Rondreis Guadeloupe

Rondreis Guadeloupe

Tropische jungle, authentieke cultuur en helderblauw zeewater bij een rondreis Guadeloupe

Rondreis Guadeloupe

Guadeloupe is een van de bovenwindse eilanden in de Caraibische zee en behoort toe aan Frankrijk. Het is een waar paradijs op aarde en een rondreis Guadeloupe is dan ook echt de moeite waard. Je vindt er alles wat je van een echte vakantie verwacht. Mooi weer, rust, geweldige stranden, helderblauw water, prachtige natuur en een authentieke cultuur. Hier lees je alles over dit prachtige land. Heb je na het lezen zin gekregen om Guadeloupe te gaan ontdekken? Kijk dan verder op deze site voor betrouwbare reisaanbieders en de mooiste reizen.

Cultuur op Guadeloupe

De cultuur op Guadeloupe biedt echt een fantastische mix. Het is een plaats waar je met recht kunt genieten. Verlaten stranden, oude ambachten en een tropische jungle wisselen elkaar af als je dit wonderschone land ontdekt. Op Grande Terre wonen de meeste mensen, en daar kun je dus ook de echte cultuur opsnuiven. Point-à-Pitre, is de hoofdstad van Grande Terre.

Het is de grootste stad van het eiland en je vindt er dan ook alle bedrijvigheid die erbij hoort, evenals de echte binnenlandse cultuur. Ga naar Place de la Victoire en bezoek de bedrijvige markt waar alle soorten groenten, fruit en specerijen uit het land die je je maar kunt bedenken worden verhandeld.

Rondreis Guadeloupe

Bananenplantages

Guadeloupe biedt je ook een grote diversiteit aan ambachten: van bananenplantages tot rum- en siroopfabrieken. Daarnaast kun je de echte cultuur opsnuiven in de kuststadjes, waar de mensen niets afweten van een jachtig leven. Loop over de bijna verlaten strandjes langs de prachtige helderblauwe zee. Het is hier nog niet door toeristen overspoeld, en dus kun je genieten van de rust en authenticiteit en heb je geen last van mensenmassa’s als je heerlijk plonst in het water.

Bezienswaardigheden op Guadeloupe

Ga je op vakantie naar Guadeloupe, dan zijn er verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vulkaan La Soufrière, ook wel de oude dame genoemd. Deze vulkaan is nog steeds actief. Ga je ernaartoe, dan kom je meteen door de mooie regenwouden van Basse-Terre. Je kunt er een wandeling in de buurt maken, maar je kunt ook de grote klim wagen de vulkaan op. Aan het einde wacht je een ware beloning!

Verder mag een bezoek aan de rumfabriek ook echt niet ontbreken. Ontdek hoe de rum gemaakt wordt en proef de echte rum van het eiland. Je zult zelf ontdekken waarom de bewoners van de Caraïben er verzot op zijn.

Ben je gek op historische monumenten? Dan is het fort Delgrès een echte aanrader. Dit fort werd in de 17e eeuw in West-Indië gebruikt als verdediging in de strijd tussen Engeland en Frankrijk.

Bevolking, taal en keuken

De mensen in het land zijn relaxed en ontzettend vriendelijk. De bevolking die er leeft bestaat voor het grootste deel uit Afrikanen en daarna Indiërs. De rest van de bevolking bestaat uit een kleine groep blanke mensen, mensen uit het zuidoosten en Chinezen. In het land heerst niet zo’n gehaast leven als hier. Dat is natuurlijk heerlijk, maar het betekent ook dat er niet zo’n belang wordt gehecht aan tijd, en dat inwoners nogal eens te laat zijn voor afspraken of het openbaar vervoer niet op tijd rijdt.

Ga mee in dit ritme en je beleeft de tijd van je leven. Heb je honger? Neem dan lekker de tijd om de heerlijke lokale gerechten te proberen tegen een betaalbare prijs. Het Creoolse eten dat hier veel wordt gekookt bevat heerlijke specerijen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van vers fruit, iets waarvan er veel aanwezig is in het land.

Als je op vakantie gaat is het handig om je verstaanbaar te kunnen maken, zodat je een praatje kunt maken met de mensen en het juiste eten kunt bestellen. Omdat het een Franse kolonie is, is de officiële taal van het land Frans. Handig als je hier naartoe gaat is dat je kunt betalen met de euro. Je hoeft dus geen geld te wisselen!

Klimaat op Guadeloupe

Guadeloupe kent een Caribisch klimaat. Dit betekent dat het er het hele jaar door heerlijk warm is, zo’n 30 graden, en dat er een heerlijke verfrissende wind staat. De zon schijnt bijna de hele dag. In het regenseizoen, ongeveer van juni tot december, kan er kort hevige regen vallen. Maar omdat daarna de zon weer lekker schijnt, is alles zo weer opgedroogd. Een nadeel is wel dat er een reële kans is op orkanen in het orkaanseizoen, dat loopt van het einde van de zomer tot het midden van de herfst.

Pagina’s over Guadeloupe:

Basse Terre

Baie Mahault

Point-à-Pitre

Rondreis Guadeloupe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Guadeloupe. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit