Stedentrip St.Petersburg

Stedentrip St.Petersburg

stedentrip St Petersburg

Sint-Petersburg ligt in het westen van Rusland en wordt gezien als één van de belangrijkste steden van het land. Jaarlijks Stedentrip St.Petersburgkomen er veel toeristen voor een vakantie naar de stad. Je hebt er namelijk verschillende mooie parken, tuinen, paleizen en gezellige straten. Eerder stond de stad ook wel bekend als Leningrad, maar in 1991 heeft men de naam veranderd naar Sint-Petersburg. Tsaar Peter de Grote was zijn bijnaam. In het echt heette hij Tsaar Peter I Aleksejevitsj Romanov

.Hij was van 1682 tot zijn dood in 1725 tsaar van Rusland. Met name de scheepsbouw interesseerde Tsaar Peter en hij heeft in Holland -Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden- de kunst van de scheepsbouw geleerd. Vandaar dat in de Russische taal nog erg veel “Nederlandse” woorden terug zijn te vinden die met scheepsbouw te maken hebben. Bijvoorbeeld het woord “korvijnagel bank” . In het Russisch het zelfde woord : Bank Korveynagel’ – Банк Корвейнагель

Klimaat

De stad kent een vochtig landklimaat. Het heeft koele zomers en zachte winters. In de wintermaanden is de maximum temperatuur -5 graden Celsius. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot zo’n 22 graden Celsius. De beste reistijd is zonder twijfel in de zomer, want dan is de temperatuur vrij aangenaam. In de wintermaanden kan het erg koud worden, alhoewel de winter in Sint-Petersburg voor Russische begrippen nog vrij mild is.

Bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een beroemde stad en de plaats heeft ook veel mooie bezienswaardigheden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere Palace Square, de St. Isaac’s Kathedraal en het Peterhof.Stedentrip St.Petersburg

Peterhof

Het Peterhof is een prachtige plek. Je vindt er verschillende paleizen met bijbehorende tuinen. Ooit werd dit allemaal aangelegd in opdracht van Tsaar Peter de Grote. Je hebt er ontzettend veel mooie fonteinen, beelden en andere waterpartijen.

St. Isaac’s Kathedraal

St. Isaac’s Kathedraal is een prachtige Russisch-orthodoxe kathedraal met een mooie gouden koepel. Het is één van de drukbezochte toeristische attracties van de stad.

Palace SquareStedentrip St.Petersburg

Palace Square is een groot plein waar verschillende gebouwen aan gevestigd zijn, waaronder het Winterpaleis van de Russische tsaren. Dit gebouw heeft maar liefst 1.500 kamers, 1.786 deuren en 1.945 ramen. Het is één van de grootste musea ter wereld en werd gebouwd na de overwinning in de oorlog met Napoleon.

Nevsky Prospect

Nevsky Prospect is één van de meest belangrijke straten van Sint-Petersburg. Aan de lange straat staan verschillende mooie gebouwen en monumenten. Ook kun je hier winkelen.

Vervoer in St.PetersburgStedentrip St.Petersburg

De stad heeft een zeer fraai openbaarvervoernetwerk. Er rijden veel metro’s en het is ook nog eens ontzettend voordelig. Een kaartje kost slechts 35 eurocent. Het is wel erg druk, maar dat moet je er dan maar voor over hebben! Als alternatief kun je ook met de trolleybus reizen of een taxi pakken. De taxiprijzen zijn over het algemeen ook vrij laag. Er zijn ook veel particulieren die actief zijn als taxichauffeur en deze kun je eventueel ook pakken, maar het is dan wel verstandig om van te voren een prijs af te spreken.

Luchthaven St.Petersburg

Als je met het vliegtuig naar Sint-Petersburg reist, ben je vanaf Amsterdam ongeveer vier á vijf uur onderweg. Een enkele vlucht kost rond de 150 tot 200 euro, afhankelijk van het seizoen. De luchthaven is ongeveer 17 kilometer verwijderd van het stadscentrum. Het luchthaven bestaat uit twee aparte delen: één voor de binnenlandse vluchten en de andere voor de internationale vluchten. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk een taxi nemen naar de binnenstad.

Trein

Alhoewel de meeste mensen met het vliegtuig naar de stad reizen, wordt het ook steeds populairder om met de trein naar Sint-Petersburg te reizen. Vanuit Nederland kun je via Berlijn naar Warschau en vervolgens daar overstappen naar Sint-Petersburg.

Vergelijk hier direct alle reizen naar St.Petersburg. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

Meer Rusland pagina’s

Shoppen in St Petersburg
5 Sprookjesachtige steden in Rusland
Rondreis Rusland

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je St.Petersburg gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in St.Petersburg niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.

Goedkoperondreis.com