Rondreis Cambodja, een land met 2 kanten

Rondreis Cambodja, een land met 2 kanten

washing-1822455_1280

Rondreis Cambodja

Cambodja is een land met een rijke historie die hoogte- en dieptepunten kent. Gelukkig is het land al jarenlang vredig en veilig voor toeristen. Hierdoor kunnen reizigers de rijke en bijzondere historie van het land ontdekken in één van de vele musea, tempels of oude stadjes.

Natuurlijk biedt het land ook voor de minder culturele reizigers prachtige stranden, luxe hotels en heerlijk frisse zwembaden. Op die manier kan iedere reiziger, ongeacht zijn interesses, vol plezier genieten van een rondreis Cambodja!

Cultuur in Cambodja

Tijdens een rondreis Cambodja is het zeker een aanrader om de geschiedenis van het land te ontdekken. Vroeger heerste het regime van Pol Pot over het land. Ondanks dat deze periode een zwarte bladzijde is in de geschiedenis van het land, zijn er wel vele monumenten en gedenktekens door ontstaan. Daarnaast zijn door deze oorlogen de mooie gebouwen van het Khmer-volk heel gebleven!

Een rondreis Thailand of Vietnam past perfect bij een rondreis door Cambodja.Rondreis Cambodja

Het Khmer-volk was een volk dat lang geleden in Cambodja leefde. Tijdens hun regeerperiode hebben ze talloze prachtige gebouwen gemaakt. Waaronder de bekendste tempel van het land de Angkor Wat.

Deze bekende tempel is niet alleen de afbeelding van de Cambodjaanse vlag, maar ook een trekpleister waar dagelijks vele toeristen op afkomen. Niet gek, want deze tempel vat de hele regeerperiode van het Khmer-rijk samen in de vele kunst, beschilderingen, bouwstijlen en ruimtes van de tempel.

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van het land. In deze stad die gebouwd is op een plek waar drie rivieren kruisen, bruist het altijd van de energie. In Phnom Penh zijn namelijk vele leuke en gezellig restaurantjes te vinden. Daarnaast zijn er vele lokale markten, leuke winkeltjes, monumentale koloniale huizen en traditionele gebouwen die mooi zijn om te bekijken!

Genieten en ontspannen in CambodjaRondreis Cambodja

Het is natuurlijk ook goed mogelijk om tijdens een rondreis Cambodja te genieten van het heerlijke weer. Dit kan goed op één van de vele stranden of tijdens een duik in het heerlijk frisse water. Verder zijn er luxe hotels die ideaal zijn tijdens een rondreis. Hier kunnen toeristen namelijk tot rust komen en een ontbijtje nemen, om vervolgens weer verder te reizen door het betoverende land!

Een rondreis Cambodja is voor toeristen ook handig, want hoewel de lokale bevolking met Cambodjaanse riel betaalt, kunnen toeristen vrijwel overal betalen met Amerikaanse dollars. Dat scheelt natuurlijk veel gedoe tijdens het wisselen van geld. Toeristen moeten wel ingeënt worden tegen verschillende ziektes, zoals geelzucht en malaria. Gelukkig is dat het wel waard, want er komt een geweldige ervaring voor terug!

pagina’s over Cambodja:

5 Redenen om een rondreis door Cambodja te maken
Rondreis Cambodja, een land met 2 kanten
Vakantie Ban Lung Cambodja

Wij raden de organisaties Sawadee en Shoestring aan voor een rondreis naar Cambodja.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Cambodja:

Goedkoperondreis.com