Rondreis Zuid-Korea – Seoul met enorme paleizen

Rondreis Zuid-Korea – Seoul met enorme paleizen

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Zuid-Korea

Zuid-Korea heet officieel Republiek Korea. Het land ligt samen met Noord-Korea op het Koreaans Schiereiland in Azië. Buurlanden van Zuid-Korea zijn Noord-Korea en de Staat Korea. Ook grenst Zuid-Korea aan twee zeeën, namelijk de Gele Zee en de Japanse Zee. Daarnaast horen er ook een paar duizend eilanden bij Zuid-Korea.

Weer en klimaat in Zuid-Korea

Zuid-Korea is een land met extreme klimaatverschillen. Zo kan het er in de zomermaanden temperaturen bereiken van 29 graden en kan het in de winter wel 7 graden vriezen. Net als bij ons in Nederland kent Zuid-Korea 4 seizoenen, al hoewel de herfst er redelijk kort is. In de winter is Zuid-Korea een interessant land voor een wintersport vakantie en in de zomermaanden is het land uitermate geschikt voor rondreizen.

Rondreis Zuid-Korea

Natuur ontdekken met een rondreis Zuid-Korea

In Zuid-Korea vind je veel bergen en watervallen. Ook is de natuur er erg vol van kleur door de grote variatie aan bloemen en planten.

De bevolking van Zuid-Korea

Er wonen ongeveer 500 inwoners per vierkante kilometer. Naast de Koreanen is er ook een kleine Chinese minderheid te vinden in Zuid-Korea.

Weetjes over de bevolking van Zuid-Korea en over het land:

  • De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoel.
  • Het landnummer van Zuid-Korea is +82
  • Het wettige betaalmiddel in Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse won.
  • In 2013 telde Zuid-Korea 50,22 miljoen inwoners.
  • De officiële taal van Zuid-Korea is Koreaans.

Bezienswaardigheden

Rondreis Zuid-Korea

De leukste uitjes van Zuid-Korea

Een rondreis door Zuid-Korea is zeker geen slecht idee. Je kunt hier de meest uiteenlopende avonturen beleven, inspirerende mensen ontmoeten, bewonderenswaardige plekken bezoeken en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Een rondreis door Zuid-Korea is absoluut aan te raden. Als jij veel moois wilt zien en beleven, dan moeten onderstaande punten zeker op je verlanglijstje staan.

Een bezoek aan Cheju

Cheju is een eiland aan de zuidwestkust en staat ook wel bekend als Jeju-Do en Jeju Island. Hier kan je diverse prachtige tochten door de stilte van de natuur maken, zowel te voet als per fiets. De natuur is er enerverend en er heerst een aangename kalmte. Je kunt hier dan ook volledig ontspannen tijdens je rondreis door Zuid-Korea. Ook zijn hier enkele leuke uitstapjes te maken, bijvoorbeeld naar het openluchtmuseum in Seongeup of naar de woning van Kim Cheong-Hi.

 

Rondreis Zuid-Korea

De N Seoul Tower

Rondreis Zuid-Korea

Seoul is natuurlijk de hoofdstad en alleen al daarom mag je de stad natuurlijk niet overslaan tijdens je rondreis door Zuid-Korea. Een echte highlight hier, letterlijk en figuurlijk, is de N Seoul Tower. Deze heeft een lengte van maar liefst 237 meter. Dit niet alleen, maar de toren is ook nog eens op een berg geplaatst, waardoor deze werkelijk reusachtig lijkt. In de toren kan je naar de observatiedesks gaan om de hele stad te kunnen overzien vanaf een enorme hoogte. In de N Seoul Tower zijn ook twee goede horecagelegenheden te vinden en je kunt er een wens doen bij de fontein.

Vorstelijk gebied Gyeongbokgung

Rondreis Zuid-Korea

Dit vorstelijk gebied heeft een rijke geschiedenis. Al in de veertiende eeuw werd hier het allereerste paleizencomplex gebouwd, maar een brand legde dit complex voor het grootste deel in de as. In de negentiende eeuw werd er een nieuw paleizencomplex gebouwd van koninklijke afmetingen. Het was intens groot, maar ook dit werd met de grond gelijk gemaakt, tijdens de Japanse bezetting. Enkele bouwwerken zijn gerestaureerd en kunnen nu worden bewonderd op vorstelijk gebied Gyeongbokgung. Je kunt er onder meer overheidsgebouwen, een paviljoen en het paleis van de kroonprins bewonderen.

De Dongdaemun Poort

De eerste versie van deze poort, die in het verleden de belangrijkste poort in de muur rondom Seoul vormde, werd in de veertiende eeuw gemaakt. Helaas is er niets meer over van deze poort, maar de rol van de poort was zo belangrijk dat deze wel opnieuw is gerealiseerd, in de negentiende eeuw. Deze kan nu bewonderd worden tijdens je rondreis door Zuid-Korea.

Seoraksan National Park

Rondreis Zuid-Korea

In het noordoosten van het land kan je een bizar groot nationaal park vinden, namelijk Seoraksan National Park. Dit natuurgebied heeft een grootte van maar liefst een kleine 400.000 vierkante kilometer. Dat is nogal wat natuur om te bewonderen tijdens je rondreis door Zuid-Korea. Je kunt hier natuurlijk ook diverse sieren bewonderen, zoals de muskusherten, de Korea gorals en de Aziatische zwarte beren.

Changgyeonggung

In de hoofdstad van Zuid-Korea zijn vijf enorme paleizen te vinden. 1 daarvan is het paleis Changgyeonggung, dat oorspronkelijk was bedoeld als zomerpaleis voor de Goryeo-vorsten. Momenteel wordt dit paleis gerekend bij de vijf paleizen van de Joseondynastie. De belangrijkste van deze vijf paleizen is het paleiscomplex Gyeongbokgung.

 

Rondreis Zuid-Korea

National Museum of Korea

Wil je meer weten over de geschiedenis van Zuid-Korea? Bezoek dan ook een het National Museum of Korea. In dit museum krijg je een beter beeld van de geschiedenis en de cultuur van de Zuid-Koreaanse bevolking.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid Korea