blog
3 mooiste Nationaal Parken van Tanzania

3 mooiste Nationaal Parken van Tanzania

Wat zijn de 3 mooiste Nationaal parken van Tanzania?

Een rondreis door Tanzania zal je een geweldige collectie foto’s, een mooie verzameling video’s en een eindeloze reeks prachtige herinneringen opleveren. Dit land heeft ontzettend veel te bieden en je zou het eigenlijk echt eens moeten gaan ervaren. Tanzania staat vooral ook bekend om de prachtige nationaal parken die er te vinden zijn. Er zijn drie grote nationaal parken die je zeker moet gaan ontdekken tijdens je rondreis door Tanzania. Wij geven je alvast een voorproefje!

Serengeti National Park

3 mooiste Nationaal Parken van Tanzania

Serengeti National Park het meest bekende nationaal park dat het land rijk is en het is bijna 15.000 vierkante kilometer groot. Je bent er dan ook zeker niet binnen een dag op uitgekeken, als je er al ooit op uitgekeken kan raken. Dit park is rijk aan diverse soorten wilde dieren, waaronder ook de zogenaamde wildebeest. Daarnaast kan je er onder meer ook cheeta’s, leeuwen en giraffen vinden. De populaties zijn vaak groot en dit maakt de ontmoetingen zeker onvergetelijk. Wel is het aan te raden om een verrekijker met je mee te nemen als je een tocht gaat maken door het wildreservaat tijdens je rondreis door Tanzania, want het is in de meeste gevallen niet mogelijk om zo dichtbij te komen dat je de wilde dieren tot in het detail kan bewonderen.

Het Ngorongoro Conservation Area

3 mooiste Nationaal Parken van Tanzania

Deze unieke krater is al meerdere malen vergeleken met de ark van Noah. Het is een bijzondere verschijning om te zien en het is te vinden in het prachtige Arusha National Park. Naar alle waarschijnlijkheid is de vulkaan al meer dan een kwart miljoen jaar uitgedoofd en de krater bestaat dan ook al bijzonder lang. Je kan de krater beklimmen om te genieten van een uitzicht dat je nergens anders ter wereld zal vinden. De krater heeft een totale hoogte van 600 meter, dus het is wel een behoorlijke klim. De krater is daarnaast ongeveer twintig kilometer breed. Het is dan ook een behoorlijke krater die je niet snel over het hoofd zal zien. Uiteraard kan je in het nationaal park ook kennis maken met diverse wilde dieren, waaronder buffels, olifanten, leeuwen en neushoorns.

 

3 mooiste Nationaal Parken van Tanzania

Als je tijdens je rondreis door Tanzania naar het noorden van het land gaat, dan kan je hier één van de mooiste stukjes beschermd natuurgebied vinden. Dit is het Tarangire National Park, met een grootte van ongeveer 2600 vierkante kilometer. Hier kan je enorme rotspartijen vinden, glooiende heuvels, moeraslanden, boababs en acaciabossen. Uiteraard vind je ook hier prachtige wilde dieren om te bewonderen, zoals de kudu’s, gnoes, cheeta’s, leeuwen en zebra’s. Tot slot is dit ook hét park voor vogelspotters. Je kan er bijna 600 verschillende vogelsoorten vinden.

Ga rondreizen in Tanzania!

Bovenstaande nationaal parken zijn slechts een voorproefje. Tanzania heeft nog zoveel meer te bieden en je zal er zeker van genieten. Zie jij het al helemaal zitten om op rondreis door Tanzania te gaan? Dan kan je via Goedkoperondreis.com natuurlijk een fantastische rondreis door dit unieke land vinden.

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania

Bekijk is het filmpje van Djoser Reizen voor een geweldige indruk van Tanzania:

 

0