Inentingen en vaccinaties voor Thailand

Inentingen en vaccinaties voor Thailand

vaccination-2722937_1280

Verplichte inentingen en vaccinaties voor Thailand

Als je van plan om naar Thailand te gaan zijn enkele inentingen en vaccinaties verplicht. De vaccinaties helpen diverse infectieziekten te voorkomen. Als je op reis gaat wil je uiteraard geen infecties oplopen. Dit bederft niet alleen je vakantie, maar deze infecties kunnen ook slecht voor je zijn op langere termijn. Het is daarom raadzaam om altijd goed beschermd op reis te gaan. Inentingen en vaccinaties kunnen per persoon verschillen. Zo heeft iemand met een slechtere gezondheidssituatie bijvoorbeeld meer inentingen of vaccinaties nodig dan een gezond persoon. Hieronder lees je welke inentingen of vaccinaties verplicht zijn voor Thailand en welke geadviseerd zijn door de overheid en andere instanties.

Verzekering voor inentingen en vaccinaties

Inentingen en vaccinaties worden vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar wil namelijk ook niet dat je iets oploopt in het buitenland! Check daarom altijd even bij welke organisatie je je laat inenten of vaccineren of neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen adviseren waar je je bedrag volledig terugkrijgt. Soms krijg je alleen een bepaald gedeelte terug. Het is in ieder geval mooi meegenomen.

Welke inentingen en vaccinaties zijn verplicht voor Thailand?

Er is momenteel, onder bepaalde voorwaarden, slechts één vaccinatie verplicht in Thailand. Dat is de gele koorts vaccinatie. De gele koorts vaccinatie is alleen maar verplicht wanneer je naar Thailand reist via een land waar gele koorts voorkomt. Als je een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Thailand boekt, is een gele koorts vaccinatie dus niet nodig.

Aanbevolen ,maar niet verplichte inentingen en vaccinaties

Ongeacht de periode dat je in Thailand wilt verblijven, zijn de volgende vaccinaties sterk aangeraden door meerdere instellingen:

Welke vaccinaties en inentingen bij een verblijf langer dan 3 maanden?

De volgende vaccinaties en inentingen worden geadviseerd bij een verblijf in Thailand van langer dan drie maanden:

  • Een vaccinatie tegen tuberculose
  • Een vaccinatie tegen buiktyfus
  • Hepatitis B vaccinatie
  • Hondsdolheid vaccinatie

Een enkele keer worden deze vaccinaties ook geadviseerd voor een korter verblijf. Dit hangt sterk af van de gezondheid van de reiziger. Een professional, zoals je huisarts, kan je hier goed advies over geven.

MALARIA IN THAILAND

In Thailand komt in sommige gebieden ook malaria voor. Malaria is een infectieziekte dat wordt veroorzaakt door een soort parasieten. Deze parasieten komen in sommige gedeelten van Thailand voor. Jaarlijks overlijden nog steeds mensen uit Nederland in het buitenland aan deze ziekte, terwijl we in Nederland hier gemakkelijk tegen beschermd kunnen worden. Het hangt sterk af van welke gebied je bezoekt, maar neem voor de zekerheid altijd even contact op met je huisarts.

ENKELE TIPS OM JE TE BESCHERMEN TEGEN MUGGEN:

Een populair middel is het mug werende middel DEET. Dit wordt wereldwijd gebruikt in plekken waar veel muggen en parasieten voorkomen. Het middel staat bekend om de harde aanpak tegen muggenbeten. Ook een klamboe is handig om mee te nemen! De muggen prikken namelijk vooral in de ochtend en in de avond.

RAADPLEEG ALTIJD JE HUISARTS

Bovenstaande informatie is slecht om je te oriënteren voor een reis naar Thailand. Neem altijd contact op met je huisarts of middels deze website online. Zij hebben altijd de meeste up-to-date reisadviezen voor Thailand en andere landen. Gebruik bovenstaande informatie alleen oriënterend!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Phuket. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Krabi. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

 

Vergelijk hier Hotels en Vliegtickets naar Thailand.

 

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië