blog
De 7 highlights van Frankrijk

De 7 highlights van Frankrijk

Leestijd 2 Minuten

Deze 7 highlights van Frankrijk mogen niet aan jouw bucketlist ontbreken!

Frankrijk ligt zo dichtbij Nederland en is toch zo anders. En Frankrijk is altijd de moeite waard, zeker als je alle unieke plekken van het land wilt zien. Natuurlijk mag je Parijs niet missen, maar Frankrijk is zoveel meer dan dat. Sterker nog, er is van alles te doen in het land wat je waarschijnlijk in eigen land niet zo snel zou doen, of gewoon niet kan doen. Je kan tijdens de rondreis door Frankrijk eindeloos veel activiteiten ondernemen.

Wil jij een bucketlist opstellen voor deze fantastische vakantie? Dan mogen de 7 highlights van Frankrijk zeker niet ontbreken!

1. De Mont Blanc

Een kijkje op de Mont Blanc vanuit de verte is natuurlijk al indrukwekkend, maar het beklimmen van deze imposante berg is natuurlijk nog veel indrukwekkender! Trek je klimkleding aan en maak je klaar voor een sportief dagje op de berg. Vergeet natuurlijk niet van het uitzicht te genieten onderweg.

2. De Provence doorrijden

De Provence moet je echt met de auto ontdekken. Dit doe je natuurlijk in Franse stijl, in een unieke en sfeervolle Citroen 2CV. Het wordt een nostalgisch ritje door een omgeving die je zeker niet snel zal vergeten. Je komt langs de meest indrukwekkende wijngaarden en kunt natuurlijk ook genieten van de pracht van de velden vol lavendel.

3. Frankrijk vanuit de lucht

Iets wat ook absoluut op je bucketlist zou moeten staan is wel een ballonvaart over de mooiste gebieden van Frankrijk. Vanaf de grond is het land al indrukwekkend, maar vanuit de lucht is het absoluut adembenemend. Stap in een luchtballon en geniet van de vaart!

4. Op hoge hoogte

Door Flyout - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=156699
Door Flyout – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=156699

Als jij een echte uitdaging zoekt in Frankrijk, dan is parapenten een uitstekende optie. Dit doe je natuurlijk niet zomaar boven een gebied, maar boven de indrukwekkende bergen van Frankrijk. Een beter uitzicht krijg je gewoonweg niet.

5. Mont Ventoux

Als je de Mont Blanc beklommen hebt, dan is het natuurlijk tijd om naar de Mont Ventoux te gaan. Deze beklim je niet te voet, maar per fiets. De tocht is wel wat zwaar, maar je zal zien dat het meer dan de moeite waard is!

6. Culinair Bordeaux

Frankrijk is natuurlijk ook het land van de meest tongstrelende wijnen. Lust jij wel een glaasje? Dan kan je natuurlijk een minirondreis maken langs plekjes die alles met wijn te maken hebben. Ofwel, doe de wijntour in de onvergetelijke Bordeaux.

7. Mercantour

Ben je dol op de natuur en wil je eens kamperen in een prachtig natuurgebied? Dan is Nationaal Park Mercantour een uitstekende optie voor wildkamperen. Het is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Rondreis door Frankrijk

Zoals je ziet heeft Frankrijk ontzettend veel te bieden en je hoeft je er geen seconde te vervelen. Een rondreis door Frankrijk is bijzonder aan te raden aan iedereen die zoekt naar veelzijdigheid op relatief korte afstand van huis. Bij Goedkoperondreis.com kan je natuurlijk de beste aanbiedingen voor een rondreis door Frankrijk vinden.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Frankrijk

 

0