Rondreis Normandië

Rondreis Normandië

Normandië is een Franse regio die erg populair is voor een rondreis. De regio is op te delen in twee gebieden, Haute- Normandië en Basse- Normandië. In Haute- Normandië wonen de meeste inwoners. De regio Normandië staat bekend om zijn Franse kazen. Deze zijn erg populair bij zowel toeristen als bij de lokale bevolking.

Weer en klimaat in Normandië

Normandië is een ruig gebied met een groot verschil tussen eb en vloed. Op de ene plaats kan de vloed hoger zijn dan op de andere plaats. Qua karakter lijkt het weer erg op Nederland, alleen regent het bij ons vaker en is het hier net iets kouder. Dit heeft als voordeel dat de kans op regen tijdens jouw rondreis kleiner is dan als je in Nederland op vakantie zou gaan.

Natuur ontdekken met een rondreis Normandië

In Normandië vind je veel regionale natuurparken die bijdragen aan het behoud van de flora en fauna van Normandië. Een bezoek aan een regionaal natuurpark is goed te combineren met andere activiteiten. Ochtends ben je actief bezig en s’ middags kom je heerlijk tot rust in een mooi natuurpark.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Normandië

Côte d’Albâtre: De Côte d’Albâtre is een heel mooi landschap dat word afgewisseld met imposante tuinen. De bijnaam van de Côte d’Albâtre is dan ook niet voor niets de tuin aan het water. De kustlijn van de Côte d’Albâtre steekt hoog uit boven een helderblauwe zee.

Rondreis Normandië

Wandkleed van Bayeux: Het wandkleed van Bayeux is een groot geborduurd wandkleed van wel 70 meter lang. Het kleed is gemaakt van linnen en het borduurwerk is in elkaar gezet met gekleurd wol. Het wandkleed van bayeux is te vergelijken met een stripverhaal, maar dan een stuk groter. Door de plaatjes te bekijken leer je over de geschiedenis van het land. Hou je van een leerzame reis, zorg er dan voor dat het wandkleed van Bayeux niet ontbreekt tijdens jouw rondreis door Normandië.

De bevolking van Normandië

Er wonen 3.251.000 mensen in Normandië.

Weetjes over de bevolking van Normandië en over het land:

  • De totale oppervlakte van Normandië bedraagt 30.100 vierkante kilometer
  • De inwoners van Normandië maken veel streekkazen met unieke smaken
  • De kaas Camembert is vernoemd naar de gelijknamige plaats in Normandië waar deze kaas wordt gemaakt.
  • Vanuit Nederland bereik je Normandië het eenvoudigst per auto. Met de auto kun je in Normandië dan weer snel de rondreis vervolgen.
  • Normandië kent twee hoofdsteden, namelijk Rouen en Caen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Frankrijk