Rondreis Turkmenistan

Rondreis Turkmenistan

Rondreis Turkmenistan

Turkmenistan is één van die plekken op de wereld waarvan de schoonheid en aantrekkelijkheid flink onderschat wordt door veel mensen. Er is alle reden om dit land een bestemming te maken voor een volgende vakantie. Daar komt ook nog eens bij dat het land perfect geschikt is voor het maken van een rondreis. Er is namelijk veel meer te zien dan bijvoorbeeld alleen de hoofdstad. Het is dan wel van enig belang om te weten hoe dit het best aangepakt kan worden. Daarbij kan de kennis die hier geboden wordt van goede hulp zijn. Dit maakt de keuze net iets gemakkelijker.

Verschillende vormen

Het is in de eerste plaats belangrijk om te beseffen dat een rondreis door Turkmenistan op verschillende manieren gemaakt kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een reis te kiezen die zich uitsluitend richt op het land zelf. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om verschillende landen in deze regio met elkaar te combineren.Turkmenistan grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan en Iran.

( rondreizen door deze landen , behalve dan Afghanistan, zijn ook op goedkoperondreis.com te vinden)

Het hangt dan ook sterk van de insteek van de reis af wat de beste optie is. Wil je zo veel als mogelijk zien? Of wil je juist zoveel mogelijk van een specifieke cultuur leren kennen? In dat geval kies je immers voor een reis door dit land alleen.

Beginnen in de hoofdstad

Het is een leuke aanrader om een rondreis door Turkmenistan te beginnen in de hoofdstad. Deze stad luistert naar de naam Asjchabad. Hier zijn bijvoorbeeld de meest bijzondere bezienswaardigheden van het land te zien. Tegelijkertijd zal je ook merken dat het land behoorlijk modern is. Dat betekent dus ook dat je er ziet hoe de cultuur zich ontwikkeld heeft. Dit zal vooral ook later tijdens de reis bijzonder blijken. Juist omdat dan ook te zien is hoe het in andere delen van dit land is. Daar wordt immers heel anders geleefd. Dat is ook bijzonder als belevenis.

Grote diversiteit

camel 900390 1280 min

Wat een rondreis door Turkmenistan zo bijzonder maakt is de grote diversiteit. Dit is niet alleen de diversiteit die te zien is wanneer de steden enerzijds en de dorpen anderzijds worden bekeken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het landschap. Enerzijds zijn er de bergen met de besneeuwde toppen, maar anderzijds zijn er ook de woestijnen waar de temperatuur flink hoog kan oplopen op warme dagen. Wie deze verschillen allemaal binnen enkele dagen beleeft merkt pas goed wat diversiteit echt betekent. Natuurlijk is dit daardoor ook goed terug te zien in de flora en fauna die dit land te bieden heeft.

Het klimaat

Een rondreis maken door Turkmenistan, met of zonder de nabijgelegen landen in de reis, kan het best worden gedaan op momenten dat het klimaat dit het best toelaat. Dat betekent dus dat momenten buiten de zomervakantie gekozen moeten worden. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om in het voorjaar te gaan. Anderzijds is ook juist in de maand september de temperatuur van een goed niveau. In de zomermaanden kan het nog wel eens erg warm zijn, tot wel tegen de veertig graden Celsius. Daarom kan het vaak een betere optie zijn om voor of na de zomermaanden te gaan.

Alles meekrijgen

Het belangrijkste tijdens een rondreis door Turkmenistan is dat je probeert zoveel als mogelijk mee te krijgen. Kijk dus goed om je heen. Niet alleen de moderne kanten zijn immers interessant. Ook de oude cultuur, die in verschillende fases is op te delen, kan heel interessant zijn. Zo is er middeleeuwse cultuur terug te vinden en drukt ook het Sovjettijdperk nog altijd een belangrijk stempel op dit land. Alle reden dus om dit allemaal eens zelf te gaan beleven door een meerdaagse rondreis te maken met een gids. De belevenis zal je altijd bij blijven en uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkst.

Ga op rondreis door Turkmenistan