rondreis egypte
Egypte, een prachtig woestijnland in Noordoost-Afrika

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis Egypte

Een van de bekende hotspots tijdens een rondreis Egypte is de rode zee

Als jij een rondreis gaat maken door Egypte ben jij verzekerd van een geweldige vakantie. Wanneer je rondtrekt door Egypte geniet jij van geweldige natuur, interessante oudheden en kom je de oude tempels langs de Nijl tegen. Een van de bekende hotspots tijdens een rondreis Egypte is de rode zee. Wil jij meer te weten komen over rondreizen door Egypte? Lees dan snel verder!

Egypte is een indrukwekkend land en je kunt prachtige rondreizen door Egypte maken. Echter, er zijn ook wel wat zaken om rekening mee te houden als je een rondreis door dit islamitische land wil gaan maken. Zo voorkom je dat je tegen problemen aanloopt. Als je deze tips ter harte neemt tijdens je rondreis door Egypte, dan wordt jouw rondreis gegarandeerd een succes!

De cultuur van Egypte

Wanneer jij een rondreis Egypte gaat maken zal je ontdekken dat de inwoners over het algemeen zeer vriendelijke en warme mensen zijn. Ze staan er om bekend zeer informeel te zijn dat houdt in dat ze graag een handje schudden en een praatje met jou maken.

Doordat Egypte vooral van het toerisme leeft kan het voorkomen dat ze zeer opdringerig overkomen, veel mensen tegelijk willen hun producten aan jou verkopen. Onthoud als je in Egypte bent dat jij je niet moet laten overweldigen door deze aanbiedingen. De Egyptenaren zijn zeer begripvol als je duidelijk zegt dat jij iets niet wilt!

Landschap en klimaat

Egypte ligt zoals je vast al weet in noordoost Afrika, eigenlijk ligt het op de grens van Afrika en Azië  De officiële naam van Egypte is Jumhuriyat Misr Al Arabiya en ja dat is zeker een mond vol! Egypte heeft een gigantische woestijn waar jij veel piramides kan vinden, hier zal ik later op terug komen. Slechts 55.000 vierkante meter van Egypte is bewoond en maar liefst 1.320.000 vierkante meter is woestijn! Vrijwel alle inwoners wonen langs de Nijl!

Egypte heeft een typische woestijn klimaat. Dit houdt in dat het weer heet genoemd mag worden, terwijl de avonden zeer koel zijn. Ook kennen de verschillen tussen Zomer en Winter grote verschillen. Egypte kent alleen de zomer en de winter en beide duren een half jaar. Dit maakt ook gelijk duidelijk wat de beste rondreis periodes zijn. In Egypte is het gemiddeld 38 graden, dit voelt echter anders aan als in Nederland en is goed te doen. De temperatuur veranderd in de zomer vrijwel niet. In de avond liggen te temperaturen rond de 10 en 15 graden.

Overige landen die te bezoeken zijn in combinatie met Egypte of gewoon als alternatief:

 

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

Bewaren

 
Al sinds 1987 is Egypte.nl dé Egypte specialist van Nederland! Wij bieden u een helder, kwalitatief aanbod van reizen naar het schitterende Egypte. Zo boekt u eenvoudig een Nijlcruise, rondreis, last-minute, strandvakantie, all-inclusive of gaat u heerlijk duiken in de Rode Zee. Ook voor gezinnen met kinderen bieden wij een aantal heerlijke resorts aan.

 

Bezienswaardigheden in Egypte

Sfinx van Gizeh: Als jij aan het rondreizen bent door Egypte kan je natuurlijk niet om de sfinx heen. Veel mensen weten wel wat de sfinx is maar pas als je hem van dichtbij hebt gezien weet jij ook waarom de sfinx zo bekend is wereldwijd. De sfinx staat bij de meest bekende piramide Gizeh.

Aswan: Ook wel de Aswandam genoemd. Egypte is begonnen met de bouw van deze geweldige dam rond 1960, het stadje Aswan wat dichtbij de dam ligt is in die tijd van dood naar levend gegaan en is nu een veel bezochte bestemming in Egypte! Maar liefst 35.000 Egyptenaren hebben aan deze geweldige dam gewerkt.

Sharm el Naga: Dit is een badplaats in Hurgada. Je vind hier een prachtig koraalrif vlak voor de kust. Dit is een geweldige bestemming om even tot rust te komen van de hitten.

Rondreizen door Egypte met Djoser:

Caïro: dit is de hoofdstad van Egypte. Caïro hoort bovenaan jou lijstje te staan als jij in Egypte bent. Je kan hier veel culturele en traditionele bezienswaardigheden ontdekken en veel prachtige moskeeën bekijken. Ook zal je in Caïro veel marktjes en bazaars vinden waar je leuke spullen kan kopen.

 


Een rondreis Egypte boeken?

Als jij van plan bent om een rondreis Egypte te boeken dan raden wij jou aan om rondreizen te gaan vergelijken bij al onze aanbieders. Iedereen heeft andere aanbiedingen en het is daarom belangrijk dat je alle sites vergelijkt. Wij hopen dat jij de beste en goedkoopste rondreis kan vinden via goedkope rondreis!

5 Tips voor je rondreis door Egypte

Vallei der Koningen

Piramides van Gizeh

Sinaïberg ofwel Mozesberg

sfinx egypte

Egypte

 

 cairo egypte

Rondreis Egypte
9 Reviewer
9 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten10
Bevolking10
Cultuur10
Eten / drinken6
Natuur9
Steden9
Strand / zee7
Touroperator8
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Veel van de geschiedenis gezien in Egypte. Veel lieve mensen en mooie steden. Het is allemaal erg goedkoop in Egypte, waardoor je er echt een paar leuke dagen vakantie kan hebben. Het eten viel bij mij niet helemaal in de smaak, omdat ik niet van dit eten houd. Maar mijn vriend vond het wel erg lekker.

Veel activiteiten zoals piramides bezoeken. Ook een activiteit om te duiken in de zee. Daar hadden wij weinig behoefte aan. Maar de zee was wel prachtig en lekker warm!
2 juli 2016, 12:37
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Plaats beoordeling