blog
Elephant Nature Park in Chiang Mai

Elephant Nature Park in Chiang Mai

Leestijd 2 Minuten

Olifanten zijn prachtige en intelligente dieren. In het verleden konden vakantiegangers vaak ritjes maken op de rug van een olifant. De Thaise bevolking verdiende ondertussen grof geld aan dit soort toeristen. In grote delen van Thailand is dit nu verboden, omdat het slecht zou zijn voor de dieren. Je kunt echter nog steeds olifantenreservaten bezoeken waar de dieren goed worden verzorgd en behandeld. Een goed voorbeeld daarvan is het ‘Elephant Nature Park’ in Chiang Mai.

Elephant Nature Park in Chiang Mai

Populair olifantenreservaat in Thailand

Niet zonder reden behoort het ‘Elephant Nature Park’ tot een van de populairste olifantenreservaten in Thailand. Een rit op de rug van een olifant is hier uit den boze. De zware houten constructie waar toeristen in worden geplaatst zou schadelijk zijn voor de rug en de nek van het beest. Olifanten hebben namelijk een vrij zwakke rug, en lijden ontzettend onder de ritten. Het ‘Elephant Nature Park’ is zich hier van bewust. Deze toeristische attractie vermaakt haar bezoekers op andere manieren. Het park bestaat sinds 1996 en werd opgericht door een echtpaar dat de levens van olifanten wil redden.

Diervriendelijk

‘Elephant Nature Park’ mag zich met recht een van de meest diervriendelijke olifantenreservaten van Thailand noemen. Het leven van olifanten in het ‘Elephant Nature Park’ verschilt als dag en nacht met de olifanten die toeristen vermaken in Bangkok en Phuket. Nog steeds komt het voor dat de beesten op straat worden gebruikt om mensen te vervoeren. Steeds meer personen en vrijwilligers zetten zich in om deze olifanten van de straat te halen. Vervolgens komen ze terecht in ‘Elephant Nature Park’. Hier lopen de dieren in alle vrijheid en mogen ze hun eigen leven leiden.

Ticketprijs

Bezoekers van het olifantenreservaat in Chiang Mai mogen bijzonder dicht bij de dieren komen. Onder begeleiding van een expert is het mogelijk om olifanten te aaien, te voeren en te wassen. Ondertussen leer je van alles over het leven van de olifant. Via de website of door te bellen kun je een ticket boeken voor het ‘Elephant Nature Park’. Een toegangskaartje kost 2500 Baht, ongeveer 63 euro. Een lunch zit bovendien bij de toegangsprijs inbegrepen. Vanuit Chiang Mai is het ongeveer 1.5 uur rijden naar het park. Alleen al de rit onderweg, langs vele rijstvelden en plantages, is de moeite waard.

Werken als vrijwilliger

Het kan gebeuren dat je door de werkzaamheden in het park geïnspireerd bent geraakt. Eventueel is het mogelijk om vrijwilliger te worden. Als olifantenverzorger overnacht je twee dagen in het park. In die korte tijd leer je van alles over de eetgewoonten en het gedrag van de olifant. ’s Ochtends vroeg mag je de dieren voeren met verse producten, en af toe gooi je een bak water over ze heen om de hygiëne te bewaren.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0