Rondreis Zimbabwe

Rondreis Zimbabwe

Zimbabwe ; de hervonden bestemming voor rondreizen

rondreis zimbabwe

Het indrukwekkende Zimbabwe in Afrika was in het verleden bijzonder populair als vakantie- en rondreis bestemming. Echter, in het jaar 2000 vond er een programma op het gebied van landhervorming plaats. Het aantal toeristen dat het land jaarlijks bezocht daalde hierdoor met maar liefst 75%. Dit heeft natuurlijk een enorme impact op de economie van het land gehad. Nu in 2018 is Zimbabwe aan het terugvechten en mag het zeker gezien worden als een hervonden bestemming voor rondreizen. Dit mag je niet missen tijdens je rondreis Zimbabwe.

Puur natuurlijk in Doon Estate

Deze staat van de hoofdstad Harare heeft je de meest natuurlijke producten te bieden. Je kunt hier genieten van lekkernijen die door de bevolking zelf worden gemaakt. Hierbij valt te denken aan plantaardige schotels, zoetwaren, salades en heerlijke limonades. Ben je een echte koffieliefhebber? Dan zou je die zeker eens moeten drinken in Doon Estate als je een rondreis door Zimbabwe maakt. De smaak van deze koffie is namelijk werkelijk onvergetelijk. Het overtreft gegarandeerd iedere koffie die je ooit geproefd hebt. Uiteraard is hier nog meer te zien en te doen. Zo kan je er gaan winkelen in bijvoorbeeld Roz Byrne, Zimbabalooba of de Dendera galerij, en kan je genieten van de werken van kunstenaars en auteurs.

De Victora Falls voor de echte liefhebbers

rondreis zimbabwe

Natuurlijk staat je rondreis Zimbabwe voornamelijk uit sightseeing, uit lekker eten, drinken en winkelen, uit het bezoeken van mooie natuurgebieden en het bewonderen van bezienswaardigheden. Echter, er is nog een heel leuke optie die je vooral echt moet durven. Hiervoor ga je naar de Victoriawatervallen bij de Zambezi rivier. Deze watervallen hebben een hoogte van precies 111 meter en vanaf dit punt kan je gaan bungeejumpen richting het water van de Zambezi. Deze plek behoort tot de zeven natuurwonderen en de sprong staat in de top 5 van beste en meest indrukwekkende sprongen ter wereld. Jaarlijks wagen er duizenden mensen de sprong. Durf jij het aan bij een rondreis Zimbabwe?

De Grote Ruïnes van Zimbabwe

Echte geschiedenisliefhebbers gaan de Great Zimbabwe Ruïnes (Masvingo) ontdekken. Hier vind je indrukwekkende archeologische opgravingen uit de elfde eeuw. In de veertiende eeuw werd er hier vernieuwd, maar het is niet bijgehouden. Hierdoor kan je er nu diverse ruïnes vinden. Breng een bezoek aan de zogenaamde grote ruimte, aan de Hill Ruïnes en de Valley Ruïnes. Deze omgeving behoort tot de mooiste plekken van het land en mag dan ook niet ontbreken aan je rondreis door Zimbabwe.

rondreis zimbabwe

Breng zeker eens een bezoek aan Nationale Herberium and Botanic Gardens in de geweldige stad Harare. Deze bijzondere botanische tuin heeft een grootte van 58 hectare en er is veel moois te bewonderen in deze tuin. Zo kan je het onderzoekscentrum bezoeken, meer dan 900 bomen en struiken bekijken en kennis maken met maar liefst een half miljoen plantensoorten. Het gaat hier niet alleen om planten die oorspronkelijk uit Zimbabwe komen. Er zijn ook plantensoorten uit andere landen gehaald waar een soortgelijk klimaat heerst, waardoor ook deze planten een goede basis vinden in deze botanische tuin. Je kunt er niet alleen de mooiste planten, bomen en struiken bewonderen, maar je kan natuurlijk ook genieten van de rust, de ontspanning en de natuurlijke uitstraling van de botanische tuin.

Picknicken in Hwange National Park

rondreis zimbabwe

In 1928 werd Hwange National Park gerealiseerd op korte afstand van de Kalahari woestijn. Tijdens de wintermaanden heerst er een enorme droogte, maar als je de rondreis door Zimbabwe in de zomer maakt, dan kan je er veel groen vinden. Het nationaal park heeft een oppervlakte van 14.651 kilometer en vormt een thuis voor de meest uiteenlopende dieren. Zo kan je er eindeloos veel vogels spotten, maar je kunt er ook olifanten tegenkomen. Zimbabwe is zich er goed van bewust dat toeristen hier in alle rust van willen genieten. Daarom zijn er veel picknickplaatsen in het nationaal park gerealiseerd. Daarnaast zijn er ook enkele campings te vinden in Hwange National Park.

Maak een unieke rondreis door Zimbabwe

Als jij een rondreis wilt maken door een land dat je de meest onvergetelijke dingen laat zien, dan is een rondreis door Zimbabwe zeker een uitstekende keuze. Goedkoperondreis.com heeft de beste aanbieders voor je geselecteerd, zodat jij direct op zoek kan gaan naar de mooiste, beste en voordeligste rondreis door Zimbabwe.

Meer over Zimbabwe:

Harare

Mutare

Khami

Bulawayo

Wat is de beste reistijd voor een safari?

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zimbabwe