blog
Thaise Full Moon Party is een paradijs voor jongeren

Thaise Full Moon Party is een paradijs voor jongeren

Leestijd 2 Minuten

Vanuit de hele wereld reizen jongeren naar Thailand voor een feestje in Koh Pha Ngan. Het is echter niet voor zomaar een bijeenkomst, maar een wereldberoemd feest op het strand van Haad Rin Nok. Elke maand trekt deze zogeheten Full Moon Party maar liefst 5000 tot 15000 feestgangers.

Dansen van zonsondergang tot zonsopgang

De badplaats Kho Pha Ngan voor de Golf van Thailand staat bekend om haar Full Moon party’s. Deze feesten in Thailand zijn een fenomeen. Het strandfeest op Koh Pha Ngan staat inmiddels op menig bucketlist van de vakantieganger. Onder het genot van de nodige drank en ijs kun je op het strand dansen van zonsondergang tot zonsopgang. Het poederzachte zand leent zich uitstekend om even bij te komen of een roes uit te slapen.

Feesten bij volle maan

Zoals de naam al doet vermoeden, ontleent de Full Moon Party zijn naam aan het moment dat het feest losbarst. Deze wordt namelijk alleen georganiseerd als het volle maan is. Het succes van de Full Moon Party’s ontstond in de jaren ’80. 20 tot 30 backpackers besloten onder de volle maan een gezellig feestje te organiseren. Nieuws over het feestje verspreidde zich vervolgens razendsnel over Koh Pha Ngan. In de loop der tijd namen steeds meer jongeren deel aan het nachtelijke feestje.

Feestparadijs voor jongeren

Koh Pha Ngan is geen eiland waar de vakantieganger heen gaat voor rust. Dit stukje Thaise paradijs is door de Full Moon Party’s vooral in trek bij jongeren en backpackers. Veel hostels richten zich dan ook op de jeugd. De accommodaties zijn vaak simpel en goedkoop. De meeste feestgangers arriveren een paar dagen voor de Full Moon Party losbarst. Anders is de kans groot dat alle accommodaties al volgeboekt zijn.

Kleurrijke feestgangers

De Full Moon Party heeft haar populariteit te danken aan de bijzondere sfeer op het strand. Iedereen is een feestganger, en het is er gezellig. Daarnaast zorgen DJ’s voor allerlei muziekstijlen. Je kunt er genieten van R&B en House, maar ook Techno, Rock en Pop. Het zandfeest biedt voor elk wat wils. Onder de enthousiaste vakantiegangers vind je de meest bijzondere figuren. Zo spot je af en toe volledig verklede of gekleurde mensen, vuurspuwers en jongleurs.

De donkere kant van de Full Moon Party

Het is echter niet altijd koek en ei op het strandfeest van Koh Pha Ngan. Op de Full Moon Party wordt namelijk ook veel drugs gehandeld. Het kan voorkomen dat iemand je drugs aanbiedt. Op het nemen van drugs staat in Thailand echter een zware straf. Ook zorgt de Full Moon Party voor excessief alcoholgebruik. Een Full Moon Party in Thailand is absoluut genieten geblazen, maar wees dus altijd op je hoede.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Rate this post
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com