blog
De mooiste backpack routes in Thailand

De mooiste backpack routes in Thailand

Wat zijn de mooiste backpack routes in Thailand ?

Thailand is een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Er is ontzettend veel te zien aan natuur en cultuur, en het leven kost er weinig geld. Verschillende routes voor backpackers voeren je langs een schitterende ontdekkingstocht door Thailand. Maar wat zijn de mooiste routes backpack routes in Thailand?

Start je backpackers avontuur in Bangkok

De meeste backpackers beginnen hun reis vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok. Deze metropool heeft alles in huis om je tocht succesvol te laten beginnen. Vanuit Nederland is Bangkok met diverse vliegtuigmaatschappijen gemakkelijk te bereiken. Omdat veel andere backpackers ook naar Bangkok reizen, is de kans groot dat je veel leeftijdsgenoten ontmoet. Samen kun je bezienswaardigheden als de ‘Smaragdgroene Boeddha’ in deze stad bewonderen. Een van de voordelen van Bangkok is dat er veel hostels te vinden zijn om te overnachten. Zo staat Khao San Road bekend als de ‘backpackersstraat’. Hier vind je kwalitatief goede hostels voor lage prijzen, leuke winkels en fijne restaurants.

Noordelijk gelegen routes voor backpackers

Vanuit Bangkok kun je verschillende routes voor backpackers volgen. In het Noorden liggen bijvoorbeeld veel interessante steden, zoals Chiang Mai. Vanwege haar afgelegen ligging heeft het massatoerisme deze Thaise stad nog niet bereikt. Chiang Mai was ooit de hoofdstad van Thailand. Het pracht en praal in de stad en de vele tempels doen nog herinneren aan deze periode. Naast Chiang Mai bezoeken veel backpackers het 100 kilometer verderop gelegen dorpje Pai. Hier heerst er een serene stilte, en kun je het authentieke Thailand proeven. Maar je kunt er ook sportieve activiteiten ondernemen. Van juli tot september is het bijvoorbeeld mogelijk om een stoere rafttocht te ondernemen.

Routes voor backpackers in het Zuidwesten

Niet alleen Noord-Thailand is bijzonder populair als backpackersroute in Thailand. Ook de vele schitterende eilanden in het Zuidwesten zijn de moeite van het verkennen waard. Veel backpackers beginnen het ‘eilandhoppen’ op Phuket. Hier vind je hagelwitte zandstranden en palmbomen als op een ansichtkaart. Onder jongeren staat dit eiland vooral bekend om het bruisende nachtleven. Het huren van een scooter is bijzonder handig om de eilanden te verkennen. Zo heb je de vrijheid om zelf te beslissen waar- en wanneer je ergens heengaat.

Kleinere eilanden vol rust

Vanuit Phuket kun je kleinere eilanden bezoeken, zoals het paradijselijke Koh Lipe. Door de weinige toeristen op het eiland kun je hier even helemaal bijkomen van je drukke reis. Een drukker eiland is Ko Phi Phi. De combinatie van zon, zee, strand en een druk nachtleven maken het een populaire bestemming voor jong en oud. Vooral rond Lo Dalum Bay bevinden zich veel hostels waar je kunt overnachten. Door de populariteit zijn de prijzen voor overnachtingen hier wel hoger dan op andere Thaise eilanden.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

0