Istanbul Atatürk Airport: algemene informatie

Istanbul Atatürk Airport: algemene informatie

Miljoenen Nederlanders kiezen jaarlijks voor een zonvakantie in Turkije! De meeste vakantiegangers reizen af naar de bekende badplaatsen voor een all-inclusive vakantie, bijvoorbeeld in Antalya of Alanya. Natuurlijk kan je ook kiezen voor iets totaal anders, zoals een stedentrip naar Istanbul. Deze geweldige stad is gelegen in zowel Azië als Europa en is één van de bekendste steden ter wereld.

?wi=251719&ws=

Reizigers die naar Istanbul vliegen komen aan op de luchthaven Istanbul Atatürk Airport. De luchthaven mag jaarlijks ruim 60 miljoen passagiers verwelkomen. Niet zo gek ook, want er zijn veel reizigers die overstappen op Istanbul Atatürk Airport. Vanzelfsprekend is het ook voor sommige vakantiegangers de eindbestemming. Check hieronder meer informatie over Istanbul Atatürk Airport!

Huurauto op Istanbul Atatürk Airport

Je kan Istanbul en de omgeving ook gaan ontdekken met een huurauto. Een auto huren is zeer betaalbaar en eenvoudig op Istanbul Atatürk Airport. Je kan online alvast een auto reserveren bij één van de 18 verschillende autoverhuurbedrijven op het Turkse vliegveld, waaronder  SIXT en enkele internationale verhuurbedrijven. Vergelijk online de prijzen, kies voor de beste deal en haal de auto direct op bij aankomst op Istanbul Atatürk Airport.

?c=32781&m=2040339&a=120684&r=&t=html

?c=28176&m=2130068&a=120684&r=GRR&t=html

Hotels nabij Istanbul Atatürk Airport

Overnachten kan bij één van de hotels op Istanbul Atatürk Airport. Er is op de luchthaven zelf ook een hotel gevestigd, namelijk het YOTEL Istanbul Airport. Je loopt zo de vertrekhal in, wat ontzettend handig als je vroeg in de ochtend al moet vliegen. Je kan ook kiezen voor een hotel op enkele kilometers afstand van Istanbul Atatürk Airport, zoals het Airport Express Hotel en het Continental Airport Hotel. De hotels bieden een kosteloze shuttleservice aan naar de luchthaven.


Booking.com

Taxi’s op de Turkse luchthaven

Je kan ook met de taxi reizen van de luchthaven naar het centrum van Istanbul. De taxi’s zijn 24 uur per dag beschikbaar. Wat direct opvalt is de lage taxiprijs. Je moet voor een ritje naar het centrum rond de 70 lira betalen, oftewel 2,50 euro. Natuurlijk is het wel verstandig om op de meter te reizen. Mocht je een vaste prijs afspreken, doe wel eerst goede research. De kans bestaat dat een taxichauffeur een veel hoger bedrag vraagt, zeker bij onwetende toeristen. Echter kan je ook in Turkije een taxi boeken voordat je vertrekt.

Openbaar vervoer

De taxi’s zijn al bijzonder goedkoop in Istanbul. Echter kan je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden namelijk bussen, trams en metro’s van Istanbul Atatürk Airport naar de stad. Een ritje duurt ongeveer 10 minuten met de metro. De bussen doen er al snel 40 minuten over. Een kaartje voor het openbaar vervoer (enkele reis) kost 4 lira, oftewel rond de 0,15 euro. Een goedkopere transfer ga je niet vinden op Istanbul Atatürk Airport.

Roken op Istanbul Atatürk Airport

De regels omtrent het roken zijn in veel landen onwijs streng. Dat is zeker niet het geval op Istanbul Atatürk Airport. Nadat je door de douane bent gegaan kom je diverse rookruimtes tegen. De blauwe bordjes geven aan waar je een rookruimte kan vinden op Istanbul Atatürk Airport.