Goedkope Rondreis Roemenië
5 (100%) 1 vote5

danube-2727898_1280

Roemenië wordt niet vaak bestempeld als een geliefd vakantieland onder Nederlanders. Toch heeft Roemenië veel meer te bieden dan men vaak denkt. De grootste trekpleisters van het land zijn de nationale parken en de bijzondere architectuur. Ook heeft Roemenië een zeer aangenaam klimaat en is de afstand tot het land relatief kort. Roemenië is een groot land waardoor een goedkope rondreis Roemenië met de auto, de beste manier is om het land te ontdekken.

Weer en klimaat Roemenië

Wanneer je een goedkope rondreis Roemenië wilt ondernemen kun je het beste reizen van juni tot en met augustus. De zomers in Roemenië zijn namelijk aangenaam warm aan de kust terwijl de winters erg streng kunnen zijn. Wanneer je van plan bent tijdens je rondreis door het land ook het binnenland te bezoeken, kan je beter reizen in juni of september. Het kan in de zomer namelijk extreem heet worden in het binnenland. De gemiddelde zomertemperatuur in Roemenië is 22 graden Celsius.

Overige soortgelijke top bestemmingen: Rondreis Kroatië, Hongarije en Polen.

Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Wanneer je een rondreis door Roemenië maakt is Boekarest vaak het beginpunt van de reis. In de stad zelf is echter ook meer dan genoeg te zien. Boekarest heeft namelijk veel historische gebouwen. Toch heerst er in de stad nog steeds een beetje een grauwe sfeer die is ontstaan toen de stad achter het IJzeren Gordijn lag. De laatste jaren heeft vooral het centrum van de stad echter een flinke vernieuwing ondergaan. Er zijn veel hippe restaurants, clubs en een bloeiend uitgaansleven. Wanneer je in Boekarest bent is een bezoek aan het Parlementspaleis een aanrader. Dit is namelijk het grootste gebouw van Europa en het op twee na grootste van de wereld. Het kunstmatige Cișmigiumeer in het centrum van de stad is een goede plek om even te relaxen tijdens je rondreis.

Kras Reizen en Effeweg zijn dé aanbieders voor een goedkope rondreis Roemenië!

Bezienswaardigheden Roemenië

In de regio Bucovina staan enkele van de mooiste bouwwerken van het land, de beschilderde kloosters. Deze kloosters zijn bewerkt met prachtige fresco’s en werkelijk een lust voor het oog. Voor de rest staat de regio bekend om de schilderachtige dorpjes en kleurrijke bevolking.

Roemenië staat ook bekend om de verhalen over dracula en zijn kasteel. De beste plek om je in de wereld van dracula te wanen is Sighişoara. Er staan veel oude gebouwen en torens van honderden jaren oud. Ook zijn er diverse musea over de geschiedenis van het land, kunst maar natuurlijk ook de legende van dracula.

Natuur in Roemenië

Roemenië is erg rijk aan natuur en heeft vooral voor Europese begrippen een erg diverse flora en fauna. Een kwart van het land bestaat uit oerbos van duizenden jaren oud. Het grootste deel van deze natuurgebieden zijn uitgeroepen tot beschermde nationale parken. Een van de grootste nationale parken van het land is Măcin. In dit park ligt een zeer oud gebergte en heeft veel mooie wandelroutes. Er komen maar liefst 1800 soorten flora voor waarvan bijna 30 alleen in dit park groeien. Andere bekende nationale parken in Roemenië zijn Retezat, Rodna en Cheile Nerei-Beușnița. Het is zeker aan te raden minimaal een van deze schitterende nationale parken te bezoeken tijdens een rondreis Roemenië.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Roemenië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175effewegtui-logo-2snp-logo-300x175djoser-logo-300x175