Rondreis Soedan

Rondreis Soedan

Een rondreis Soedan, soms ook nog geschreven als Noord Sudan, is interessant om meerdere reden. Het is immers in deze streek waar het begin van de cultuur te vinden is. Dit is dan ook een belangrijke motivatie voor veel mensen om deze plek ooit nog eens te willen bezoeken. Het is wel belangrijk om de zaken goed op orde te hebben wanneer gekozen wordt voor een reis door dit land. De belangrijkste informatie in dat opzicht is hier te vinden. Dit maakt het mogelijk een flink stuk gemakkelijker om de keuze voor dit land als volgende bestemming te maken.

De oudheid van Soedan

Rondreis Soedan

Als er één zaak centraal zou moeten staan tijdens en rondreis in Soedan, dan is het wel de oudheid. Die is hier immers in grote mate aanwezig. Het is immers in deze streek al vele jaren een goudmijn voor archeologen. Die schatten zijn vaak ook direct te bezichtigen. Juist de liefhebbers van oudheid en geschiedenis trekken hier dus graag naartoe. Er zijn meerdere vindplaatsen van deze bijzondere schatten, dus alleen al op basis daarvan is een goede rondreis te maken die je altijd zal bijblijven. Al is er natuurlijk wel nog meer te beleven hier dan de archeologie alleen.

De buurlanden van Soedan

Een rondreis door een groter gebied van het noordelijke deel van Afrika kan natuurlijk ook heel interessant zijn. In dat opzicht is de combinatie tussen Soedan en Egypte vaak te zien. Ook in Egypte zijn immers veel bijzondere archeologische vindplaatsen te vinden. Bovendien is in deze landen van alles te zien dat de cultuur van deze regio van de wereld goed weergeeft. Want ook de hedendaagse cultuur van deze streek is meer dan de moeite waard om te beleven. Alle reden om hier dus serieus over na te denken wanneer een rondreis samengesteld gaat worden voor de komende vakantie.

De plaatselijke bevolking

Een kenmerk van deze regio dat ook niet onbenoemd mag blijven is de plaatselijke bevolking uit Noord Soedan. De Soedanese bevolking is immers bijzonder gastvrij te noemen. Dit is dan ook in alle opzichten te merken wanneer door het land getrokken wordt. Het is dus niet alleen maar aantrekkelijk om rond de archeologische vindplaatsen rond te hangen. Het is minstens zo aantrekkelijk om ook tijd door te brengen in de dorpen en steden die in deze gebieden te vinden zijn. Zo leer je direct ook meer over de bevolking en de cultuur van het land zoals die tegenwoordig is.

Rondreis Soedan

Avontuur bij een rondreis Soedan

Op de momenten tussen de verblijven in de dorpen in kan een rondreis door Noord Soedan een echt avontuur worden. Veel van de verplaatsingen vinden immers ver weg van de geasfalteerde wegen plaats. Ook waar het gaat om de overnachtingen komt het vaak voor dat er moet worden geslapen in een tent in het wild. Wie dus enigszins avontuurlijk is ingesteld komt hier al snel aan zijn trekken. Het is juist om die reden zo dat deze plek zo populair aan het worden is de laatste jaren. Het vinden van avontuur is immers een zeer belangrijk deel van de belevenis van een reis.

Hibiscus Sabdariffa

Hibiscus thee is bij veel mensen bekend. Een groot deel van deze ” thee” is afkomstig uit Soedan. Daar groeit de Roselle plant het beste en hibiscus uit Soedan is volgens kenners de beste van de wereld. In Soedan maar ook in Egypte wordt deze theesoort Karkadeh genoemd. Hibiscus thee is rijk aan anti-oxidanten en heeft een diep rode kleur. Hibiscus is cafeïne vrij en bevat geen smaak- en kleurstoffen. Enigszins bitter van smaak vandaar dat er nog al vaak een klontje suiker aan wordt toegevoegd. Hibiscus is trouwens een van de grootste export producten van het land.

Schermafbeelding 2018 11 26 om 01.03.47 min

De Nijl

Ook niet onbelangrijk, wanneer een rondreis door Noord Soedan gemaakt wordt, dan zal de Nijl daar eigenlijk altijd onderdeel van zijn. Wanneer de combinatie met Egypte wordt aangegaan kan het zelfs zo zijn dat deze beroemde rivier zelfs het middelpunt van de reis vormt. Hier zie je bijzondere natuur in zowel flora als fauna. Juist als tegenwicht tegen de vele culturele mogelijkheden die in deze regio geboden worden en om even lekker de rust te kunnen vinden kan dit dus een hele goede optie zijn om mee te nemen. Zo kan je in ieder geval ook nog dat echte vakantiegevoel voelen.

Vergelijk hier direct alle rondreizen naar Soedan.