Liverpool Airport: algemene informatie

Liverpool Airport: algemene informatie

Engeland is een populaire vakantiebestemming onder de liefhebbers van een korte stedentrip! De meeste reizigers kiezen voor een weekendje Londen of Newcastle. Echter kan je ook eens afreizen naar het prachtige Liverpool. Natuurlijk gaan de meeste gedachten dan direct uit naar de voetbalclub Liverpool FC en The Beatles. Sterker nog, de luchthaven is vernoemd naar John Lennon. De afgelopen jaren is Liverpool Airport flink gegroeid en tegenwoordig passeren ruim 5 miljoen reizigers de Engelse luchthaven. Hieronder kom je meer weten over Liverpool Airport!

?wi=251719&ws=

Huurauto op Liverpool Airport

In Liverpool kan je gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar je kan ook nog makkelijker maken. Kies namelijk voor een huurauto tijdens de vakantie in Liverpool. Er zijn op Liverpool Airport diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder RentCars en Sixt. Boek online alvast één van de beschikbare huurauto’s en haal deze gelijk op bij aankomst in de Engelse stad.
?c=32781&m=2040339&a=120684&r=&t=html

?c=28176&m=2130068&a=120684&r=GRR&t=html

Hotels nabij Liverpool Airport

Je kan ook overnachten nabij Liverpool Airport, bijvoorbeeld wanneer je op een ongebruikelijk tijdstip moet vliegen. Er zijn binnen een afstand van twee kilometer een drietal hotels te vinden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een overnachting in het Premier Inn Liverpool John Lennon Airport Hotel, Hampton by Hilton Hotel en het Travelodge Airport Hotel. Een overnachting in één van deze hotels kost tussen de €30,00 en de €70,00 per nacht.Booking.com

Taxi reserveren

De bekende Engelse taxi’s staan voor je klaar op Liverpool Airport. De John Lennon luchthaven biedt de kans om in een reguliere of een zwarte taxi te stappen. Let op, de zwartgekleurde taxi’s zijn ruimer en een tikkeltje duurder. Een rit van de luchthaven naar het stadscentrum kost tussen de €20,00 en de €30,00. Het ritje duurt ongeveer 20 minuten. Het is slim om nu alvast online een taxi te reserveren. Je kan de taxi direct online betalen, waardoor het niet nodig is om direct geld te wisselen bij aankomst op Liverpool Airport.

Openbaar vervoer

Geen zin in een dure taxirit? Kies dan voor één van de alternatieven, zoals het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die van Liverpool Airport reizen naar het centrum van de bekende stad. Een rit duurt ongeveer een half uur en kost rond de €4,00 per persoon. Je kan de tickets voor de busrit kopen in de terminals of bij de buschauffeur. Er rijden ook voldoende bussen naar andere Engelse steden, vanzelfsprekend is de prijs dan wel wat hoger!

Reisduur Amsterdam naar Liverpool

Er vertrekken dagelijks meerdere vluchten van Schiphol Airport naar Liverpool Airport. Een vlucht duurt ongeveer 75 minuten. Vanwege de korte afstand betreft het enkel directe vluchten naar de Engelse stad. Er zijn meerdere prijsvechters die goedkope vliegtickets aanbieden naar Liverpool. Vergelijk de ticketprijzen en kies voor de beste deal!

Roken op Liverpool Airport

Je kan bij de ingangen en de uitgangen op Liverpool Airport terecht bij één van de rookplekken. En ook na de douane is het nog mogelijk om een sigaret te roken. Er is op Liverpool Airport namelijk een groot buitenterras geopend nabij de Kissing Gate Bar & Restaurant. Het terras is de gehele dag door geopend voor de reizigers.