Rondreis Kaapverdië

Rondreis Kaapverdië

Rondreis Kaapverdische eilanden

Je kent het misschien van de verhalen, maar over rondreizen in Kaapverdië had je nog nooit nagedacht. Toch is er alle reden om dit eens serieus te nemen als je volgende bestemming. Er zijn immers weinig landen zo veelzijdig als dit land. Dat komt bijvoorbeeld alleen al door het feit dat het land uit verschillende eilanden bestaat die allemaal hun eigen gezicht hebben. Dit maakt het natuurlijk flink aantrekkelijk om er eens wat langer te blijven en alles goed in je op te nemen. Er zijn daarin dan ook heel veel mogelijkheden die de moeite waard zullen zijn.

 

Kaapverdië heeft zijn ligging dichtbij de westkust van Afrika. De eilandengroep is geografisch op te delen in twee groepen, de noordelijke en de zuidelijke eilandengroep. De noordelijke eilandengroep bestaat uit; Boa Vista, Branco, Razo, Sal, Santa Luzia, Santo Antão, São Nicolau en São Vicente. De zuidelijke eilandengroep bestaat uit; Brava, Fogo, Maio, de Rombo eilanden en Santiago.

Andere wereld

Wanneer je op de eilanden van Kaapverdië komt, dan kom je echt in een andere wereld terecht. Zo zal je zien dat de kleine huisjes en gebouwen heel erg kleurrijk zijn. Dit is echt iets wat kenmerkend is voor de eilandengroep. Wel zal je merken dat op ieder eiland de gebruiken weer net even anders zijn. De rondreis zal dus niet direct voelen als een lange vakantie, maar eerder als een aaneenschakeling van verschillende minivakanties. Zo klinkt het natuurlijk alleen maar nog aantrekkelijker om nu eindelijk eens te gaan. Er is echter nog veel meer te beleven op de eilanden.

Weer en klimaat in Kaapverdië

Kaapverdië is de ideale vakantiebestemming voor in de wintermaanden. Er is enkel kans op regen in juli tot en met november. De rest van het jaar is de kans op neerslag vrijwel nihil. De laagste gemiddelde temperatuur over een heel jaar gemeten is 18 graden en de hoogste gemiddelde temperatuur is 29 graden. Hierdoor is het er qua temperatuur het hele jaar door aangenaam genoeg voor rondreizen in Kaapverdië.

De natuur

Ook de natuur speelt een belangrijke rol wanneer je op reis gaat naar en door Kaapverdië. Denk alleen al aan het feit dat je ontzettend ver kunt kijken wanneer je aan de rand van één van de eilanden staat. De oceaan heb je nog nooit eerder op deze wijze kunnen zien. Dit maakt het direct ook een ervaring om nooit te vergeten. Dat was het toch al niet, omdat je in de stadjes van de eilanden ook al van alles hebt kunnen meemaken. Zo ben je dus binnen een paar weken vele belangrijke ervaringen rijker waar je veel aan zal hebben.

De bevolking van Kaapverdië

De regering van Kaapverdië wil liever dat alleen de Griekse benaming voor Kaapverdië (Cabo Verde) wordt gebruikt. Vindt u informatie over Cabo Verde, dan gaat deze dus over Kaapverdië.

Weetjes over de bevolking van Kaapverdië en over de eilanden:

  • De hoofdstad van Kaapverdië is Praia.
  • De valuta van Kaapverdië heet de Kaapverdische Escudo.
  • De officiële taal van Kaapverdië is Portugees.
  • Op de vlag van Kaapverdië vindt je 10 gele sterren, die staan voor de 10 eilanden.
  • De kust van Kaapverdië heeft een lengte van 965 kilometer.
  • Het hoogste punt bevindt zich op 2829 meter hoogte.
  • Het laagste punt van het land bevind zich op gelijk niveau met de zeespiegel.
  • Het is er 2 uur vroeger dan in Nederland.
  • Van Nederland naar Kaapverdië is ongeveer 6 uur vliegen.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Kaapverdië

Boa Vista

Het woestijn-eiland Boa Vista is het meest oostelijke eiland van de eilandengroep en is daarmee tevens het eiland met de ligging het dichtst bij Afrika.

Espargos

Espargos is vernoemd naar asperge omdat je deze groente er vaak tegenkomt. Alleen de jonge scheuten van de aspergeplant worden gebruikt voor consumptie.

Cidade do Mindelo

Cidade do Mindelo is 1 van de hoofdsteden in Kaapverdië. De stad heeft 70.468 inwoners en is met een oppervlakte van 67 vierkante kilometer de op 1 na grootste stad van Kaapverdië.

rondreis kaapverdië

De leukste excursies in Kaapverdië

Tijdens je rondreis door Kaapverdië hoef je je geen moment te vervelen, want je kan je hele vakantie volplannen met de leukste, mooiste en meest interessante excursies. Het land wordt gevormd door een eilandengroep en ieder eiland heeft een compleet eigen sfeer en charme. Hierdoor krijg je ook steeds nieuwe indrukken. Natuurlijk geven wij je de beste ideeën voor excursies tijdens je rondreis door Kaapverdië.

Op zoek naar walvissen

Als je jouw rondreis door Kaapverdië maakt tussen het begin van februari en het einde van april, dan kan je er gegarandeerd walvissen spotten. Een walvisexcursie is erop gericht om je van dichtbij kennis te laten maken met de enorme bultruggen. Het moet wel gezegd worden dat deze excursie niet behoort tot de meest voordelige opties, maar het is dan ook wel een excursie die je zeker altijd bij zal blijven. De excursie duurt ongeveer een halve dag en er wordt aan boord van de boot gezorgd voor eten en drinken.

De Island Tour North

De Island Tour North is een excursie die jaarlijks enorm veel publiek trekt op Boa Vista. De tour brengt je met een 4×4 naar de mooiste bezienswaardigheden. Zo ga je naar een bijzonder wrak van een schip dat al ruim een halve eeuw geleden is vergaan, bij Cape Santa Maria. Je bezoekt het dorpje Bofareira, waar de bewoners muziek voor je spelen. Uiteraard hopen zij hier ook iets voor terug te krijgen. Na een bezoek aan dit kleurrijke dorp rijd je naar Cabeça Dos Tarrafes. Dit dorpje heeft veel souvenirwinkels en je kunt er de meest mooie huizen bewonderen. Uiteraard kom je ook tijdens de rit de mooiste uitzichten tegen. Zo kan je de Monte Estância bewonderen, de hoogste berg die Boa Vista rijk is.

rondreis kaapverdië

rondreis kaapverdië

De duurste excursie

De meest dure excursie die je kan maken is een uitstapje naar het eiland Fogo, te maken vanaf Boa Vista of Sal. Op Fogo is een actieve vulkaan te vinden en het is dan ook een bijzondere trip. Toch moet je wel rekening houden met een prijs van gemiddeld 400 euro, en voor de meesten is dit toch net even teveel van het goede. Mocht je het er wel voor over hebben dan beleef je wel zeker de dag van je leven bij rondreizen in Kaapverdië

Een trip met een glass bottom boat

De onderwaterwereld van Kaapverdië is ook zeker prachtig, maar over het algemeen kan je niet van een onderwaterwereld genieten als je niet van duiken of snorkelen houdt, of het gewoonweg niet durft. Tijdens je rondreis door Kaapverdië kan je ook zeker genieten van de onderwaterwereld zonder nat te worden. Je kan op een glass bottom boat stappen. Deze boten hebben een glazen bodem, of eigenlijk patrijspoorten in de bodem, waardoor je de onderwaterwereld kan bewonderen.

Rondreis Kaapverdië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kaapverdië.