Vakantie in Mei: Waar moet je naartoe?

Vakantie in Mei: Waar moet je naartoe?

Beste reistijd voor een vakantie in mei: Waar moet je naartoe?

Europa

Mei is een geweldige maand om Europa te bezoeken. Het weer begint warmer te worden en toeristische attracties zijn nog niet overvol. De bloemen staan in bloei en de natuur is prachtig. In Zuid-Europa, zoals Spanje, Italië en Griekenland, is het al heerlijk zonnig en warm. Noord-Europa, zoals Scandinavië begint langzaam op te warmen en de dagen worden langer. Mei is ook een goede maand om steden als Parijs, Londen en Amsterdam te bezoeken.

Beste reistijd: Europa

Land Weer Toeristische drukte
Spanje Zonnig en warm Matig
Italië Zonnig en warm Matig
Griekenland Zonnig en warm Matig
Scandinavië; Noorwegen; Zweden Langzaam opwarmend Lage drukte
Parijs, Londen, Amsterdam Aangenaam weer Matig

Azië

In Azië begint de moesson langzaam op gang te komen, waardoor sommige delen van het continent minder geschikt zijn om te bezoeken in mei. Landen zoals India, Thailand en Maleisië krijgen te maken met veel regen. Echter, er zijn ook delen van Azië waar mei juist een uitstekende maand is om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Japan, China en Zuid-Korea. Het klimaat is aangenaam en de natuur is op zijn mooist.

Beste reistijd: Azië

Land Weer Toeristische drukte
India Moesson seizoen, veel regen Laag
Thailand Moesson seizoen, veel regen Laag
Japan Aangenaam weer Matig
China Aangenaam weer Matig
Cambodja Moesson seizoen, veel regen Laag

Afrika

Afrika is groot en divers, waardoor de beste reistijd in mei sterk afhankelijk is van het specifieke land dat je wilt bezoeken. In Noord-Afrika begint het warmer te worden, terwijl in Zuid-Afrika het weer koeler wordt. Landen zoals Marokko, Egypte en Tunesië zijn in mei prima te bezoeken. Ook delen van Oost-Afrika, zoals Kenia en Tanzania, hebben aangenaam weer in mei en zijn geschikt voor een safari.

Beste reistijd: Afrika

Land Weer Toeristische drukte
Marokko Warm en zonnig Matig
Tanzania Aangenaam weer Matig
Zuid-Afrika Koeler weer Matig
Tunesië Warm en zonnig Matig
Egypte Warm en zonnig Matig

Conclusie

De beste reistijd in mei is sterk afhankelijk van de bestemming. Voor veel Europese landen is mei een uitstekende maand om te bezoeken, vanwege het aangename weer en de lage toeristische drukte. In Azië zijn er enkele landen waar mei ook een goede reistijd is, terwijl andere delen van het continent te maken hebben met het moesson seizoen. Voor Afrika geldt dat mei een goede maand is om Noord-Afrika en delen van Oost-Afrika te bezoeken, terwijl het in Zuid-Afrika wat koeler wordt. Kortom, voordat je een reis plant is het belangrijk om goed te onderzoeken wat de beste reistijd is voor jouw gewenste bestemming.