Rondreis Dominicaanse Republiek

Rondreis Dominicaanse Republiek

Een rondreis Dominicaanse Republiek?

perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!

Rondreis Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bevindt zich op het Hispaniola. Ongeveer tweederde van dit eiland bestaat uit de Dominicaanse Republiek, het andere deel is Haïti. Een rondreis door de Dominicaanse Republiek is perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!

Weer en klimaat in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch savanneklimaat. Er komt echter ook een tropisch regenwoudklimaat voor, maar enkel in het noordoosten. In vergelijking tot Nederland zijn de gemiddelde temperaturen redelijk hoog en kan de temperatuur het hele jaar door een maximum bereiken van 33 graden. Ook ‘s nachts blijft de temperatuur nog erg aangenaam, waardoor je ook in de avonduren nog activiteiten kunt ondernemen.

Soortgelijke bestemmingen zijn Jamaica en Costa Rica.

De bevolking van de Dominicaanse Republiek

In 2014 bedroeg het inwoners-aantal 10.349.741. Er wonen ongeveer 200 mensen per vierkante kilometer en deze bevolkingsdichtheid is erg hoog voor een Caribische staat. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad, en daar kan het dan ook redelijk druk zijn. Verlaat je de grote stad dan vind je watervallen en ongerepte natuur.

Weetjes over de bevolking

Rondreis Dominicaanse Republiek

  • Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.
  • Het landnummer van de Dominicaanse Republiek is +1.
  • In de Dominicaanse Republiek betaal je met de Dominicaanse Peso.
  • Er woonden 10,4 miljoen mensen in 2013.
  • De vlag van de Dominicaanse Republiek heeft de kleuren rood, wit en blauw.

Bezienswaardigheden

Kathedraal van Santo Domingo

Deze oude kathedraal is geopend in 1535 en heeft een rayontante gotiek bouwstijl. Dit is niet zomaar een kathedraal. Dit is de eerste kathedraal van de ‘Nieuwe Wereld’. Hiermee wordt de wereld bedoeld na de ontdekking van het continent. Het is de oudste katholieke kathedraal van Midden-Amerika. De kathedraal bevind zich in de wijk Ciudad Continental . Deze historische wijk is sinds 1990 onderdeel van de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kathedraal blijft hierdoor in oorspronkelijke staat. Het is een architectonisch hoogstandje en zeker een bezoek waard.

Altos de Chavón

Altos de Chavón is een absolute must om te bezoeken. Deze attractie is geopend in 1982 en betreft een nagebauwd middeleeuws dorp. Deze reconstructie is op ware grootte waardoor je het gevoel hebt echt helemaal terug in de tijd te gaan.

Faro à colon

Op zoek naar een uniek avontuur in Santo Domingo? Bezoek dan dit bijzondere moment die toegewijd is aan de wereldontdekker Christoffel Columbus. Dit mausoleum wordt ‘s avonds in bijzondere kleuren verlicht en werkt als vuurtoren. Het moment is openbaar toegankelijk. Het is aan te raden om Faro à colon in de avond te bezoeken.

Fortaleza Omana

Bezoek aan 16e eeuw fort dat aangelegd is door de kolonisten. Herleef de geschiedenis tijdens een bezoek aan dit unieke Spaanse fort. Na de kolonialistische periode werd dit fort ingewijd als gevangenis. Vandaag de dag staat dit unieke fort op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is toegankelijk voor publiek. Krijg een uniek kijkje in de geschiedenis van het Dominicaanse Republiek middels dit unieke fort.

De Nationale botanische tuinen

Rondreis Dominicaanse Republiek

Genieten van ongerepte natuur en unieke bloem- en plantsoorten? Geef jouw reis een bijzondere wending met een dagje naar de botanische tuinen van Santo Domingo. Leer meer over de Dominicaanse vegetatie en steek wat op over planten. Het is een perfect uitje tijdens jouw reis.

Mercado Modelo

Mercado Modelo is een unieke (vlooien) markt in het centrum van Santo Domingo. Iedere woensdag vindt deze markt plaats en hier is werkelijk van alles te krijgen. Prachtige handgemaakte sieraden, Dominicaans bier, brocante artikelen en levensmiddelen. Het geeft een uniek kijkje in het dagelijks leven van Santo Domingo.

Paleis van Diego Columbus

Bezoek het oorspronkelijke paleis van de oudste zoon van Christoffel Columbus, Diego Columbus, uit 1514. Meerdere generaties van de Columbus familie hebben hier gewoond tot het geplunderd werd door Britse zeevaarders. Vandaag de dag is het paleis een museum en kun je hier ronddwalen door prachtige gangen en zalen van het paleis. Het paleis is gebouwd in de gotische stijl, maar heeft ook al heel wat vroege renaissance trekjes.

Damajaqua Cascades

Damajaqua Cascades is de verzamelnaam voor 27 watervallen. Je kunt er op sommige plekken van de rotsen af in het water springen en kunt een trektocht houden door de woest stromende wateren. Voor de echte avonturier mag een bezoek aan de Damajaqua Cascades dan ook niet ontbreken op jouw rondreis.

Santo Domingo

Op vakantie naar het Dominicaanse Republiek? Dan mag natuurlijk een bezoekje aan de hoofdstad niet ontbreken. De hoofdstad Santo Domingo heeft reizigers veel te bieden. Je kunt de Dominicaanse keuken proeven in de traditionele restaurants, winkelen op de grote winkelstraat van Santo Domingo of genieten van het bruisende nachtleven in deze exotische stad. Maar wat heeft deze stad nog meer te bieden? De stad is rijk aan cultuur, avontuur, historie en architectuur.

Ruïnes

Als je van oudheid en ruïnes houdt, dan kan je het beste eens een bezoekje plegen aan het nationale park La Isabela. Hier vind je namelijk restanten van de eerste Europese stad in Amerika. In een museum vind je allerlei vondsten die door archeologen zijn gevonden, het is zeker de moeite waard.

De schone stranden

Natuurlijk krijg je bij de Dominicaanse Republiek altijd het eerste beeld voor je van de witte stranden. Hier kan je ook echt heerlijk op vertoeven als toerist. Het is gelukkig nog een van de weinige plekken waar je niet verloren raakt in rommel, viezigheid of drukte. Wanneer je liever wat meer betaald voor een vakantie met meer mooie natuur, dan is dit een locatie die je echt in je hoofd moet houden. Het bekendste strand is Punta Cana.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dominicaanse Republiek.