Rondreis Oekraïne

Rondreis Oekraïne

Oekraïne is een Oost-Europees land met als buurlanden Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië. Het land is perfect voor een rondreis of een combinatie-reis met de aangrenzende landen!

Natuur en cultuur ontdekken met een rondreis Oekraïne

Rondreis Oekraïne

De natuur in Oekraïne is nog redelijk onbekend bij ons Nederlanders. Toch is deze prachtige natuur misschien wel een van de grootste redenen om een rondreis Oekraïne te boeken. Steden als Kiev en Odessa bezitten een schat aan rijkdommen Het schiereiland de Krim wordt zelfs de parel van Oekraïne genoemd alhoewel dit schiereiland sinds kort is ingelijfd is door Rusland.

Kiev beleefde zijn bloeitijd tussen 882 en 1169, toen het de hoofdstad van het Oost Slavische Kievse Rijk was. Uit die periode, waarin de Slaven overgingen op het (oosterse) christendom, dateren de belangrijkste monumenten in de stad, de Sint Sofiakathedraal en het holenklooster.

De Sint-Sofiakathedraal in Kiev is zelfs een van de bekende Oekraïnse monumenten op de Werelderfgoedlijst . De kathedraal werd gebouwd in de elfde eeuw en was de begraafplaats van de heersers van het Kievse rijk. Een bezoek aan deze kathedraal met bijbehorende kloosters is zeker een bezoek waard en een bijzondere beleving.

Weer en klimaat in Oekraïne

Het meest overheersende klimaat in Oekraïne is het gematigd landklimaat. Dit houd onder andere in dat er gedurende het hele jaar redelijk weinig neerslag valt. Augustus is met een temperatuur tussen de 16 en 27 graden en de minste neerslag, de beste maand voor een rondreis Oekraïne.

De bevolking van Oekraïne

Rondreis Oekraïne

Oekraïne is een dunbevolkt land met ongeveer 73 inwoners per vierkante kilometer.

Weetjes over de bevolking van Oekraïne en over het land:

  • De hoofdstad van Oekraïne is Kiev.
  • De valuta van Oekraïne heet de Oekraïense Grivnya.
  • Het volkslied van Oekraïne is Sjtsje ne vmerla Oekrajiny.
  • De officiële taal van het land is Oekraïens.
  • De kleuren van de vlag zijn blauw en geel.
  • De mensen zijn aardig en heel vriendelijk.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Oekraïne

Holenklooster ( Pechersk Lavra) van Kiev

Holenklooster

Het Holenklooster ofwel de Pechersk Lavra in de hoofdstad Kiev werd in 1051 gesticht door monniken. Aan de bouw van dit klooster is zichtbaar veel aandacht besteed. Het lijkt enigszins op een soort kasteel. Het klooster is wel 23.540 vierkante kilometer groot, dus valt er genoeg te ontdekken. Het is dan ook zeker aan te raden om het Holenklooster van Kiev te bezoeken tijdens jouw rondreis Oekraïne.

St. Sofia Kathedraal

St. Sofia Kathedraal

Een ander imposant gebouw is het sprookjesachtige St.Sofia Kathedraal. Net als het Holenklooster heeft ook Sofia Kathedraal zijn ligging in de hoofdstad van Oekraïne. Hierdoor is het erg leuk om een bezoek aan beide gebouwen te combineren. Het St Sofia Kathedraal is 29 meter hoog en is wit met groene daken.

Sint-Andreaskerk

rondreis Oekraine

Nu we toch een klooster en een kathedraal hebben bezocht kunnen we net zo goed ook even een kijkje nemen bij de Sint-Andreaskerk. Ook hiervoor hoeven we de stad niet te verlaten.Voor de Andreaskerk loopt een straat waar honderden kunstenaars hun schilderijen te koop aanbieden.Werkelijk heel mooi en bijzonder. Je koopt daar al een prachtig olieverf schilderij voor 250-300 dollar! Het is dan ook wel duidelijk dat Kiev een religieuze stad is met verschillende stromingen. Een tussenstop in de stad Kiev is dan ook zeker de moeite waard op jouw rondreis Oekraïne.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oekraïne