Rondreis Malawi

Rondreis Malawi

Mooie safaritochten tijdens een rondreis Malawi

Wil je naar een land waar je van de spectaculaire omgeving kunt genieten en waar je de meest fantastische plaatjes kunt schieten? Dan zit je met een rondreis Malawi zeker goed. Malawi is het perfecte land voor degene die op zoek is naar mooie safaritochten, afgewisseld met een relaxed strandbezoek. Je kunt de mooiste dieren spotten in dit land

Rondreis Malawi

Afrikaanse Cariben aan Lake Malawi

Wanneer je naar Malawi gaat, zijn er een aantal échte hoogtepunten te noemen die je absoluut niet mag missen op je rondreis. De grootste hiervan is Lake Malawi. Dit is een van de meest fantastische tropische bestemmingen die je in je leven gezien zult hebben. De kleine dorpjes langs het meer, waar het echte Afrikaanse leven zich afspeelt, gecombineerd met het perfecte strand en de mooie Baobab bomen maken dit een voortreffelijke plek om op authentieke wijze te genieten.

Rondreis Malawi

Aan de zuidkant van het meer ligt Cape Maclear, dat zelfs een plaatsje heeft op de Unesco Werelderfgoed lijst. Er zijn hier voldoende luxe hotels te vinden waar je je als toerist lekker kunt terugtrekken en genieten van het privé strand. Maar kom je langs de verschillende dorpjes langs het strand, dan maak je op een ongekend mooie manier kennis met de inwoners van Malawi. Aan de noordkant lijken de stranden zelfs op die van het Caribisch gebied. Een ware trekpleister zou je zeggen. Toch is hier nog niet zo veel toerisme. Dat maakt deze unieke plek op de wereld net dat beetje mooier.

Op safari tijdens een rondreis Malawi

Malawi heeft naast het grote meer, ook schitterende natuurparken waar de mooiste dieren kunnen worden gezien. Schrik niet, maar in Liwonde National Park kun je echt de olifant in het wild zien. Daarnaast zijn in dit park onder andere zebra’s, giraffen en gazelles te spotten. De Shire rivier, waaraan dit park ligt, huisvest zelfs een enorm aantal nijlpaarden en krokodillen.

Dit park is op verschillende manieren te bewonderen, namelijk te voet, via een bootsafari en via een jeepsafari. Op een duurzame manier oog in oog komen te staan met een neushoorn? Dat kan in het speciaal aangelegde neushoornreservaat.

Niyka Plateau National Park

Wil je graag het luipaard eens kunnen zien? Dan zit je goed in Niyka Plateau National Park. Hier lopen veel luipaarden rond en bestaat er dus een wezenlijke kans dat je deze dieren ook echt te zien krijgt!

Mount Mulanje

De actieve vakantiegangers kunnen heel goed terecht bij het Mount Mulanje. Dit is een geweldige plek om te hiken. Niet zo actief? Er zijn ook wandelroutes die goed te doen zijn voor de minder ervaren wandelaars. Sowieso is het ontzettend mooi om deze berg vanaf een afstand te bekijken. Je bevindt je dan namelijk tussen de mooiste Afrikaanse plantages en dorpjes.

rondreis Malawi

Het klimaat in Malawi

Malawi is een erg zonnige, tropische bestemming. Het regenseizoen speelt zich meestal af van november tot april. Dat wil niet zeggen dat dit geen mooie tijd is om er naartoe te reizen. Het is dan uiteraard erg nat — er valt in enkele maanden tijd dan net zoveel regen als in Nederland in een heel jaar — maar dit zorgt ook voor de mooiste natuurlijke gezichten. Zo komen de mooiste bloemen en planten in deze tijd van het jaar tot bloei in de natuurrijke omgevingen en heb je de meeste kans dat je de watervallen in hun mooiste gedaante ziet.

Hartje zomer is het daar juist het minst warm, met temperaturen net boven de twintig graden. In oktober is deze temperatuur alweer opgelopen tot 33 graden. De meest geschikte reistijd naar dit land is afhankelijk van je eigen voorkeur. Laat je over de verschillen in het jaarlijkse klimaat en de voor- en nadelen hiervan van tevoren goed informeren.

Rondreis Malawi

De bevolking

Omdat de mensen in Malawi heel vriendelijk zijn en Engels een van de officiële talen is, is het mogelijk om de inwoners een beetje te leren kennen tijdens je tocht door het land. In totaal wonen hier meer dan 17 miljoen mensen, de meeste bestaande uit verschillende zwarte stammen. In het zuiden zijn de mensen vooral christelijk, terwijl in het noorden de moslims in de meerderheid zijn.

Ten slotte

Alle informatie in deze tekst kan in één enkele zin worden samengevat. Malawi biedt een hele mooie mix van prachtig landschap, geweldige dieren, tropisch klimaat met strandjes waar je echt goed kunt relaxen en vriendelijke mensen. Een betere reisbestemming is bijna niet denkbaar.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malawi.

Landen in Afrika om op safari te gaan:

Kenia
Tanzania
Namibië
Oeganda
Zambia
Rwanda
Zuid Afrika
Beste reistijd voor een Safari trip