Malaga Airport: algemene informatie

Malaga Airport: algemene informatie

Nederlanders gaan maar als te graag op vakantie naar het zonnige Spanje! De Costa del Sol is dan ook immens populair en iedere zomer weer afgeladen met Nederlandse toeristen. De vakantiegangers vliegen dan van een Nederlandse luchthaven naar Malaga Airport. De Zuid-Spaanse luchthaven bestaat al sinds 1917 en is meerdere malen gerenoveerd. Jaarlijks reizen rond de 15 miljoen toeristen naar Malaga, waaronder ook veel Engelse en Belgische vakantiegangers. Ontdek hieronder meer informatie over Malaga Airport!

?wi=251719&ws=

Auto huren op Malaga Airport

De meeste reizigers die landen op Malaga Airport vervolgen hun reis naar één van de bekende badplaatsen. Natuurlijk is Malaga ook een geschikte bestemming voor een stedentrip. Mocht je toch nog een afstand moeten afleggen, dan kan het beste een auto huren. Het biedt comfort en gemak. Daarnaast kan je tijdens de vakantie ook de omgeving gaan verkennen met de huurauto. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief op Malaga Airport, waaronder Sixt en RentCars.

?c=28176&m=2130068&a=120684&r=GRR&t=html

Je kan online een auto reserveren en zoeken naar de beste deal. De auto’s zijn beschikbaar in verschillende prijsklasse. Na aankomst kan je de auto direct ophalen, want die staat geparkeerd in de garage. Een huurauto ophalen op Malaga Airport is eenvoudig en zorgt voor meer reisgemak.

Hotels in de omgeving van Malaga Airport

Er zijn ook vakantiegangers die in de late uurtjes terugvliegen en dan beter een hotelkamer kunnen boeken om de directe omgeving van de Spaanse luchthaven. Dat is mogelijk, want er zijn diverse hotels gevestigd op één tot drie kilometer van Malaga Airport. Je kan bijvoorbeeld gaan overnachten in het Holiday Inn Express Malaga Airport Hotel, Ibis Budget Hotel en het Hotel Zen Airport. Het fijne is dat de meeste hotels ook een gratis shuttleservice aanbieden naar de luchthaven.Booking.com

Taxi reserveren

Natuurlijk zijn er ook voldoende reizigers die geen huurauto reserveren, maar alleen naar de badplaats of de stad willen reizen. In dat geval kan er ook nog gekozen worden voor een taxiritje. Er staan meer dan genoeg taxi’s voor de reizigers klaar op Malaga Airport. Een ritje naar het stadscentrum kost rond de €25,00. Mocht je verder willen reizen, bijvoorbeeld naar Marbella, dan ben je al snel €75,00 kwijt. Gelukkig kan je online alvast een taxi op Malaga Airport reserveren!

Openbaar vervoer

Een groot pluspunt van Malaga Airport is dat de luchthaven is voorzien van een eigen treinstation. Je kan met het grootste gemak in de trein stappen en binnen een kwartier afreizen naar het centrum van Malaga. Dat geldt trouwens ook voor verschillende bekende badplaatsen, al is de reistijd dan wel wat langer. Tickets kopen kan eenvoudig en snel bij één van de ticketautomaten op het station.

Er rijden ook bussen vanaf Malaga Airport naar de gelijknamige stad. De busrit duurt rond de 20 minuten en de kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de buschauffeur. Er vertrekken ook ieder uur bussen naar de badplaatsen en zelfs naar Granada. Desondanks kiezen de meeste reizigers voor een treinrit, vanwege het comfort en de lage ticketprijs.

Roken op Malaga Airport

Malaga Airport hanteert bijzonder strikte regels omtrent het roken op de luchthaven. Het is uitsluitend mogelijk om buiten de terminals te roken. Dat kan alleen op aangegeven locaties buiten het gebouw. Eenmaal na de douane is roken geen optie meer, net zoals op Schiphol Airport. Dezelfde regels gelden voor elektronische sigaretten en vapes.