blog
Gewoontes en Etiquette in Thailand

Gewoontes en Etiquette in Thailand

Leestijd 2 Minuten

Wat zijn de gewoontes en Etiquette in Thailand?

Elk land kent zo haar normen en waarden. Thailand dus ook. Deze pagina is daarom speciaal gewijd aan de gewoontes en de etiquette in Thailand. Hiermee ga je goed voorbereid op reis!

The absolute do’s in Thailand

Een hoop glimlachenGewoontes en Etiquette in Thailand

Een hoop glimlachen is waar de Thaise bevolking erg om bekend staat. Niet voor niets noemen ze het Thailand ‘Het land van de glimlach’. Glimlach daarom ook een hoop naar Thaise mensen als zij dit naar jou doen. Glimlachen is zelfs normaal als je het niet eens bent met andermans standpunt, of wanneer je aan het onderhandelen bent voor bijvoorbeeld een goedkopere prijs op de markt.

Gebruik alléén je rechterhand

In Thailand wordt de linkerhand als ‘onrein’ gezien. Je doet er daarom verstandig aan om vrijwel alles met je rechterhand te doen. Eten, hand geven en dergelijke gebeurt allemaal met de rechterhand.

Schoenen uittrekken

Bij de meeste mensen thuis is het een normale zaak dat je je schoenen uittrekt. Maar in Thailand vragen sommige bedrijven, restaurants en winkels ook of je je schoenen uit wilt trekken.

Eten met een lepel

De enige manieren om te dineren in een Thais restaurant is met een lepel in de rechterhand en een vork in de linkerhand. De vork wordt gebruikt om eten op de lepel te scheppen. De lepel het enige bestek dat daadwerkelijk in je mond verdwijnt.

De Absolute Dont’s in Thailand

Bind vooral geen schoenen aan je backpack

Schoenen worden in Thailand vooral gezien als ‘vies’. Schoenen aan je backpack hangen is dan ook absoluut niet de bedoeling. De Thai vindt schoenen boven de hoogte van je enkels disrespectvol, zowel naar jezelf als naar anderen.

‘Wijs’ niet met je voeten

Je voeten even schoonmaken met een tuinslang? En dan je voeten hierbij op een tafel leggen zodat je ze gemakkelijker schoon kan maken? Sterk afgeraden! Het is ontzettend asociaal voor de Thai om met je voeten richting een persoon te wijzen.

Kruis niet met je benen

Je mag ook niet kruizen met je benen. Ook dit is ronduit onbeschoft in de ogen van de Thai.

Wijzen is onbeleefd

Net als in Nederland, is wijzen naar mensen onbeleefd. Je kunt wel gewoon wijzen naar objecten.

HET HEILIGSTE DEEL VAN HET LICHAAM: HET HOOFD

Wijs geen of raak geen hoofd of haren aan. Men ziet het hoofd als het heilige deel van het lichaam. Belangrijke delen van het lichaam zijn hier opgeslagen, zoals de hersenen. In Nederland ‘aaien’ we wel eens een klein kind over het hoofd, maar in Thailand is dit alles behalve gebruikelijk.

BELEDIG DE KONING NIET!

Het openbaar beledigen van de koning kan resulteren in een zware gevangenisstraf. Levenslang de bak is een straf die wel eens opgelegd is. Kijk dus uit met wat je zegt.

WEES NIET ONBELEEFD

Zoals in Nederland ook geldt: wees niet onbeleefd! Schreeuw niet en verhef je stem ook niet. Glimlachen is normaal in Thailand, ook als je het ergens niet mee eens bent.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0