blog
Vakantie Zanzibar

Vakantie Zanzibar

Zanzibar is een prachtig eiland aan de oostkust van Tanzania. Het eiland heeft ruim een miljoen inwoners, waarvan de meesten in de hoofdstad wonen. Het is een belangrijk eiland voor het land. Er komen namelijk veel toeristen en het is tevens het economische centrum van het land. De meeste mensen die een vakantie boeken naar Tanzania, bezoeken dit eiland dan ook. Boek ook een vakantie Zanzibar en beleef het!

Klimaat

De stad kent een tropisch moessonklimaat met twee regenperiodes. De eerste regenperiode valt van maart tot en met juli en de tweede van oktober tot en met januari. In de overige maanden valt er ook neerslag, maar wel een stuk minder. De combinatie van de hoge temperaturen en de vele neerslag zorgen samen voor een hoge luchtvochtigheid.

Bezienswaardigheden op Zanzibar

De meeste toeristen boeken een vakantie Zanzibar voor zon, zee en strand. Het eiland heeft gelukkig nog veel meer te bieden. Je kunt er namelijk verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Ook kun je diverse watersporten beoefenen, waaronder duiken.

Stone Town

Stone Town is het oude deel van de stad dat vooral bekend staat om haar gemixte architectuur. De gebouwen bestaan onder andere uit Europese, Arabische, Perzische en Indische stijlen. In de 19e eeuw was het een bloeiend centrum voor de handel in specerijen. Ook slavenhandel kwam hier helaas voor. Tegenwoordig is het één van de toeristentrekpleisters van het land.

The House of Wonders

In Stone Town vind je een zeer belangrijke bezienswaardigheid: The House of Wonders. Ooit werd het bewoond door de Arabische koningin Fatuma. Het is het grootste gebouw in de regio en je ziet het al van verre afstand.

Duiken

Duiken is een ontzettend populaire watersport. Veel duikers trekken naar het eiland om hier te duiken. Het onderwaterleven is namelijk prachtig: er leven ontzettend veel verschillende vissoorten en het koraalrif is prachtig. Als je nog geen duikbrevet hebt, kun je deze hier ook halen. Als duiken niets voor jou is, kun je ook gewoonweg snorkelen. Dan valt er al ontzettend veel te zien.

Mangapwani

Het strand Mangapwani is een prachtig wit zandstrand dat op steenworp afstand ligt van Stone Town. Als je een rustig strand wilt, kun je beter een bezoekje brengen aan het Jambiani-strand. Hier komen nog relatief weinig strandgangers en dan heb je een écht rustig vakantiegevoel.

Nungwi

Nungwi is één van de mooiste stranden van het eiland. Dit strand is gelegen in het uiterste noorden van Zanzibar. Vanaf dit strand kun je ook verschillende leuke boottochtjes boeken naar omringende onbewoonde eilandjes.

Full moon party’s

De feestganger zit zeker goed op dit eiland. Er worden namelijk geregeld full moon party’s georganiseerd, waar veel feestgangers op af komen. Het normaal zo rustige strand verandert dan in een groot festival.

Vervoer

Als je met het vliegtuig naar het eiland vliegt kom je aan op Zanzibar International Airport. De luchthaven is goed aangesloten op diverse luchthavens in de wereld. Je kunt het eiland uiteraard ook per boot bereiken vanaf het vaste land in Tanzania.

Eenmaal aangekomen op het eiland kun je reizen met minibusjes, die bekend staan als ‘Dalla-Dalla’.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zanzibar

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania

 

landkaart-zanzibar-tanzania

 

 

0