Rondreis Zanzibar

Rondreis Zanzibar

Een rondreis Zanzibar – De Specerijen eilanden

Kaart Zanzibar

Zoek je op internet op de naam ‘Zanzibar’, dan kom je meteen uit bij de meest prachtige foto’s van de kust. Hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee, afstekend tegen donkere rotsen. Mooier krijg je het niet. Tel daar de originele, authentieke Afrikaanse huisjes bij op, en je hebt een vakantie om bij weg te dromen. Hier lees je meer over wat er in Zanzibar te zien en te doen is en geven we je tips voor het boeken van een reis naar dit geweldige land.

De locatie voor een rondreis Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar, ook wel Unguja, is een eiland aan de oostkust van Midden-Afrika. Het behoort toe aan de Republiek Tanzania. Zanzibar is zowel de naam van het grootste eiland, als de naam van verschillende eilandjes, zoals Mafia en Pemba, samen. Deze streek moet het vooral hebben van het toerisme en de enorme hoeveelheid kruiden die hier worden geproduceerd, zoals nootmuskaat, kruidnagel, peper en kaneel. Niet voor niets worden de eilanden ook wel “Eilanden van het kruid” of “Specerij eilanden” genoemd.

Zanzibar is een paradijs op aarde

Zanzibar is een waar paradijs. Zowel het strand, als de zee, als de luxe accommodaties doen je al watertanden terwijl je thuis op je luie stoel zit. Je vindt hier dan ook de meest luxe hotels en resorts. Dit eiland wordt vooral bezocht door toeristen om lekker te luieren en te relaxen. De fantastische onderwaterwereld is ook iets dat je zeker niet mag missen. Het is namelijk een van de meest geliefde plekken op de wereld om te duiken en te snorkelen. Het is er rijk aan veel verschillende soorten koraal en onderwaterdieren. Zo sla je twee vliegen in één klap: verkoeling en een ontdekkingstocht.

Rondreizen Zanzibar

Stone Town

Wil je even van je luie strandstoel komen? Ga dan eens Stone Town ontdekken. Dit is een heel bijzonder stadje dat te vinden is op de Unesco Werelderfgoedlijst. Als materiaal voor deze stad werd het lokale koraalsteen gebruikt. In de tijd van de slavenhandel floreerde deze stad. Een van de belangrijkste havens voor de slavenhandel was hier gevestigd en het was dan ook de plek waar veel campagne werd gevoerd hiertegen.

Vandaag de dag is Stone Town een prachtig idyllisch stadje, vooral overheerst door de islamitische cultuur en de productie van specerijen. Het staat in het teken van islamitische en Swahili architectuur. Er zijn ontzettend mooie huizen en paleizen te bewonderen, en een wandeling door de smalle straatjes van de stad geeft je dan ook echt een bijzonder gevoel.

Combinatiereis Tanzania en Zanzibar: safari en ontspanning

Rondreis Zanzibar

Voor de meest perfecte vakantiebelevenis, is een combinatiereis Tanzania & Zanzibar een echte aanrader. Dit wordt dan ook heel veel gedaan. Bij deze combinatiereis combineer je de allermooiste wilde dieren en natuur met de allermooiste stranden en onderwaterwereld op aarde. Ben je in Tanzania, dan bezoek je de Serengeti en Ngorongoro krater.

Het is een van de beste bestemmingen om al het moois dat de wilde natuur van Afrika te bieden heeft, te bewonderen. De Serengeti in Tanzania is een van de weinige plaatsen op de wereld waar je de big five kunt spotten. Zoiets vergeet je nooit meer. De adembenemende plaatjes, waar je mond van open valt, kun je daar in werkelijkheid zien.

Je doet hier dus ontzettend veel indrukken op in één enkele reis. Daarom is de combinatie van Tanzania en Zanzibar ook zo geliefd. Ben je namelijk uitgeput van alle indrukken die je hebt opgedaan in de overweldigende natuur van Tanzania, dan kun je heerlijk tot rust komen in de luxe resorts en op de prachtige stranden van Zanzibar. Dat is het ware genieten, iets dat iedereen een keer in zijn leven gedaan zou moeten hebben, toch?

Beste reistijd voor een rondreis Zanzibar

Beste reistijd Zanzibar

Op Zanzibar zijn twee grote regenperiodes, de een van maart tot juni en de tweede van oktober tot en met januari. Deze overlapt grotendeels met de regentijd in Tanzania, die zich in maart t/m mei en november en december voordoet. Tanzania kun je het beste bezoeken in de periode van mei tot en met september. Dit is de droogste periode.

Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar omdat je dan goed zicht hebt en er weinig hoge groene beplanting is, kun je de dieren dan ook het beste zien. In juni en juli vindt de grote oversteek plaats van Serengeti naar Masai Mara in Kenia. Dit is erg bijzonder om te zien. Al met al vormen de zomermaanden juli, augustus en september de beste maanden om de combinatiereis naar Tanzania en Zanzibar te maken. Je zult dan helaas wel de drukte voor lief moeten nemen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zanzibar

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania