Rondreis Malediven

Rondreis Malediven

Rondreis Malediven

De Malediven, ook wel Maldiven genoemd, liggen in de Indische Oceaan en bestaan uit bijna 1.200 verschillende eilandjes. 201 van deze eilanden zijn daadwerkelijk bewoond. Het grootste eiland is slechts 5 km² groot. De hoofdstad van de eilandengroep is Malé. Er trekken jaarlijks veel toeristen naar de eilandengroep. De Malediven zijn uitermate geschikt voor een huwelijksreis, watersportvakantie of gewoonweg een lekkere zonvakantie voor de Vitamine D.

Tijdens je vakantie  of rondreis Malediven kom je helemaal tot rust in een van de luxe resorts. Toeristen mogen alleen overnachten op de eilanden waar de bevolking woont en dus niet op onbewoonde eilanden. De economie van het land leunt op drie belangrijke pijlers: scheepsbouw, visvangst en uiteraard het toerisme.

Rondreis Malediven

Klimaat

De eilandengroep kent twee seizoen: het droge seizoen en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van half december tot half april. Dit is het seizoen dat je ook geweldig kunt duiken rondom de wateren van de eilandengroep. Hotels en resorts zijn gedurende deze periode vaak ook iets duurder. Het natte seizoen begint vanaf eind april tot begin december. Er valt zo’n 200 mm regen. Ondanks de regen is de temperatuur nog steeds goed. Het gehele jaar door kun je namelijk rekenen op temperaturen tussen de 25 en 32 graden Celsius. Het wordt daarmee nooit koud op de eilandengroep en dat is wel lekker tijdens een luxueuze vakantie.

Rondreis Malediven

Bezienswaardigheden op de Malediven

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden op de eilandengroep. De meest interessante bezienswaardigheden zijn te vinden in Malé, de hoofdstad van de eilandengroep. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de vismarkt, de winkels, de Grote Vrijdagsmoskee en het Nationaal Museum.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum in Malé toont persoonlijke bezittingen en spullen uit de tijd van de sultan. Ook zijn er diverse archeologische objecten opgeslagen in het museum. Het Boeddhabeeld is een van de mooiste beelden van het nationale museum.

Vismarkt

De economie van het land leunt onder andere op de visvangst. In de hoofdstad is dan ook een interessante markt, waar vissers hun vangst tonijnen aanleveren. De vis wordt ter plekke gewassen en verkocht. Regelmatig worden er ook grotere vissen gevangen, waaronder zwaardvissen. Als je een sterke neus hebt, is het echter geen aanrader. Je kunt rekening houden met sterke geuren van de vers gevangen vis.

Winkelen

Als je naast het zonnen ook nog wilt winkelen op de Malediven, kun je een bezoekje brengen aan de winkelcentra in Malé. Er zijn twee winkelcentra, diverse markten en verschillende souvenirwinkels.

Grote Vrijdagsmoskee

Een groot gedeelte van de bevolking hangt de islam aan. In de hoofdstad staat daarom ook een grote en belangrijke moskee: de Grote Vrijdagsmoskee. De moskee is 40 meter hoog en heeft een prachtige koepel. Ruim 5.000 gelovigen kunnen hier terecht op de religieuze dagen. Je kunt de moskee van zowel binnen als buiten aanschouwen.

Activiteiten op de Malediven

Naast de leuke bezienswaardigheden op de eilandengroep, kun je ook verschillende activiteiten doen. Zo kun je een leuke boottocht boeken op de Malediven, duiken of een rondvlucht maken.

Duiken

Rondreis Malediven

Als je wilt duiken, ben je op de Malediven aan het juiste adres. De Malediven beschikken namelijk over een prachtig koraalrif en tevens zwemmen er ontzettend veel verschillende tropische vissen in de wateren. Je kunt het beste duiken in de droge periode. Houd daar rekening mee als je een vakantie boekt naar de eilandengroep.

Snorkelen

Als je geen fervent duiker bent, kun je er ook voor kiezen om te gaan snorkelen. Je kunt eventueel spullen huren op locatie. Ook dit is al erg leuk om te doen. Zonder heel diep in het water te gaan, kun je al talloze vissoorten zien. Snorkelen op de Malediven is een ware belevenis.

Rondvluchten maken op de Malediven

Het is een vrij prijzige aangelegenheid, maar het is ook erg leuk om te doen: een rondvlucht maken op de Malediven. Je hebt keuze uit een helikopter of een watervliegtuig. Tijdens je vliegtocht zie je het prachtige, kraakheldere water en je hebt een mooi uitzicht over de eilandengroep. Er zijn verscheidene reisbureaus die deze tochten organiseren.

Boottocht

Boottochten zijn ook erg interessant. Ook hier zijn verscheidene reisbureaus voor. Je kunt onder andere reuzenmanta’s, dolfijnen of walvissen spotten tijdens een boottocht. Dolfijnen spotten kan doorgaans het gehele jaar door, terwijl de reuzenmanta’s vooral actief zijn tijdens de maanden mei en juni. De walvissen daarentegen zijn vooral zichtbaar tijdens de maanden november tot en met april. De kans dat je daadwerkelijk een walvis spot is echter wel vrij klein. Er zijn helaas niet meer walvisachtigen over.

De mooiste stranden op de Malediven

De eilandengroep bestaat in principe voor een groot deel uit stranden, stranden en nog eens stranden! Natuurlijk is het ene strand nét iets mooier dan de ander.

Kuredu Island

Kuredu Island is een romantisch eiland met meer dan drie kilometer strand. Langs het water kun je heerlijk wandelen. Op de stranden zelf kun je lekker zonnen. Ook is het strand interessant voor duikliefhebbers. In de wateren liggen namelijk twee scheepswrakken die je kunt bekijken. De palmbomen achter het strand zijn eveneens prachtig en dat maakt dit strand zeker een aanrader tijdens je vakantie naar de Malediven.

Ihuru Island

Ihuru Island is een van de meest gefotografeerde plekken van de Malediven. Het eilandje is klein en heeft de vorm van een cirkel. Het wordt omgeven door een azuurblauwe zee. De stranden zijn prachtig en tevens staan er verscheidene mooie palmbomen. Het eiland maakt onderdeel uit van het Angsana Ihuru Resort. Op de eilandengroep staan 45 villa’s waar je kunt verblijven.

Cocoa Island

Cocoa Island heeft een vlak aflopend strand waar je vele meters de zee in kunt lopen zonder ook maar écht nat te worden. Je staat namelijk maar met je knieën in het water, mits je heel ver loopt. In de wateren rondom het eiland leven diverse tropische vissen en ook de zeeschildpad wordt regelmatig gespot.

Veligandu Island

Veligandu Island is een aanrader voor een ieder die een huwelijksreis wilt maken. Tijdens je vakantie kun je genieten van een prachtig zandstrand, luxe resorts en een prachtige omgeving. Ook duikliefhebbers boeken regelmatig een vakantie naar dit eiland. Regelmatig worden er namelijk hamerhaaien gespot.

Rondreis Malediven

Vervoer

Je kunt helaas niet rechtstreeks naar Malé vliegen vanaf Amsterdam. Wel kun je een tussenstop maken in onder andere Colombo (Sri Lanka) of Istanbul (Turkije) Je kunt rekening houden met een reistijd van circa 13 á 14 uur, als de vluchten goed op elkaar aansluiten. Vanaf de luchthaven word je per speedboot naar de resorteilanden vervoerd. Als je wilt eilandhoppen, kun je met de traditionele vissersboten reizen. Er zijn nauwelijks auto’s aanwezig op de eilandengroep. Er zijn namelijk weinig wegen op de verschillende eilanden en bovendien zijn de importkosten erg hoog. De meeste eilanden zijn bovendien ook erg klein en een auto is daarom niet nodig.

Vergelijk hier direct alle reizen naar de Malediven

Meer pagina’s over de Malediven

Gratis Vitamine D
Luxe cruises
Paradijs voor duikers en snorkellaars

Het Paradijs maar dan op aarde : Vakantie-Malediven.nl > + 300 pagina’s informatie over de Malediven