blog
Wat zijn dé favoriete sporten in Thailand?

Wat zijn dé favoriete sporten in Thailand?

Leestijd 1 Minuut

De sportliefhebber kan ook terecht in Thailand. Op andere pagina’s schreven we al berichten over duiken en snorkelen aan de kustlijnen van het Aziatische land, maar ook een aantal vechtsporten zijn erg populair in het land.

Wat zijn de favoriete sporten in Thailand?

Muay Thai Kickboksen

Thaise sport in Thailand

Muay Thai kickboksen is een eeuwenoude vechtsport die al ongekend lang in Thailand beoefend wordt. Ook in Nederland wint de gevechtssport populariteit, maar de roots komen uit Thailand. Origineel begon de sport als Krabi Krabong. Deze sport werd speciaal ingezet voor de Thaise strijders die geen wapens (meer) hadden of dat deze ontbraken. Deze stijl was dodelijk, maar uit diezelfde stijl is Muay Thai Kickboksen ontstaan.

MUAY THAI WEDSTRIJDEN

Je kunt in het land diverse Muay Thai wedstrijden bekijken. De sport wordt eigenlijk in heel Thailand wel beoefend. De wedstrijden bestaan uit maximaal vijf rondes van exact drie minuten. De wedstrijd kan voortijdig gestopt worden wanneer een bokser knock out gaat. De meeste boksers gaan knock out doordat zij meerdere keren op de benen worden getrapt. Dit maakt de bokser onstabiel.

SPORTSCHOLEN

In Thailand zijn een hoop sportscholen te vinden waar je de sport kun beoefenen. De meeste Thaise bokser beginnen al vanaf jongs af aan met de gevechtssport. De meeste Thai stoppen rond hun 25ste.

TAKRAW

Thaise sport in Thailand

Takraw is een sport dat lijkt op voet-volleybal. Echter is er een groot verschil: het wordt gespeeld op een soort badminton veld. De spelers moeten de bal in de lucht houden en mogen daarbij alle lichaamsdelen gebruiken, behalve de handen. Je moet erg behendig zijn voor deze sport en op een topniveau is het leuk om te bekijken. De bewegingen van de professionals zijn behendig wat een leuk uitzicht is als toeschouwer.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com