blog
Kaaimaneilanden

Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden een fantastische duik- en snorkellocatie

Bij het woord Kaaimaneilanden ook wel de Caymaneilanden genoemd schiet meteen het woord belastingparadijs te binnen.

We kennen het land dan ook vooral van de rijke mensen die hier hun geld naartoe sluizen. Dat is jammer, want het land veel te bieden. Vooral het contact met de zee zie je overal in terug. In de natuur, op de markt en in de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is een waar paradijs, niet alleen op het gebied van belastingen. Hier kom je er alles over te weten. Heb je na het lezen van dit stuk zin gekregen om de Kaaimaneilanden te gaan ontdekken? Kijk dan snel bij de reisaanbieders op deze website en ontdek op welke manieren je dit fantastische gebied kan gaan ontdekken.

Over de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden liggen ten zuiden van Cuba en ten oosten van Mexico, aan de westkant van de Caraibische zee. De naam bezit niet voor niets een meervoud, het land bestaat namelijk uit drie eilanden: Grand Cayman, Cayman Brac, en Little Cayman. Grand Cayman is met 197 km2 het grootste, de andere twee zijn met 36 en 26 km2 erg klein. De namen zijn in het Engels, omdat het land Brits territorium is.

Natuur

Als we het over natuur hebben, dan zijn de schitterende stranden natuurlijk niet te missen. Dit zijn zo ongeveer de grootstetrekpleisters van dit gebied. Hagelwit, mooi fijn zand, kraakheldere zee en helemaal omgeven door palmbomen. Dat omschrijft het wel zo’n beetje. The Seven Mile Beach is zelfs een echte attractie. Over het eiland kun je heerlijke wandelingen maken, die je voeren langs ontzagwekkende kliffen en rotsformaties.

Vooral de 1,5 miljoen jaar oude zwarte kalksteenformaties in West Bay op Grand Cayman zijn het bezichtigen meer dan waard. Ben je gek op natuur en wil je hier nog meer van zien? Bezoek dan ook eens het grote park, waar veel planten en bloemen te bewonderen zijn en een mooie kruidentuin. Het nabijgelegen meer trekt ook nog eens verschillende watervogels aan. Heerlijk rustgevend.

Reis naar de Kaaimaneilanden

Cultuur

Zoals gezegd is de zee een groot onderdeel van dit eiland. Dit zie je ook terug in de cultuur en belangrijkste bezienswaardigheden. Wil je graag een keer deel uitmaken van de samenleving en de cultuur van dit land, dan kun je het beste de ambachtsmarkt in de hoofdstad George Town bezoeken. Je vindt hier vele spullen die door de lokale bewoners handgemaakt zijn, waarin ook het zeethema weer erg terugkomt. Wat je namelijk veel terugziet, zijn hout, schelpen, riet en dergelijke.

Reis naar de Kaaimaneilanden

Een leuke attractie op het eiland is de nagebouwde boot van Christopher Columbus. Dit is ook erg leuk als je kinderen bij je hebt, want zij komen tijdens de excursie in contact met het piratenleven en ontdekken hoe leven en werken op een boot eruitziet.

Historie

Voor een stukje historie kun je naar nationaal historisch gebied Pedro St James. Hier staat het huis van de rijke Engelsman William Eden, die het in de 18e eeuw liet bouwen door slaven en die op het landgoed een plantage aanlegde. Dit grote huis, dat door de lokale bewoners als kasteel wordt gezien, was de plaats waar in de 19e eeuw de democratie is gesticht. De familie heeft het huis in 1877 verlaten, nadat het was getroffen door de bliksem, waarbij de dochter om het leven kwam.

Zeeleven

Reis naar de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden zijn geliefde duik- en snorkellocaties. Als je hier bent, is het dan ook zeker aan te raden om eens te gaan duiken of snorkelen. Ook als je nog niet kunt duiken, kan het je zeker geleerd worden bij een van de duikscholen. Deze locatie is populair, omdat er verschillende mooie en bijzondere zeedieren te zien zijn. Voorbeelden hiervan zijn de pijlstaartrog en zeeschildpadden. Op de Turtle Farm kun je alles leren over verschillende waterdieren, zoals kaaimannen, zeeschildpadden ,haaien en barracuda’s. Hier verblijft een ontzettend grote groep zeeschildpadden.

Klimaat

Op de Kaaimaneilanden heerst een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt het hele jaar rond de 30 graden. Het regenseizoen speelt zich af tussen mei en oktober. Door de hoge temperatuur en de vele zonneschijn, is alles na een regenbui ook weer snel opgedroogd. Je zult hier dus weinig last van hebben. Wel moet je opletten in het orkaanseizoen, dat van september tot november loopt. Het land wordt namelijk nog weleens geteisterd door orkanen en tropische stormen. De overige 9 maanden vormen dus een perfecte tijd om naar dit gebied af te reizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kaaimaneilanden. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

0