blog
Een vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart

Een vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart

phuket 1451859 640Thailand is niet zomaar een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. In dit Zuidoost-Aziatische land vind je een helderblauwe zee, hagelwitte stranden en zonovergoten badplaatsen. Een daarvan is het in Zuid-Thailand gelegen Krabi. Een vakantie in Krabi kom je helemaal tot rust. Op ontdekkingstocht gaan naar de beroemde ‘Tiger Cave Temple’ behoort ook tot de mogelijkheden.

Een vakantie in Krabi combineert heden en verleden

Krabi ligt aan de helderblauwe Adaman Zee. In deze badplaats bruist het van het leven. Het heeft maar liefst 130 eilanden. Krabi heeft een zeer rijke geschiedenis, dat teruggaat 25000 v. Chr. Het is dan ook een van de oudste plekken van Thailand. Het huidige Krabi is een modern stadje waar je de sfeer van Thailand kunt proeven. Dwars door het centrum loopt de Krabi-rivier, waar vissersboten nog steeds het eten vangen waar je in het restaurant van kunt smullen.

Een ontspannen of actieve vakantie in KrabiEen vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart

Tijdens je vakantie in Krabi heb je de keuze uit talloze activiteiten. De badplaats is de ideale plek voor een ontspannen dagje op poederzacht strand. Een van de populaire stranden nabij Krabi is bijvoorbeeld ‘Ao Nang’. Vanaf het centrum rijd je er in ongeveer 10 minuten heen.

Het landschap is hier zoals op een ansichtkaart: wuivende palmbomen, een hagelwit strand en een helderblauwe zee. Voor meer activiteit is het ook mogelijk om sportieve activiteiten te ondernemen. Diverse duikscholen in de omgeving bieden bijvoorbeeld klimexcursies aan op een van de rotsen.

NatuurwonderenEen vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart

Voor meer activiteit kun je ook een duikexcursie boeken. Ontdek de onderwaterwereld van de Adaman Zee, waar bijzondere koraalriffen en vissoorten hun thuis vinden. Of zwem in het water langs enorme rotspartijen in verre diepten.

De beste periode om te duiken is van november tot april. Een vakantie in Krabi leent zich ook uitstekend voor een mooie wandeling. Het landschap bestaat er namelijk niet alleen uit zee en zand, maar ook uit heuvels, rotsen en watervallen. Met een zogeheten longtail boot zijn imposante rotsformaties en kleine eilandjes vlakbij de kust gemakkelijk te bezoeken.

Tijgersporen

Een vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart
Wat Tam Sua tempel
© Goedkoperondreis.com

Thailand biedt niet alleen zon, zee en strand, maar ook een overvloed aan cultuur en bezienswaardigheden. Veel toeristen noemen een bezoek aan de Wat Tam Sua tempel een van de hoogtepunten van hun vakantie in Krabi. In de volksmond staat dit meditatiecentrum bekend als de ‘Tiger Cave Temple’. Je rijdt er ongeveer 20 minuten van het centrum naar toe.

Deze Boeddhistische tempel is een oase van rust en bezinning. Haar bijzondere naam is afkomstig van tijgerklauw sporen, die binnenin te bewonderen zijn. Het meditatiecentrum telt 1237 treden. De zware tocht is meteen vergeten wanneer je een prachtig uitzicht hebt over het rotsachtige landschap en de jungle van Krabi.

Een vakantie in Krabi is als een zonnige ansichtkaart. Niet waar? Wil je de rondreis van je leven maken kijk dan op onze speciale pagina Goedkope rondreis Thailand

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Krabi . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0