Rondreis Laos

Rondreis Laos

Dit moet je weten voor je op rondreis door Laos gaat

Laos is een prachtige bestemming voor een rondreis. Hier krijg je absoluut het gevoel van ruimte om je heen. Dat is ook niet heel vreemd als je bedenkt dat er ongeveer 6 miljoen mensen wonen, terwijl Laos meer dan vijf keer groter is dan Nederland. Laos werd in het verleden Lan Xang genoemd. Dit betekent vrij vertaald ‘land van miljoen olifanten’. Als je een rondreis Laos gaat maken, dan ga je gegarandeerd een bijzondere tijd tegemoet. Natuurlijk geven we je wel graag wat tips mee voor je gaat.

Rondreis Laos

Wanneer maak je een rondreis Laos?

Laos heeft een ander klimaat dan dat wij kennen. Als je echt een fijne rondreis Laos wilt maken, in een klimaat waar wij Nederlanders ons goed in kunnen vinden, dan kan je het best reizen tussen november en februari. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperaturen lopen ook niet al te hoog op. Toch moet je er wel rekening mee houden dat de gemiddelde temperatuur rond de dertig graden Celsius ligt. Tussen maart en mei is het voor veel mensen echt te heet om comfortabel door Laos te reizen. In deze periode valt ook weinig regen en de temperaturen lopen met gemak op boven de veertig graden Celsius. Tussen mei en oktober vindt het regenseizoen plaats. Het kan er dan dagen non-stop regenen, waardoor het erg benauwd wordt.

Rondreis Laos

Verschil in tijd

Natuurlijk zit er tijdsverschil tussen Laos en Nederland, dus het kan zomaar zijn dat je even last hebt van een jetlag. In Laos kennen ze geen zomer- of wintertijd. Wanneer het in Nederland zomertijd is, dan is het in Laos vijf uur later dan in Nederland. Dit betekent dat het er zes uur later is dan in Nederland wanneer het wintertijd is.

Veilig drinken !

Zeker als de temperaturen hoog oplopen heb je de neiging om overal even water te drinken. Doe dit niet, want niet al het water dat je aangeboden krijgt is gezond als drinkwater. Nederlanders zijn ook weinig gewend wat dit betreft, waardoor we sneller ziek worden van vervuild water. Houd je daarom aan de regels als het om water drinken gaat. In de steden kan je het kraanwater gebruiken om je mond te spoelen, bijvoorbeeld na het tanden poetsen, maar het is niet lekker om te drinken. Er zitten hoge concentraties chloor in stedelijk kraanwater.

Rondreis Laos

Drink in geen geval kraanwater buiten de steden, zoals in de kleine dorpen. Als je in een restaurant water krijgt, dan is dit meestal afkomstig uit een jerrycan mineraalwater. Dit is volledig veilig om te drinken. Krijg je ijsklontjes in een drankje? Let dan goed op de vorm van de ijsklontjes. Wanneer deze allemaal even groot zijn en een mooie, vaste vorm hebben, dan zijn deze uit een machine afkomstig en veilig. Zijn ze verschillend van elkaar? Drink het dan niet op.

Klaar om naar Laos te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Laos? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste rondreis door Laos veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Laos