blog
Een duikvakantie Rode Zee

Een duikvakantie Rode Zee

Boek een duikvakantie Rode Zee en ontdek de prachtige riffen

De Rode Zeekust is toeristisch vanwege de witte zandstranden en de prachtige riffen. Dit gebied is droog en zonnig. Met zijn koraalriffen en rijke zeefauna is de Rode Zee één van de beste duikplekken ter wereld. De Rode Zeekust van Egypte is zo’n 1.250 kilometer lang en loopt van het Suezkanaal tot de grens met Soedan. De kust staat bekend om het helderblauwe water en wordt afgeschermd door een bergketen van de Arabische Woestijn. Er komen steeds meer toeristenoorden en hotels in het gebied langs de Rode Zee. Aan de westelijke Rode Zeekust ligt de belangrijke badplaats Hurghada. Vanaf Hurghada kun je, behalve te genieten van de zee en het strand, de kloosters van St.-Antonius en St.-Paulus bezichtigen.Verder kun je ook nog gaan wrakduiken in de Rode Zee.Fotograaf Cor Kuyvenhoven dook op de Thistlegorm. Zijn beeld vertelt het verhaal. Let wel, wrakduiken is alleen geschikt voor duikers met veel ervaring.

Duikvakantie Rode Zee : Sharm El Sheikh en Marsa Alam en El Gouna

Als je niet vanaf een boot wilt duiken, kun je naar Sharm el-Sheikh. Hier ligt het rif vlakbij de kust. Ook kun je naar Marsa Alam gaan, dit is een nog niet zo ontwikkelde duikbestemming. Maar hier komen alleen duikers met veel ervaring.

Toeristisch

De laatste dertig jaar heeft de Rode Zeekust zich gigantisch snel ontwikkeld. Vanuit de hele wereld stromen er gedurende het gehele jaar veel toeristen naar de grote toeristensteden toe. El Gouna, 25 kilometer ten noorden van Hurghada, is een rustig, relaxed en onbezorgde vakantiebestemming. Hier vind je geen straatverkopers, alles is hier prima geregeld. De sfeer is hectischer in Hurghada. Hier zijn veel marktstraten en gigantische resorthotels te vinden. Hurghada is een oude stad en bestaat uit een 40 kilometer lang dichtbebouwde strook.

Hurghada ligt op zo’n vijf uur rijden van Caïro. Hier en daar is het kustgebied behoorlijk aangetast. De laatste jaren is er wel steeds meer aandacht gekomen voor het milieu. In Hurghada wonen zo’n 50.000 mensen. Het is geen mooie stad en dat zal het waarschijnlijk ook niet snel worden, maar dat is ook niet het doel van Hurghada. De stad Hurghada heeft iets dat andere badplaatsen niet hebben, namelijk een groot uitgaansleven, hotels, restaurants in alle prijsklassen, veel winkelgelegenheden, mooie en kindvriendelijke stranden en 24-uursactiviteiten voor iedereen. De stranden van Hurghada worden ’s avonds omgetoverd tot,warme dansvloeren. Duizenden mensen brengen hier, al feestend, de nacht door. Het is in deze stad elke dag feest, vooral in de wijk Sigala.

info over De Nijl

De Nijl is van groot belang voor de mensen en dieren in Egypte. Zonder de Nijl is er geen leven mogelijk. De rivier is blauw, groen, bruin, schoon, vervuild, helder en troebel en loopt van het zuiden naar het noorden. De oevers van de Nijl zijn vruchtbaar en vormen een groene strook. De Nijl is de langste rivier van de wereld, met een lengte van zo’n 6.600 kilometer. De rivier is al zo’n 5.000 jaar belangrijk voor Egypte. Het leven is afhankelijk van deze gigantische rivier. De landbouw heeft profijt van de rivier op het moment dat de rivier buiten haar oevers treed en vervolgens zich weer terugtrekt. Hierdoor ontstaat een vruchtbare laag slik.

De groene strook

Heel veel Egyptenaren wonen op de vruchtbare groene strook langs de Nijl. Hier moet plaats zijn voor de landbouw en voor de bevolking. Op sommige stukken van deze groene strook is het dan ook dringen geblazen. In Zuid-Egypte wordt suikerriet en luzerne geteeld. In de Nijldelta liggen grote katoenvelden, terwijl in heel Egypte tomaten, komkommers, wortels, sla en andere groenten worden geteeld. Overal zie je dadelpalmen. Deze dadels worden voornamelijk door de Egyptenaren gegeten.

Nijldammen bij Qanater

Bij Qanater splitst de Nijl zich in een oostelijke en in een westelijke arm. De oostelijke arm heet de Damietta-arm en de westelijke heet de Rosetta-arm. Hier liggen de Nijldammen, die de watertoevoer naar Neder-Egypte regelen. De parken bij de waterkering zijn geliefde plekken om te picknicken. ’s Weekends kan het hier erg druk zijn. Ondanks deze drukte is Qanater een fijne bestemming voor een dagtocht vanuit Caïro.

 

pagina’s over Egypte:

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

deze pagina’s zijn er ook nog:

De Cocoseilanden voor ervaren duikers
Thailand duik- en snorkelplaatsen
Hurghada niet alleen duiken maar ook feesten
Vakantie Sharm El Sheikh
Snorkelen in Egypte
Vakantieparadijs El Gouna Egypte
Vakantie Sharm El Sheikh

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0