Rondreis Mozambique

Rondreis Mozambique

Republiek Mozambique heeft zijn ligging in het zuidoosten van Afrika. Het land grenst aan zes landen en een staat. Aan de andere kant van het water vindt je het eiland Madagascar. Een combinatie-reis tussen Madagascar en Mozambique kan erg interessant zijn.

Rondreis Mozambique

Weer en klimaat in Mozambique

Mozambique kent veel verschillende klimaten en de laagste minimum temperatuur is 16 graden. Hierdoor is het gedurende het hele jaar zeer aangenaam. De hoogst gemeten gemiddelde temperatuur ligt rond de 31 graden. In de maanden mei tot en met augustus valt er vrijwel geen neerslag. Dit zijn dan ook de ideale maanden voor een rondreis Mozambique.

Natuur ontdekken met een rondreis Mozambique

Verspreid over Mozambique kun je wel zes grote beschermde gebieden vinden. De natuur is in grote delen van Mozambique nog onaangetast en in zijn oorspronkelijke staat te bewonderen. Een unieke diersoort is toch wel het zeezoogdier dugong, een zeekoe met een unieke bouw. De naam betekent zeemeermin, waar deze dieren ook vaak voor werden aangezien.

De bevolking van Mozambique

Rondreis Mozambique

Mozambique heeft een zeer lage bevolkingsdichtheid. Gemiddeld leven er 31 mensen per vierkante kilometer. Deze mensen leven allen volgens eigen tradities en leven in verschillende stammen. Elke stam heeft zijn eigen tradities en gewoontes.

Weetjes over de bevolking van Mozambique en over het land:

  • De hoofdstad van Mozambique heet Maputo.
  • In Mozambique betaal je de bevolking met de Mozambikaanse Metical.
  • De officiële taal van Mozambique is Portugees.
  • In 2014 telde Mozambique 24.692.144 inwoners.

Op Safari

Op safari in Mozambique biedt de verkenner een rijkdom aan schatten in de vorm van ongerepte wildernis, natuurlijke schoonheid, verlaten stranden en een uniek cultureel erfgoed. Deze expeditie combineert de gekende attracties zoals het Kruger en het Hluhluwe Nationaal Park – waar een overvloedige dierenpracht leeft in zijn natuurlijke omgeving, met het onlangs opgestarte Transfrontier Peace Park en een Swaziland wildpark. De expeditie zal daarnaast ook natuurlijke en culturele attracties bezoeken, en zal tijd doorbrengen aan verlaten stranden aan de Indische Oceaan, waaronder de Bazaruto Archipel.

We genieten er van een nacht in de buurt van hoofdstad Maputo, waar we de Latino cultuur zullen opsnuiven. Hoewel er een 4×4 safarivoertuig wordt gebruikt, dienen deelnemers zich te verwachten aan vertragingen of andere ongemakken die gepaard gaan met het verkennen van een zo ruw terrein. Slechte wegen, uit hun oevers tredende rivieren en andere elementen die zich buiten onze controle bevinden, kunnen ongepland avontuur, omleidingen, enz. met zich meebrengen. Een open geest is essentieel. Soms zullen we deze expeditie ook in tegenovergestelde richting afleggen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Mozambique.