blog
Smullen van de beste Thaise gerechten

Smullen van de beste Thaise gerechten

Na een dag slenteren tijdens je vakantie in Bangkok, Chiang Mai of misschien Ko Phi Phi, wil je genieten van heerlijke Thaise gerechten. Het aantal restaurants is enorm. Je hoeft niet bang te zijn voor keuzestress tijdens je vakantie in Thailand. Er zijn een aantal restaurants namelijk bekend om hun kwaliteit. In deze eetgelegenheden ben je verzekerd van een goede maaltijd.

Proef van traditionele Thaise gerechten

Een traditionele Thaise maaltijd bevat rijst, soep en doorgaans een pittige smaak. Je hebt de keuze uit verschillende curry’s, vis- en vleesgerechten. Voor een kennismaking met traditionele Thaise gerechten is het restaurant Kalapapruek een aanrader. In een informele sfeer en voor lage prijzen proef je hier traditionele Thaise gerechten als gele Khiao Wan kerrie en de zoete rode Masamankerrie. Restaurant Kalapapruek ligt aan de Thanon Pramuan straat nr 27 in Bangkok.

De hoofdstad Bangkok is dan ook bij uitstek de plek waar bijzondere Thaise restaurants hun thuis vinden. Zo experimenteren koks in het Blue Elephant restaurant volop met hun gerechten. In deze eetgelegenheid aan Sathorn Road 233 kun je bijvoorbeeld smullen van foie gras met de zoetzure tamarinde saus, aardappelen en basilicum.

Gerechten uit alle windstreken

Een van de populairste Aziatische restaurants is Eat Me’ in Bangkok. In 2013 stond dit restaurant zelfs op de 19e plek van beste Aziatische restaurants ter wereld. Hier ben je dus verzekerd van een heerlijke Thaise maaltijd. Gerechten worden geserveerd uit alle windstreken. Het Thaise menu heeft zich laten beïnvloeden door smaken uit het Midden-Oosten en de Pacific. De meest bijzondere gerechten komen aan je neus voorbij. Zo serveert de chef-kok graag zalm met espresso en mosterd. Restaurant ‘Eat Me’ is zeven dagen per week geopend van 3 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts. Deze eetgelegenheid bevindt zich 20 meter van Convent Road in Bangkok.

Kakelverse zeegerechten

Tijdens een vakantie in de badplaats Phuket krijg je uiteraard veel zeegerechten voorgeschoteld. In het oude gedeelte van Phuket is het smullen geblazen. Zo wordt het Kopitiam Restaurant als een klassieker beschouwd. In dit restaurant vind je traditionele Thaise gerechten als noodles en Massaman curry. Voor een smakelijke maaltijd kun je het in Phuket ook iets verderop zoeken. Een van de beste plekken om te eten is het ‘Kokosnoten eiland’. Deze bereik je met een longtail boot vanaf het dorpje Laem Hin in Phuket. Ook hier vind je een Blue Elephant restaurant. De vaartocht is de moeite meer dan waard als je smult van verse visgerechten als gamba’s en nijlbaars.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Verder zoeken hoeft niet. Je komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0