Goedkope Rondreis Slovenië

Goedkope Rondreis Slovenië

Slovenië heeft zijn ligging in Midden-Europa en heet officieel de Republiek Slovenië. Slovenië heeft een lidmaatschap van de Europese Unie, waardoor je er eenvoudig met je eigen euro’s kunt betalen. Een goedkope rondreis Slovenië is perfect in combinatie met een rondreis Oostenrijk!

Weer en klimaat in Slovenië

Net als bij ons in Nederland, zijn er ook in Slovenië vier seizoenen in een jaar. In de lagere gebieden zijn de winters milder dan in de berggebieden. Het voorjaar valt er in maart, april en mei en is erg wisselend qua temperaturen en neerslag. In de zomermaanden is het er erg aangenaam met temperaturen die regelmatig dertig graden halen.

Natuur ontdekken met een rondreis Slovenië

In Slovenië kun je veel grotten vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Grotten van Postojna, een lang stelsel van grotten, of aan de druipsteengrotten van Škocjan. De grotten van Škocjan zijn wel 5 kilometer lang en 200 meter diep.

De bevolking van Slovenië

Het grootste gedeelte van de bevolking van Slovenië is katholiek. Ongeveer 83 procent van de bevolking komt oorspronkelijk uit Slovenië. De rest van de bevolking bestaat met name uit Hongaren en Italianen. In 2014 woonden er in Slovenië ongeveer 100 inwoners per vierkante kilometer.

Weetjes over de bevolking van Slovenië en over het land

Goedkope Rondreis Slovenië

  • De hoofdstad van Slovenië heet Ljubljana.
  • Als je naar Slovenië belt moet je het landnummer +386 intoetsen.
  • In Slovenië kun je gewoon betalen met de euro, wel zo handig.
  • De bevolking van Slovenië spreekt Sloveens.
  • De Sloveense vlag is wit met blauw en rood.
  • Op de vlag van Slovenië staat en wapenschild met witte bergen afgebeeld.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Slovenië

Meer van Bohinj

Het Meer van Bohinj ligt 520 meter boven de zeespiegel. Het Meer van Bohinj is met een oppervlakte van ruim 3.18 vierkante kilometer het grootste meer van het land. Het meer is ongeveer 4,5 kilometer lang en 1 kilometer breed.

Tivoli:

Tivoli is het een rustiek en groot park in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Het park heeft zijn ligging dicht bij het centrum en is dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld een uitje naar het museum. Het rustieke park is een mooie afwisseling ten aanzien van de grote stad.

Tromostovje:

Een uitje naar Tivoli is goed te combineren met een bezoek aan de drie bruggen van Tromostovje. Hier kun je tevens een aantal karakteristieke foto’s maken van de stad.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Slovenië