blog
Feestdagen in Thailand

Feestdagen in Thailand

Leestijd 2 Minuten

Wat zijn de Feestdagen in Thailand waar ik rekening mee moet houden?

Net als elk ander land kent Thailand een aantal feestdagen.Derhalve komen sommige feestdagen overeen met de feestdagen die we in Nederland ook kennen, maar een aantal zullen nieuw voor je zijn en waar je rekening mee kunt houden tijdens een rondreis door Thailand!

Nieuwjaarsdag ( 1 januari)

Zoals we Nieuwjaarsdag in heel veel landen kennen, kent men deze feestdag ook in Thailand. Een nieuw jaar, een nieuw begin! Dat is voor de Thaise bevolking ook zo.

Kinderdag ( 2e zaterdag van januari)

Kinderdag is een feestdag in Thailand dat jaarlijks valt op de tweede zaterdag van januari. Op kinderdag geven ouders hun kinderen doorgaans cadeaus of nemen ze hen mee naar excursies. Denk aan pretparken, musea, dierentuinen of winkelcentra.

Boeddhistische Nieuwjaar ( Thai : Theravada) in April

Het boeddhistische Nieuwjaar is een feestdag op de laatste dag van de hindoe-maand Chaitra. De feestdag wordt gevierd in Thailand en omringende landen: Laos, Cambodja, Sri Lanka en Myanmar.

Chakri dag , jaarlijks op 6 april

Chakri Dag in Thailand is geheel in het kader van de huidige koninklijk familie. Op 6 april 1782 kwam de eerste koning uit deze dynastie aan de macht en daarom wordt dit jaarlijks gevierd op 6 april.

Songkran (Thais Nieuwjaar) 13 t/m 15 april

De Thai houdt van Nieuwjaar vieren. De Songkran Voor de derde maal viert de Thai het Nieuwjaar. Ditmaal duurt het feest maar liefst drie dagen. Jaarlijks begint het feest op 13 april en eindigt het feest op 15 april.

Kroning herdenkingsdag op 5 mei

De overleden Koning van Thailand kwam op de troon op 5 mei 1950.  Hij was de langstzittende koning ter wereld en dit wordt jaarlijks gevierd.

Asalha Puja ( achtste maanmaand van de Hindoe kalender)

Asalha Puja is een boeddhistisch feest dat jaarlijks valt op de achtste maanmaand van de hindoe kalender. Doorgaans is dit in juli. Op deze feestdag worden diverse boeddhisten herdacht.

De verjaardag van Koningin Sirikit op 12 augustus

De vrouw van de overleden koning is jarig op 12 augustus. Haar verjaardag wordt gevierd in de vorm van een feestdag.

Kathina-dag ( valt in de volle maanmaand Asvina)

Kathina-Dag is de dag van de ‘sangha’. Deze feestdag wordt gevierd omdat de regenperiode in dezelfde maand begint.

Chulalongkorn dag op 23 oktober

Chulallongkorn Dag is een herdenkingsdag voor de voorgaande koning. Koning Chulalongkorn stierf op 23 oktober in 1910. Hij was een grote koning voor het land. Tijdens zijn regeerperiode heeft hij de samenleving sterk veranderd in positieve zin.

Loi Krathong ( volle maand in november)

Loi Krathong is een feestdag in Thailand: ‘Het feest van het licht’. Over de meren, wateren en rivieren worden diverse wegdrijvende lichtjes geplaatst. Een ontzettend gaaf beeld.

De verjaardag van late Koning Bhumibol Adulyadej op 5 december

De verjaardag van de overleden Koning Bhumibol Adulyadej wordt jaarlijks uitgebreid gevierd op 5 december. Hij was de langstzittende koning ooit.

Dag van de constitutie op 10 december

Jaarlijks op 10 december wordt de dag van de constitutie gevierd. Het goedkeuren van de Thaise grondwet wordt gevierd. Er worden dan diverse ceremonies en activiteiten georganiseerd in het land.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0