Rondreis Maleisië, een prachtig land met een rijke cultuur

Rondreis Maleisië, een prachtig land met een rijke cultuur

Heb jij altijd al willen rondreizen door het droomland Maleisië? Maleisië heeft voor iedereen wel wat te doen, zo kan je er een heerlijke zon, zee en strand vakantie maken, de prachtige steden bezoeken, de velen bezienswaardigheden ontdekken en natuurlijk de bijzondere cultuur van Maleisië leren kennen.

Rondreis Maleisië

Als jij een rondreis Maleisië wilt boeken kan je direct hieronder beginnen met vergelijken. Verder kan je het artikel doorlezen om erachter te komen wat er allemaal te doen is in Maleisië.

Van half oktober tot eind maart heerst in Maleisië de moessonperiode. Dit is een periode waar wordt afgeraden om naar Maleisië te gaan.

De rest van het jaar is gewoon perfect voor een rondreis !

Cultuur en klimaat in Maleisië

De cultuur van Maleisië is erg divers en heeft zijn wortels uit Zuidoost Azië, China, Arabië, India en veel invloeden uit de koloniale westerse wereld. De Pekingopera of Jing opera is een goede bestemming om meer te leren over de cultuur van Maleisië, hier vind je duizenden jaren oude muziek, maar ook de moderne popgroepen van Maleisië.

Rondreis Maleisië

Doordat Maleisië over veel cultuurinvloeden beschikt is deze het best te beleven met een rondreis Maleisië. Zeker op die manier kom je de meeste cultuur soorten in Maleisië tegen.

Maleisië is een regenachtig land met veelal hoge temperaturen, het tropische regenwoud klimaat zorgt ervoor dat het in vrijwel alle maanden regenachtig is met hoge temperaturen. Maleisië garandeert jou dan ook tropische warmte met de bijbehorende vochtigheid. Er zijn uitzonderingen, zo is het namelijk in de hoger gelegen gebieden rond de 25 graden en valt de neerslag mee.

Van half oktober tot eind maart heerst in Maleisië de moessonperiode, dit is een periode afgeraden om naar Maleisië te gaan. De rest van het jaar is perfect voor rondreizen.

Ontdek zelf alle eilanden tijdens je rondreis door Maleisië

Natuurlijk kan je nog veel meer prachtige eilanden ontdekken tijdens je rondreis door Maleisië. Andere aanraders zijn onder meer Lankayan, Redang Island, Mataking Island, Sipadan, Mabul Island en Perhentian Islands.

Eigenlijk moet je het gewoon allemaal zelf gaan ontdekken, want ieder eiland heeft een schoonheid die je niet wilt missen.

 

Rondreis Maleisië

Ben je overtuigd en wil je een rondreis Maleisië gaan boeken? Dan is het aangeraden om goed te vergelijken bij onze aanbieders, er zijn veel prijsverschillen en naast de standaardpakketten is het bij onze aanbieders ook mogelijk om een rondreis Maleisië op maat samen te stellen, zodat jouw rondreis aan al jouw wensen voldoet.

Bezienswaardigheden in Maleisië

Maleisië heeft veel te bieden als het om bezienswaardigheden gaat. Zo is er Kuala Lumpur de hoofdstad van Maleisië. Met zijn 19.7 miljoen inwoners en velen wolkenkrabbers is Kuali Lumpur een bijzondere ervaring. Wanneer je tijdens jouw rondreis Kuala Lumpur bezoekt zal je magische tuinen tegen komen, goed bijgehouden parken, musea, markten, de batu caves, winkelmogelijkheden en meer.

Langkawi is het omgekeerde van Kuala Lumpur, dit zeer rustige eiland telt 55.000 inwoners en ligt middenin de azuurblauwe Andaman Zee. Langkwai kenmerkt zich door zijn romantische karakter. Je vindt er echte jungles, dichtbegroeide heuvels, rijstvelden en antieke dorpjes.

Rondreis Maleisië

Ook is Langkawi de bestemming om lekker tot rust te komen op een van de vele rustige stranden. Om de rust de breken op Langkawi zijn er tal aan sportieve activiteiten. Het is mogelijk om met en jeep rond te toeren in de ruige natuur of met een motor het eiland te ontdekken.

De mooiste eilanden van Maleisië

Maleisië is een prachtig land met adembenemende eilanden. Wanneer je van plan bent een rondreis door Maleisië te gaan maken, dan mag je de mooiste eilanden natuurlijk niet missen. Natuurlijk zijn wij er om jou te vertellen welke eilanden je absoluut zou moeten bezoeken tijdens je rondreis door Maleisië.

Tioman en Tulai Island

Het middelgrote eiland Tioman is te vinden aan de zuidoostkant van het inspirerende West-Maleisië. Er zijn twee manieren om dit eiland te bereiken, namelijk per vliegtuig of per boot. Het eiland is relatief bergachtig, maar biedt je daarentegen ook de mooiste stranden. In de indrukwekkende natuur kan je diverse wilde dieren tegenkomen en ook onder water is er meer dan voldoende te ontdekken. Een snorkeluitje is dan ook zeker aan te raden. Vanaf Tioman kan je met de boot Tulai Island bezoeken, wat zeker de moeite waard is. Dit onbewoonde eiland is ideaal om van optimale ontspanning te genieten.

Privé eiland Pangkor Laut

Als de rondreis door Maleisië jouw huwelijksreis is, dan mag je dit eilandje zeker niet overslaan. Pankor Laut is een prachtig privé eilandje waarop slechts een enkel resort te vinden is. Hier word je overspoeld met luxe en het staat dan ook niet voor niets bekend als dé huwelijksbestemming van Maleisië. Wellness is hier geen onderdeel, maar speelt de hoofdrol. Je kan dan ook optimaal genieten van diverse behandelingen in Spa Village, van de rustgevende bibliotheek, de prachtige zwembaden en de sport- en fitnessmogelijkheden.

De Seven Wells van Langkawi

Langkawi is een eiland dat je ook zeker aan zou moeten doen tijdens je rondreis door Maleisië. Dit eiland, te vinden aan de westkust van het land, is relatief groot en heeft meer dan voldoende te bieden. Als je naar dit eiland gaat, dan mag je de beroemde Seven Wells zeker niet vergeten. Deze watervallen zijn indrukwekkend, inspirerend en ronduit adembenemend. Verder kun je er de jungle intrekken voor een spannende beleving, je kunt er in de kabelbaan stappen om het hoogste punt van Langkawi te bezoeken en je kunt er diverse exotische dieren tegenkomen. Het eiland heeft een eigen vliegveld.

Rondreis Maleisië

Het pittoreske Pulau Rawa

Dit kleine eilandje heeft een rol gespeeld in de serie Expeditie Robinson. Pulau Rawa ligt op relatief korte afstand van Tioman en wordt omringd door meerdere kleinschalige eilanden. Het kleine Pulau Rawa is een privé eilandje waar het water prachtig helder is en je kunt zonnebaden op intens wit zand. Vanaf dit eiland kan je ook een bezoek brengen aan Mensirip. Dit eiland was het thuis van de Expeditie Robinson deelnemers van 2013.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Maleisië