Vakantie Dodoma in Tanzania

geplaatst in: blog | 0

Dodoma is sinds 1973 de hoofdstad van Tanzania. De stad heeft zo’n 325.000 inwoners en minder ontwikkeld dan Dar es Vakantie Dodoma in TanzaniaSalaam, dat eerst de hoofdstad van het land was. In de hoofdstad is ook veel minder te beleven dan in laatstgenoemde stad.

Klimaat

De stad kent een warm steppeklimaat. Door het gehele jaar heen is de gemiddelde temperatuur tussen de 26 en 31 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van half november tot en met half april. De overige maanden valt er vrijwel geen regen en is het extreem droog in de stad.

Bezienswaardigheden in Dodoma

Alhoewel er niet veel te beleven is in de hoofdstad, heeft de stad uiteraard wel een aantal leuke bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Tanzania zijn de Mtera Dam en de lokale wijnbouw.

WijnbouwVakantie Dodoma in Tanzania

Dodoma is de enige plek in het land waar men wijn verbouwt. Het is daarmee ook direct het centrum van de Tanzaniaanse wijnen. Je kunt een bezoekje brengen aan één van de wijngaarden. De meeste bekende wijngaard is de Taganyika Vineyard Company. Zij zijn erg actief in het promoten van hun wijnen en zien ook graag toeristen op hun wijngaard.

Mtera Dam

Ongeveer drie uur rijden vanaf de hoofdstad vind je de Mtera Dam. Het is een aardig stukje rijden, maar de dam is het zeker waard. De Mtera Dam heeft een oppervlakte van ruim 660 km². Het meer is maar liefst 15 kilometer breed en 56 kilometer lang. De dam werd jaren geleden gebouwd om de regio continue te kunnen voorzien van water. Aangezien het klimaat erg wisselvallig is was er een voortdurende zorg over de landbouw. Mede door de aanleg van de dam is dit opgelost. De dam is een ongelofelijk mooie bezienswaardigheid en bovendien is het ook eens leuk voor de vogelspotter. Er wonen verschillende unieke vogelsoorten bij de dam. Ook leven er talloze vissoorten in het meer.

Bosgebieden

Rondom de hoofdstad van Tanzania vind je ook diverse prachtige bosgebieden. In de bosgebieden van Miombo worden op traditionele manier bijen gekweekt. Het is een belangrijkste inkomstenbron van het land.

Eten en drinkenVakantie Dodoma in Tanzania

In Dodoma kun je in ieder geval genieten van heerlijk eten. Enkele traditionele Tanzaniaanse gerechten bestaan uit rijstgerechten die over het algemeen vrij pittig zijn. Een typisch gerecht is Ugali. Dit is gemaakt van cassavemeel of maïsmeel en wordt geserveerd met vlees en/of vis, bonen en saus. De lokale bier heet het Kilimanjaro bier. Een ander populair drankje is Konyagi. Dit is een mix van whisky en vieux. Qua non-alcoholische dranken wordt er vooral water en vruchtensap gedronken.

Vervoer

Als je naar de stad vliegt kom je aan op het Dodoma Airport. Vanaf de luchthaven kun je verder gaan met de auto. Je kunt een auto huren op het vliegveld, maar je kunt ook gewoon een auto met chauffeur huren. Het is namelijk niet in alle steden toegestaan om als toerist te rijden in een eigen huurauto. De wegen zijn bovendien niet heel goed geasfalteerd en daarom is het ook wel fijn om het rijden over te laten aan een local. Stap bij voorkeur bij een chauffeur in de auto met 4×4-aandrijving. De zandweggetjes zijn namelijk moeilijk begaanbaar.

 

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175tui-logo-300x175djoser-logo-300x175shoestringsrcsawadeea-logo-300x175snp-logo-300x175sundownerkoningaapfox-logo-300x175

 

Meer pagina’s over Tanzania

Rondreis Tanzania
Dar-es-Salaam
Vakantie in Arusha Tanzania
De 3 mooiste Nationale parken van Tanzania
5 gave activiteiten te doen in Tanzania
Rondreis Zanzibar

 

Bekijk onze aanbieders Kras, SNP , Djoser, Sawadee en Tui voor de beste rondreizen door Tanzania!

Voor meer informatie over rondreizen door Afrika, kan je naar onze rondreis Afrika pagina!

 

Bekijk is het filmpje van Djoser Reizen voor een geweldige indruk van Tanzania:

 

 

 

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van