Rondreis Dominicaanse Republiek
5 (99.68%) 62 votes5

atlantic-2139159_1280

Een rondreis Dominicaanse Republiek?

perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!Rondreis Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bevindt zich op het Hispaniola. Ongeveer tweederde van dit eiland bestaat uit de Dominicaanse Republiek, het andere deel is Haïti. Een rondreis door de Dominicaanse Republiek is perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!

Weer en klimaat in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch savanneklimaat. Er komt echter ook een tropisch regenwoudklimaat voor, maar enkel in het noordoosten. In vergelijking tot Nederland zijn de gemiddelde temperaturen redelijk hoog en kan de temperatuur het hele jaar door een maximum bereiken van 33 graden. Ook ‘s nachts blijft de temperatuur nog erg aangenaam, waardoor je ook in de avonduren nog activiteiten kunt ondernemen.

Soortgelijke bestemmingen zijn Jamaica en Costa Rica.

De bevolking van de Dominicaanse Republiek

In 2014 bedroeg het inwoners-aantal 10.349.741. Er wonen ongeveer 200 mensen per vierkante kilometer en deze bevolkingsdichtheid is erg hoog voor een Caribische staat. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad, en daar kan het dan ook redelijk druk zijn. Verlaat je de grote stad dan vind je watervallen en ongerepte natuur.

Weetjes over de bevolking

  • Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.Rondreis Dominicaanse Republiek
  • Het landnummer van de Dominicaanse Republiek is +1.
  • In de Dominicaanse Republiek betaal je met de Dominicaanse Peso.
  • Er woonden 10,4 miljoen mensen in 2013.
  • De vlag van de Dominicaanse Republiek heeft de kleuren rood, wit en blauw.

Bezienswaardigheden

Kathedraal van Santo Domingo

Deze oude kathedraal is geopend in 1535 en heeft een rayontante gotiek bouwstijl. De kathedraal bevindt zich in de hoofdstad, waardoor een bezoek aan de kathedraal goed te combineren is met andere uitstapjes.

Altos de Chavón

Altos de Chavón is een absolute must om te bezoeken. Deze attractie is geopend in 1982 en betreft een nagebauwd middeleeuws dorp. Deze reconstructie is op ware grootte waardoor je het gevoel hebt echt helemaal terug in de tijd te gaan.

Damajaqua Cascades

Damajaqua Cascades is de verzamelnaam voor 27 watervallen. Je kunt er op sommige plekken van de rotsen af in het water springen en kunt een trektocht houden door de woest stromende wateren. Voor de echte avonturier mag een bezoek aan de Damajaqua Cascades dan ook niet ontbreken op jouw rondreis.

 

Kras en Tui zijn de beste aanbieders voor de Dominicaanse Republiek! Voor meer bestemmingen kan je naar onze rondreis Midden-Amerika overzicht.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dominicaanse Republiek. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175tui-logo-2vakantiexperts-logo-300x175alltourssawadeea-logo-300x175neckermann-logo-300x175