Rondreis door Puerto Rico

Rondreis door Puerto Rico

Tropische regenwouden, handgemaakte sigaren en Bacardi met een rondreis door Puerto Rico

rondreis puerto rico

Puerto Rico ligt ten noordwesten van de bovenwindse eilanden, tussen de Dominicaanse Republiek en de Britse Maagdeneilanden en is gelegen in het oostelijk deel van de Caribische Zee. Het maakt deel uit van de Grote Antillen.

Het bestaat uit een hoofdeiland, met daaromheen nog wat kleinere eilandjes. Het hoofdeiland is circa 175 km lang en 55 km breed. Het is het op 2 na grootste eiland van de Verenigde Staten van Amerika.

Dit relatief kleine gebied heeft ontzettend veel moois te bieden. Ben je verzot op natuur, rijke historie en cultuur en zou je je weleens in een echt tropisch regenwoud willen begeven? Lees dan snel verder om te ontdekken op welke manieren dit land je de adem zal benemen.

Natuur en avontuur

Het veelzijdige tropische landschap is dé trekpleister van Puerto Rico en er is dan ook van alles te zien en te beleven. Het grootste deel van het landschap bestaat uit berggebied. Als je van een uitdaging houdt, kun je een mooie beklimming wagen. Het geeft je veel voldoening en magnifieke uitzichten. Naast bergen, is er in Puerto Rico veel bosgebied. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het reservaat Bosque Estatal Rio Abajo. Je vindt hier vele planten- en bomensoorten, maar ook allerlei tropische dieren, zoals de alleen hier te vinden en bijna uitgestorven Puerto Ricaanse Amazonepapegaai.

Het allermooiste stukje Puerto Rico is misschien wel het El Yunque tropisch regenwoud. Boek een toer door dit prachtige stukje natuur en vergaap je aan de omgeving. Ben je een echte avonturier en wil je Puerto Rico graag op een bijzondere manier ontdekken? Ga dan te paard langs de kust of over de mooie bos- en bergwegen.

Cultuur en geschiedenis

Naast spectaculaire natuur, heeft het eiland een rijke historie en cultuur. Ontdek bijvoorbeeld de roots van Bacardi en Pina Colada. Ook kun je een bezoek brengen aan een van de vele forten, zoals Juan de la Cruz, San Felipe del Morro Hier is terug te zien dat San Juan in het verleden een belangrijke verdedigingsstad is geweest. Wil je de echte cultuur opsnuiven, dan is een bezoek aan de oude stad San Juan de moeite waard. Neem er vooral een lokale handgemaakte sigaar bij, om de sfeer helemaal compleet te maken.

Aan het water

puerto rico 143340 640

Het grote voordeel van een eiland, is dat je uiteindelijk altijd uitkomt bij het water, waar je heerlijk kunt vertoeven en verkoeling kunt zoeken. Ook op Puerto Rico kun je dit op verschillende manieren doen. Geniet van de prachtige stranden en het mooie water, door lekker te luieren en te relaxen. Wil je dit liever op een wat actievere manier doen? Ga dan eens te paard een prachtige toch langs de kust maken.

Je kunt er ook voor kiezen om een van de vele watersporten te beoefenen. En wat dacht je van de overweldigende onderwaterwereld die hier te zien is? Neem je snorkelspullen mee, of maak een duik. Dat is zeker de moeite waard.

Bevolking en taal

Puerto Rico hoort officieel bij Amerika en de inwoners zijn dan ook officieel staatsburgers van Amerika. Toch wordt er op straat geen Engels, maar vooral Spaans gesproken. Wil je graag een praatje maken met de bewoners? Zij vinden het fijn als je Spaans spreekt, en wanneer je deze taal beheerst kun je dus ook veel makkelijker contact maken met de inwoners van dit prachtige eiland. Op de plaatsen die erg ingesteld zijn op toeristen, zoals bij bezienswaardigheden en toeristische attracties, wordt wel goed Engels gesproken.

Veiligheid

De veiligheid in Puerto Rico is nogal een discussiepunt. Overal wordt je aangeraden goed uit te kijken en niet alleen te reizen, omdat er veel criminaliteit heerst. Toch zijn er veel mensen die het land bezocht hebben, en aangeven hier niets van gemerkt te hebben. Waarschijnlijk is het een kwestie van slim reizen. Ga niet zomaar in je eentje van de gebaande paden. Wil je ongerepte gebieden ontdekken, boek dan een toer of neem een gids. Daar waar toeristische attracties zijn, is veel politie en heb je helemaal niets te vrezen. Niets staat een fantastische vakantie dan nog in de weg.

Reizen naar Puerto Rico

Omdat Puerto Rico relatief klein is, kun je het, ondanks de vele bezienswaardigheden, in een aantal dagen gezien hebben. Het allermooiste is dan ook, om het eiland aan te doen als onderdeel van een rondtocht door het Caribisch of Zuid-Amerikaans gebied. Boek bijvoorbeeld een cruise waarbij Puerto Rico wordt aangedaan. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat het land te bieden heeft, zonder dat je op één plaats hoeft te blijven.