Rondreis Caraïben
5 (99.07%) 343 votes5

snorkeling-984422_1280

Boek een rondreis door het Caraïbisch gebied

en ontdek de onderwaterwereld met prachtige tropische vissen

De Caraïben of wel de Caribbean is een eilandengroep in de Caribische zee. Deze groep bestaat uit veel landen en gebieden, zoals Aruba, Cuba, Curaçao, Bonaire, Jamaica, Dominicaanse Republiek ,Grenada, De Bahama’s, De Kaaiman eilanden,  Martinique, Guadeloupe, Turks- en Caicoseilanden, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, St Martin

 

De eilanden van het Caraïbisch gebied

Voor elk gebied hebben we een aparte pagina aangemaakt

 

Weer en klimaat in de Caraïben

De Caraïben is een heerlijke plek om op vakantie te gaan. Je vindt er veel hagelwitte stranden, palmbomen en natuurlijk kun je er uitgaan of een cocktail drinken op het strand. Een heerlijk eiland betreffende het klimaat is Bonaire. Hier schijnt gemiddeld 8 tot 9 uur per dag de zon, waardoor je er aardig kan vertoeven.

Rondreis Caraïben

Natuur ontdekken met een rondreis Caraïben

In de Caraïben kun je zowel op het eiland als in de zee veel soorten dieren en planten vinden. Deze eilanden hebben echte palmbomen en een prachtige helderblauwe zee.

De bevolking van de Caraïben

Rond de 70% van de bevolking van de Caraïben is Spaans sprekend. Andere belangrijke talen op de eilandengroep zijn Engels, Frans en Nederlands. Je kunt daardoor eenvoudig contact leggen met de lokale bevolking van het land.

De oorspronkelijke bewoners van de Caraïben waren de Taino (een groep indianen). Zij waren de eerste die Columbus zag toen hij voet aan wal zetten op het vaste land van de Caraïben. Ook bij de Taino waren er verschillen tussen armen rijk. Je status werd er bepaald door de familie waar je van af stamde.

Alleen de adel mocht gouden sieraden dragen en in vierkante huizen wonen. Hierdoor werd er een duidelijk verschil zichtbaar tussen de verschillende lagen van de bevolking. De grootste overlevingsbronnen van de Taino waren landbouw en visvangsten. Ook hier was er weer een sterk rollenpatroon, waarbij de vrouwen erg goed waren in de landbouw en de mannen zich voornamelijk bezig hielden met het vangen van vis.

Weetjes over de bevolking in de Caraïben:

  • De Caraïben hebben 39,17 miljoen inwoners.
  • De totale oppervlakte van de eilandengroep bedraagt maar liefst 2.754.000 km².
  • De Caraïben vormde een grote inspiratiebron voor de films van Pirates of the Caribbean.
  • Het grootste deel van de bevolking spreekt Spaans.

Rondreis Caraïben

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Caraïben

Neem een duik tijdens jouw rondreis op de Caraïben

Rondom de eilanden bevind zich een uitgestrekte vlakte met een prachtige onderwaterwereld. Hier komen veel duikers en snorkellaars op af. Dit is ook niet gek want het uitzicht onder water is werkelijk prachtig. Het zeewater is ook nog eens zeer aangenaam qua temperatuur. Gemiddeld ligt de temperatuur van het water rond de 26,8 graden en koelt deze bijna nooit onder de 25 graden. Hierdoor komen er veel tropische vissen voor.

Rondreis Caraïben