Rondreis Kenia

Rondreis Kenia

Een rondreis Kenia is er een van Cultuur, Natuur en Avontuur!

Cultuur, natuur en avontuur. Dat zijn drie termen die een rondreis Kenia prachtig samenvatten. Iedere toerist die besluit om op vakantie te gaan naar Kenia zal werkelijk genieten van de reis. Van de safari’s in de woestijn tot het shoppen in de luxe winkelcentra. Een rondreis Kenia staat paraat voor een onvergetelijke en bijzondere vakantie!

Op het eerste gezicht lijkt Kenia minder aantrekkelijk als vakantieland. Niks is minder waar, Kenia is werkelijk een prachtige rondreis bestemming. Is het niet om de prachtige natuur, dan is het wel om de mooie cultuur en de altijd vrolijke inwoners. Verder kunnen toeristen verblijven in luxe hotels of resorts, waar ze vele zwembaden en luxe diners tot hun beschikking hebben. Nee, toeristen in Kenia zullen geen gebrek hebben aan luxe!

africa 831554 640

Natuur en avontuur in Kenia

Hoe in veel andere landen natuur bedoeld is om bij te komen van de rondreis en te genieten van de rust, is de natuur in Kenia de manier om een avontuur te starten! Toeristen kunnen namelijk een safari meemaken in de woestijnen van het land. Hier zullen echte dieren in het wild rondlopen. Wat is er bijzonderder dan een tijger een paar meter langs de jeep te zien lopen, of stel luipaarden die met volle snelheid een gazelle achtervolgen? Toeristen die op safari gaan, zullen absoluut de wondere wereld van de natuur kunnen ontdekken.

Een rondreis Kenia is perfect in combinatie met een rondreis Tanzania!

Kenia heeft ook vele nationale parken waar veel natuur te vinden is. Zo is er bijvoorbeeld het Tana River reservaat. Dit is een reservaat dat  naast de rivier de Tana River ligt. Hier wonen veel dieren, zoals apen en andere bedreigde diersoorten. Verder is er ook het Arabuko Sokoke Forest reservaat. Dit is een park van tropisch regenwoud waar veel verschillende vogels, vlinders en aapjes wonen. Een ander bekend park is het Shimba Hills National Park. Hier wonen de welbekende dieren, zoals olifanten, antilopes, buffels en giraffes. Hier is het dan ook mogelijk om de big five te zien.

Cultuur in Kenia

maasai village 116131 640

Kenia is ook een land dat veel cultuur heeft. Zo zijn er veel leuke dorpjes waar de inwoners nog leven op de traditionele manier. Zo zijn er dorpjes waar er stammen wonen met een stamhoofd. Deze mensen willen de Westerse toeristen maar al te graag een rondleiding geven in hun dorpje. Dit is mooi, want voor veel toeristen is dit een zeer bijzondere en spannende ervaring.

Verblijven in Kenia

Het is natuurlijk mogelijk om te verblijven in luxe resorts of hotels in Mombasa of Nairobi. Hier zullen dan luxe faciliteiten zijn, zoals badkamers, roomservice of restaurants, maar wat is er nou leuker dan te overnachten op de manier hoe lokale inwoners het ook doen? Precies, door in de dorpjes van inwoners te logeren. Hoewel het op het eerste gezicht onhygiënisch en niet fijn lijkt om dit te doen, zijn er vele toeristen die met een positieve gedachte terug denken aan hun verblijf in een dorpje. Hier is het namelijk mogelijk om de bewoners te leren kennen en de cultuur van Kenia te proeven. Zo wordt de rondreis door Kenia niet alleen spannend, maar ook nog eens leerzaam!

Een rondreis Kenia boeken?

Wil jij een rondreis naar Kenia gaan boeken?

Dan is wellicht belangrijk dat je ook deze pagina’s leest op onze website: Mombasa, Nairobi, Malindi en Embu

Een rondreis Kenia word het meeste geboekt in combinatie met een rondreis Tanzania. Oriënteer je ook goed op hoeveel vrijheid je hebt tijdens jouw rondreis door Kenia. Wij hopen dat je op onze website goedkoperondreis.com een leuke rondreis hebt kunnen vinden naar Kenia!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kenia

Onderstaand filmpje van Baobab Reizen geven een goede indruk over rondreizen door Kenia: