blog
De schilderachtige snelweg van Saint Kitts

De schilderachtige snelweg van Saint Kitts

Minder dan 20 jaar geleden was het pittoreske zuidoostelijke schiereiland St. Kitts alleen per boot bereikbaar. Hoewel het eiland klein is, bestonden er geen begaanbare wegen voor de lokale bevolking en toeristen om de onontwikkelde stranden van de Atlantische kust te bezoeken. In 1989 werd het werk echter voltooid via een opmerkelijke rijbaan die de hoeken van het eiland met elkaar zou verbinden en bezoekers of toeristen een schilderachtige route zou bieden om het Caribische landschap te verkennen.

Officieel bekend als de Dr. Kennedy Simmonds Highway, genoemd naar de eerste premier van het eiland, blijft deze weg een van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van het eiland en een geweldige manier om alles te zien wat St. Kitts te bieden heeft.

Stranden op Saint Kitts

Als je net zoals de meeste toeristen van het Caribisch gebied bent, wil je waarschijnlijk een groot deel van je vakantie op het strand doorbrengen en het weer en het landschap bewonderen. Op St. Kitts liggen enkele van de beste stranden langs het smalle zuidoostelijke schiereiland dat bereikbaar is via de Simmonds Highway. Hoewel de stranden in dit gebied meestal niet zo breed zijn als die in de buurt van de hoofdstad van het eiland, Basseterre, staan de meeste bekend om hun poederachtige zand en de uitstekende uitzichten.

Een van de meest populaire stranden aan de zuidkust van het eiland is Friars Bay, de site van enkele opwindende nieuwe ontwikkelingen. Locals en deskundige toeristen zullen ook de stranden van Sand Bank Bay, Cockleshell Bay en Banana Bay aanbevelen.

Een recent ontwikkeld toeristisch eiland

Nadat de Simmonds Highway de lokale bevolking en toeristen toegang gaf tot het zuidelijkste deel van de eilanden, begonnen verschillende ontwikkelingen vorm te krijgen. Een van de meest ambitieuze projecten is het uitgestrekte Whitegate-ontwikkelingsproject. Hoewel delen van het complex zich nog in de planningsfase bevinden, zal het Whitegate Development Project de Beaumont Park Race Track en het luxe gebied dat bekend staat als Kittitan Heights omvatten. Dit project, gelegen in Dieppe Bay Town, zal de komende jaren verschillende nieuwe restaurants, winkels en toeristische mogelijkheden omvatten.

Het meest opwindende project voor gezinnen is het vier hectare grote themapark dat bekend staat als Marine World. Gelegen aan de kust bij South Friars Bay, biedt Marine World gezinnen de mogelijkheid om het lokale zeeleven in ultramoderne aquaria te bekijken en deel te nemen aan ontmoetingen met dolfijnen.

Vulkanische plaatsen van Saint Kitts

Hoewel het grootste deel van de activiteit langs de Simmonds Highway plaatsvindt op het strand, is er genoeg te zien voor het einde van de weg. De weg begint bij Frigate Bay aan de westelijke helft van het eiland en baant zich een weg door veel van de beste bezienswaardigheden van St. Kitts. Veel van dit landschap aan de binnenkant van het eiland werd gegenereerd door vulkanische activiteit. Langs de Simmonds Highway passeer je een van de meest pittoreske vulkanische plekken op het eiland, de Great Salt Pond. Bekend om zijn sprankelende roze kleur, is deze met water gevulde vulkanische krater een van de meest gefotografeerde locaties langs de snelweg.

Turtle Beach van Saint Kitts

Naarmate je verder de snelweg afrijdt, zul je waarschijnlijk merken dat het kustgebied rotsachtiger wordt. Blootgesteld aan de winden en golven van de Atlantische Oceaan, zal het zuidoostelijke deel van het eiland alle bezoekers begroeten met een ongelooflijk mooi contrast van de kalme stranden op slechts enkele kilometers naar het noordwesten. Na het passeren van de met gras begroeide, glooiende heuvels nabij het begin van de snelweg, zullen rotsachtige kliffen en lagunes in zicht komen.

Tussen de winderige baaien vind je een van de favoriete ontmoetingsplaatsen van de lokale bevolking, Turtle Beach. Terwijl grazende runderen en geiten er hun weg vinden naar het kleine strand, genieten de lokale bevolking van verse zeevruchten in een van de meest charmante restaurants op het eiland. Natuurlijk zijn bezoekers er altijd welkom om mee te doen aan het eten en het plezier.

Een huurwagen reserveren

Hoewel taxi’s en sommige tourbussen op de Simmonds Highway rijden, is het huren van een auto de beste manier om de locaties te bekijken. In jouw hotel of resort vind je informatie over dagelijkse autoverhuur en kan jouw conciërge mogelijk een voertuig voor jou reserveren. Omdat er genoeg te zien is, wilt je misschien ook jouw hotelmedewerker om tips vragen over de beste manier om het zuidoostelijke schiereiland te zien.

De mooiste weeg van het Caribische gebied

Als je alle natuurlijke diversiteit wilt zien die St. Kitts te bieden heeft, maak dan een ritje over de Simmonds Highway. Met witte zandstranden, glooiende heuvels en winderige kliffen, vind je misschien nergens een mooiere weg in het Caribisch gebied.Booking.com

 
?c=2615&m=1213593&a=324029&r=&t=html

0