Rondreis Botswana

Rondreis Botswana

Steeds meer mensen die een rondreis maken besluiten om op zoek te gaan naar avontuur, zodat de laatste jaren een rondreis Botswana dan ook zeer populair is geworden. Botswana leent zich namelijk uitstekend voor het maken van een safari. Je kunt dan letterlijk slapen tussen de wilde dieren en tot rust komen in de geweldige natuur van Botswana!

Over Botswana

Botswana ligt in het zuiden van Afrika en is volledig omringd door andere landen. De buurlanden zijn Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Namibië. Er wonen ongeveer 2 miljoen mensen in Botswana en er wordt overwegend Engels en Tswana gesproken. Sinds 1966 is Botswana onafhankelijk. Botswana heeft in vergelijking met andere Afrikaanse landen een stabiele economie. Dit komt mede doordat Botswana beschikt over een grote hoeveelheid grondstoffen. Het land heeft een van de grootste diamantreserves van de hele wereld.

rondreis botswana

Gaborone

Veel mensen beginnen hun rondreis Botswana in de hoofdstad Gaborone. Gaborone ligt op de grens met Zuid-Afrika in het oosten van het land en is tevens de hoofdplaats van het district South-East. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners en is een van de snelst groeiende steden ter wereld. Gaborone is een moderne stad met veel nieuwe gebouwen. In winkelcentrum The Mall vind je veel luxe winkels en bekende merken. De stad is, vooral voor Afrikaanse begrippen, zeer ontwikkeld.

Een van de grootste trekpleisters van Gaborone is het National Museum and Art Gallery. In dit prachtige museum worden verschillende tentoonstellingen gehouden. De meeste van deze tentoonstellingen gaan in op archeologische vondsten die in Botswana gedaan zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en cultuur van het land. In de aangrenzende Art Gallery kun je oude en moderne kunst bekijken uit heel Afrika. Een bezoek aan het National Museum and Art Gallery is zeker de moeite waard wanneer je tijdens een rondreis meer wilt leren over het land.

rondreis botswana

Beste reisperiode rondreis Botswana

Wanneer je een rondreis door Botswana maakt, doe je dit vaak voor het zien van wilde dieren. De grootste kans om veel wilde dieren te zien is de periode van oktober tot en met december. Doordat het in die periode zomer is in het land, verzamelen veel dieren zich rond de schaarse waterbronnen. Op die manier kun je veel dieren in een keer zien. De dagtemperatuur is het hele jaar door erg hoog in Botswana. In de winter kan het echter ijzig koud worden in de nachten waardoor rondreizen in die periode minder aangenaam is.

Chobe National Park

Een plek die je tijdens een rondreis door Botswana zeker niet mag overslaan, is het Chone National Park. Dit wildlife park in het noorden van Botswana heeft een van de hoogste concentraties aan dieren in heel Afrika. Chobe National Park is het eerste nationale park van het land en is maar liefst 12.000 vierkante kilometer groot. In het Chobe National Park vind je een enorme hoeveelheid wilde olifanten. In de laatste twintig jaar is de populatie gegroeid van enkele duizenden tot 50.000 vandaag de dag. De dieren worden zeer goed beschermd en gevolgd om stropers geen kans te geven.

Naast olifanten zijn er nog talloze dieren die je kunt spotten tijdens een rondreis door Chobe National Park. Je hebt een grote kans om nijlpaarden, buffels, zebra’s, leeuwen, hyena’s, krokodillen en antilopen te zien. Een goede lokale gids weet vaak precies waar deze dieren zich schuilhouden. Daarnaast zijn er ook een aantal zeldzame dieren in het park die je tegen kunt komen. Dit zijn onder andere luipaarden en cheeta’s.

Een rondreis Botswana is perfect in combinatie met een rondreis Zuid-Afrika of/en een rondreis Namibië !

Okavangodelta

Ten westen van Chobe National Park ligt de Okavangodelta. Deze delta voorziet een groot deel van de flora en fauna van het land van water. Wat zo bijzonder is aan de Okavangodelta is dat hij niet in zee, uitmondt zoals de meeste delta’s, maar in de woestijn. De Okavangodelta is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Okavangodelta is een van de mooiste plekken van Botswana en dus zeker een bezoek waard tijdens een rondreis door het land. Het landschap is zeer afwisselend met overal kleine riviertjes en meertjes. Het gebied is vooral erg populair onder vogelliefhebbers die worden aangetrokken door de honderden verschillende vogelsoorten die hier leven. De beste manier om de delta te verkennen tijdens een rondreis Botswana, is met de boot.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Botswana