Rondreis Armenië

Rondreis Armenië

Essentiële dingen om te doen tijdens een rondreis Armenië

Armenië is een land waar je dingen kan zien en doen die zowel tot de geschiedenis behoren, als tot de huidige tijd. Als het eerste christelijke land van Europa en na meer dan 600 jaar gebondenheid aan buitenlandse mogendheden, is het zeker en vast een van de meest opwindende plaatsen waar je een mooie en leuke rondreis kan maken. Tijdens een rondreis Armenië, maak je kennis met een van de landen in Europa dat zeer rijk historisch gevuld is. Dus, als je een rondreis wilt vol cultuur, geschiedenis, ontspanning en plezier, zal je je zeker niet vervelen in een land zoals Armenië.

De Ughtasar Petroglyphs rotstekeningen

De Ughtasar Petroglyphs zijn verschillende rotstekeningen die je kan bewonderen tijdens je rondreis in Armenië. Het is gelegen aan een berg. Echter is de plaats moeilijk te bereiken, want alleen een 4×4 in combinatie met het zomerklimaat kan toeristen door de top van het bergachtige plateau leiden, waar de rotstekeningen en een fort zich bevinden.

Bij het bereiken van de site, zie je meer dan 2000 rotstekeningen die achtergelaten werden door mensen die er in vroegere tijden leefden. Je ziet er fragmenten met scènes uit de jacht, met oude rituelen en cultuur. Het uitzicht is vanaf deze site ook geweldig, waardoor je er natuurlijk ook het landschap kan bewonderen.

Het fort van Erebuni

Het fort van Erebuni bezit een schat aan artefacten. Deze artefacten dateren uit het millennium vóór Christus. Het fort is omgebouwd tot een museum. Je vindt er ongeveer 12.000 items die behoren tot de oude beschaving die op het land bloeide.

De tempel van Zvartnots

Ruins of Temple of Zvartnots Yerevan Armenia. min

Wat tijdens je rondreis in Armenië niet mag ontbreken, is een bezoek aan de tempel van Zvartnots. Deze tempel kan je bezichtigen als een ruïne. Ze staat bekend als de oudste nationale kerk ter wereld.

Deze tempel dateert van meer dan 1700 jaar geleden en is pas onlangs opgegraven door een team van archeologen.

Op het terrein zie je niet alleen de oude kerk, maar ook een museum, een kathedraal en een seminarie. Deze plaats deed dienst als het centrum van de Armeense Apostolische Kerk.

De nationale galerij van Armenië

De nationale galerij van Armenië dient om nationale schatten te bewaren, zoals kunst van klassieke tot moderne tijden. Het bevat niet alleen Armeense kunst, maar ook westerse kunst. Ze werd opgericht in 1919 en heeft sindsdien dienst gedaan als de opslagplaats voor de culturele items van het land.

Het oude Dilijan

Dit schilderachtige plattelandsstadje ligt in het hart van het noordelijke Armeense bos. De stad is er trots op dat het de thuisbasis was van vele beroemde artiesten, muzikanten, componisten en andere bekenden. Deze populaire bestemming trekt toeristen aan vanwege de vroege 20e-eeuwse architectuur en de weergave van muziekinstrumenten en handwerk. Bij de stad is ook het nationaal park Dilijan gelegen, waar je kan genieten en ontspannen in de prachtige Armeense natuur.

De Ararat Cognac fabriek

De Ararat Cognac fabriek dient als de thuisbasis voor de producent van de beroemdste brandewijnmaker in het land. De brandewijn die van deze plek is gemaakt, is de favoriet geworden van mensen over de hele wereld, waaronder de beroemde Winston Churchill. Het is een plek die je bezocht moet hebben tijdens je rondreis in Armenië.

Matenadaran Instituut

Dit instituut ligt in het hart van Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Het Matenadaran Instituut herbergt een indrukwekkende verzameling van handgeschreven boeken. Het is een imposant bouwwerk dat bewaakt wordt door de stille beelden van beroemde Armeense intellectuelen, kunstenaars en filosofen, zoals Mesrop Mashtots, Mkhitar Gosh, Anania Shirakatsi, Toros Roslin, en nog enkele anderen.

De kathedraal van Geghard

Deze kathedraal is beroemd geraakt door het feit dat ze letterlijk is uitgehold uit massief gesteente. Daardoor is de kathedraal van Geghard zonder twijfel een voorbeeld van de voorbeeldige architectuur van dit land. De naam Geghard vertaalt zich letterlijk in speer. Het is vanwege het feit dat het de speer heeft gehuisvest die het lichaam van Jezus heeft doorboord tijdens zijn kruisiging.

De kloosters Haghpat en Sanahin

Gelegen in de regio Lori en langs de oevers van de rivier Debed, bevinden zich deze twee beroemde kloosters. Het zijn enkele van de werelderfgoedlocaties van Unesco. Deze twee sites herinneren niet alleen toeristen, maar ook de bevolking van het land zelf aan hun rijke culturele erfgoed en intellectuele prestaties. De twee locaties zijn in de 10e eeuw gebouwd. De bouw ervan heeft honderden jaren geduurd.

The Temple of Garni a Classical Hellenistic Temple1 min

De tempel van Garni

Versierd door 12 ionische zuilen, herinnert deze tempel aan het Hellenistische verleden van het land. Het werd gebouwd als onderdeel van een fort in de derde eeuw voor Christus.

Aan drie kanten werd het op natuurlijke wijze beschermd door rotsachtige kliffen en een diepe kloof, maar in de loop van de geschiedenis werd het meerdere keren vernietigd. Het wordt vergeleken met de nationale geest van Armenië die zijn hele volk inspireert om te herbouwen.

Een bezoek aan de hoofdstad Jerevan

Tijdens een rondreis in Armenië, kan je een bezoek brengen aan de hoofdstad van het land, Jerevan. Er zijn meerdere plaatsen om te bezoeken. Je kan er zeker 3 dagen verblijven zonder je te vervelen.

De stad heeft een zeer rijke cultuur, omdat het één van de oudste steden ter wereld is. Als je er naartoe gaat, kan je er eerst naar het centrale plein gaan, het Plein van de Republiek. Het wordt door sommigen beschouwd als één van de 10 mooiste pleinen ter wereld.

Rondreis Armenië

Het plein wordt omringd door de nationale galerij, het historische museum, het ministerie van territoriale administratie, het regeringsgebouw, het centrale postkantoor, het Marriott Armenia Hotel, het ministerie van buitenlandse zaken en het ministerie van energie en natuurlijke hulpbronnen.

Het is dus zeker een belangrijk en centraal gelegen plein. ’s Nachts is het plein erg mooi, vanwege de dansende fonteinen. Het geeft een romantische indruk en is daardoor ook geliefd bij koppels.

Een rondreis Armenië kan je het hele jaar door maken, al gaan de meeste vakantiegangers er naartoe in de periode vanaf mei tot en met oktober. Het land heeft veel te bieden en is erg veelzijdig voor toeristen.

Reisorganisatie voor Armenië