blog
St.Lucia

St.Lucia

St. Lucia is een prachtig eiland in de Oost Caraïben. Het staat bekend om zijn goed bewaarde tropische regenwoud, rijke cultuur en adembenemende uitzichten op de Pitons aan de noordoostelijke kustlijn

Er zijn prachtige stranden in overvloed met een perfecte branding en prachtige water, terwijl je in het binnenland weelderige bergen kunt ontdekken en watervallen die van hun hellingen naar beneden klateren

Dit artikel geeft je aantal uitgebreide ideeën om een geweldige tijd te hebben tijdens je reis naar St. Lucia!

The Pitons

De Pitons – twee van de beroemdste pieken in St. Lucia’s wereldwijd erkende UNESCO Werelderfgoed, bekend als het Piton Beheersgebied, zijn een vergezicht dat elke bezoeker van dit eiland zou moeten zien om hun majestueuze schoonheid en unieke geologische eigenschappen. Je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om een van beide te beklimmen of een avontuurlijke tocht te maken – iedereen kan van deze bezienswaardigheden genieten.

Als je vanuit beide richtingen over de prachtige wegen van St. Lucia reist, nader je torenhoge pieken die naar de oceaan gericht zijn en ze komen in zicht voor je ogen wijd opengaan bij wat er voor je ligt!

Sulphur Springs

Sluit je aan bij de legenden van weleer en maak uit de eerste hand mee hoe St. Lucia er vroeger uitzag, lang voor de Britse kolonialen arriveerden. Betreed het verzengende zand in zorgeloze overgave terwijl je je tenen dompelt in water dat vol staat met zwavelbronnen, naast andere bronnen van natuurlijke warmte uit het diepe binnenste van de vulkanische oorsprong van dit kleine eiland.

De zwavelbronnen zijn het hoogtepunt van elke reis naar St. Lucia: ze stoten rook- en aspluimen uit die St. Lucia veranderen in een vurig schouwspel waar de temperatuur oploopt tot meer dan 200 graden Celsius. Bezoekers kunnen adembenemende uitzichten bewonderen met fantastische wandelpaden voor een onvergetelijke ervaring.

Anse Chastanet Marine National Park

Anse Chastanet Marine National Park is een populaire toeristische bestemming – en dat is zeker niet voor niets. Duikers krijgen de gelegenheid de kleurrijke koralen te verkennen op een plateau van acht meter, en duiken 46 meter naar beneden om plaatkoraal te zien dat onder de 30 meter begint. Er zijn ook veel vissen voor duikers te zien in de riftuinen, waaronder kreeften, krabben en palingen die in de buurt leven.

Blijf op de grens door te zwemmen en te snorkelen in de glorieuze, beschermende koraalrifhabitats. Neem de schoonheid van de natuur op haar mooist in je op, met schitterend water dat bewoond wordt door vele soorten zeeleven.

Vigie Beach

Vigie Beach is een natuurlijk, prachtig strand dat al eeuwenlang onbewoond is door toeristen. Het brede en poederachtige zand loopt af in de Caraïben op een manier die je in geen enkel ander Caraïbisch land dan St Lucia vindt. Vigie Beach biedt een idyllische ontsnapping aan alle glitter en chaos van het moderne leven met zijn ongerepte landschap, afgelegen stukken zand perfect om te flaneren en te strandjutten, gracieuze banyan-bomen die ruisen in de passaatwinden en de plaatselijke bevolking die glimlacht als je ze begroet.

Tet Paul Nature Trail

Als je op vakantie even aan de zon, het zand en de zee wilt ontsnappen, ga dan uit je vakantieoord weg voor wat hooggelegen wandelingen. De Tet Paul Nature Trail duurt ongeveer een uur en biedt enkele ongelooflijke uitzichten die je verfrist achterlaten.

Kronkelend door tropisch bos in St. Lucia’s op de Werelderfgoedlijst opgenomen Pitons Management Area, biedt het Tet Paul Natuurpad enkele van de meest spectaculaire uitzichten in het zuiden van St. Lucia. De wandeling van ongeveer 4 kilometer duurt slechts 45 minuten en het is een gemakkelijk tot matig terrein met een aantal infopunten waar je meer te weten kunt komen over de inheemse fauna. Mis deze kans niet om deze prachtige natuurlijke omgeving te ontdekken.

Soufrière

Soufrière is een populaire bestemming voor veel bezoekers, vooral dankzij zijn geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Hoewel er weinig overblijft van de koloniale welvaart van de voormalige kolonie, zijn veel gebouwen in Soufrière versierde zwarte Creoolse huisjes. Je vindt er stenen kerken met gebrandschilderde ramen, een botanische tuin en warmwaterbronnen in de buurt – plus een aantal goed bewaarde en tegelijkertijd indringende voorbeelden van het slavenerfgoed.

Rodney Bay

Rodney Bay is een rustiger baai van begrensd door de oceaan en het Pigeon Island National Park voor reizigers die tot rust willen komen op St. Lucia’s meest ongerepte stranden, en tegelijk gemakkelijk toegang willen hebben tot alle resorts en voorzieningen van Sandals.

Sommige reizigers trekken er ‘s avonds op uit om deel te nemen aan de cultuur van Rodney Bay Village, maar velen verkiezen vroeg op te staan en een ontspannen wandeling te maken langs het water met schitterende uitzichten zover je kunt kijken.

Morne Fortune

Van boven op de wallen op Morne Fortune heb je een panoramisch uitzicht over deze eens door oorlog verscheurde heuvel. Trek langs de wijde baai en ruisende branding beneden je na om te zien waar hevige gevechten plaatsvonden om de controle over dit strategische fort.

Bezoek ook zeker even de tentoonstellingszaal om meer te weten te komen over allerlei vormen van oorlogsvoering – plundering, piraterij, geketende gevangenen – die hier eeuwen geleden plaatsvonden.

Het fort is een symbolische herinnering aan de woelige koloniale geschiedenis van het eiland. Ga met ons mee voor een rondleiding en je neemt je verbeelding mee terug meer dan vijfhonderd jaar, naar tijden waarin strijdende samenlevingen uit heel Europa elkaar op dit ruige terrein bevochten om de controle over het Caraïbisch gebied te krijgen.

Marigot Bay

Of je nu andere plannen hebt voor je reis naar St. Lucia of een lijst van luxueuzere hotels nodig hebt, Marigot Bay moet eigenlijk zeker even op je radar staan voor je ergens anders heen gaat – maar het zijn niet alleen de luxueuze accommodaties die deze oase aan de westkust de moeite waard maken.

Met zijn restaurants en stranden, en een assortiment verleidingen zoals windsurfen en surfen, is Marigot Bay de plaats waar vakanties pas echt beginnen!

Diamond Falls Botanical Gardens

Als je de behoefte voelt om door een botanische tuin te wandelen en even weg te zijn uit je dagelijkse leven, dan ben je bij Diamond Falls absoluut aan het juiste adres. Het geeft je de kans iets te leren over de unieke planten van verschillende culturen in deze tropische omgeving. Ontdek op je reis door de Diamond Falls en bewonder verrukkelijke lekkernijen, souvenirs die pronken met het erfgoed, en natuurlijk een onvergetelijk uitzicht op de waterval.

De botanische tuinen van Diamond Falls werden in de vorige eeuw aangelegd als tuin van het landgoed Soufrière. Ze bieden tegenwoordig drie populaire attracties: goed doordachte tuinen, een prachtige waterval gekleurd door minerale afzettingen, en minerale warmwaterbaden die oorspronkelijk gebouwd werden voor de troepen van koning Lodewijk de XVI.

Verken de kokosnoot-, cacao-, mahonie-, en rode cederbomen met struiken en tropische bloemen uit de hele wereld, waaronder orchideeën, heliconia’s, hibiscus, anthurium–alles terwijl je leert over de plaatselijke groente- en fruitsoorten zoals christophine, soursop akra zuring die hier gekweekt worden.

Pigeon Island

Pigeon Island wordt een bestemming van intrige en fascinatie voor plaatselijke bewoners en toeristen uit de hele wereld. Deze plaats heeft gediend als thuis voor veel verschillende groepen, arbeiders, piraten en vissers – en ook als beschermd toevluchtsoord voor unieke flora en fauna. De prachtige ruige kustlijn is het thuis van een scala aan vogels – waaronder flamingo’s – die elk jaar vogelaars trekken.

Pigeon Island is een verzameling van de overblijfselen van dit geïmproviseerde landschap, enkele stenen gebouwen en andere bouwsels, grotten, lage trappen die het eeuwenoude vakmanschap verraden.

Edmund Rain Forest Reserve

Het bewijs van St. Lucia’s rijke regenwoud is bij elke bocht op dit pad overvloedig aanwezig, terwijl je door zware, vochtige lucht en diepgroene vegetatie loopt. De Saut watervallen zijn niet alleen een lust voor het oog; ze maken ook geluid, de waterval stort neer van hoog in de bomen en dondert in de poelen eronder.

Stap een meter of vijf van het goed onderhouden pad af om piepkleine watervalletjes te ontdekken die verborgen liggen in hun eigen varentuinen te midden van wortels die door de eeuwen heen gladgesleten zijn. Op sommige plaatsen kun je zelfs staan onder de krachtige golfslag die over gladde rotsen klatert en nergens anders heen kan dan naar de prachtige poelen beneden.

Treetop Adventure Park

Zeg de eentonigheid van je dagelijkse bezigheden thuis vaarwel en geniet van een adrenalinestoot in het Treetop Adventure Park. Het zelfbenoemde Treetop Adventure omvat een reeks snelle ziplines die kriskras door het bladerdak van het bos lopen.

In deze adrenaline-kloppende attractie gaat je hart tekeer en trillen je benen als je je inscheept op een reeks snelle ziplines die kriskras door het bladerdak van het bos lopen. Als je dapper genoeg bent om naar beneden te kijken, kun je beneden een glimp opvangen van de wilde omgeving, met vlakbij kleurrijke tropische vogels die van tak tot tak fladderen.

Splash Island Water Park

Het Splash Island Water Park is de perfecte keuze voor reizigers met kinderen op sleeptouw die staan te popelen om de kust en de Caribische Zee op te gaan. Je vindt het dobberend langs zuidelijk Gros Islet, bij het gele zand van Reduit Beach, net over waar groene duinen beginnen uit te stralen aan de noordelijke kustlijn.

Antillia Brewing Company

Plezierig en zorgeloos in de zon is het eiland St. Lucia een welbekend paradijs voor reizigers die de hele dag op het strand achterover willen leunen met een koud brouwsel. De Antillia Brewing Company’s Golden Wheat en Stout maken deze droom waar door verrukkelijk ambachtelijk bier meteen thuis te brengen!

Dit is een ambachtelijke brouwerij, opgericht door plaatselijke en expat Canadezen. Deze ambachtelijke brouwer vervaardigt bieren met twee hoofdsoorten: een goudkleurig tarwebier of hun donkere stout gebrouwen met natuurlijk cacaopoeder uit de Dominicaanse Republiek. Beide zijn uitstekend geschikt voor etentjes, ontmoetingen, zomer BBQ’s en nog veel meer.

Kortom, als bierliefhebber mag een bezoek aan deze brouwerij zeker niet ontbreken tijdens je verblijf op St. Lucia!

Castries Market

De markt van Castries op het meest oostelijke punt van de haven van Castries is een mooie plek om een stukje van het plaatselijke leven op St. Lucia mee te maken, met koopwaar variërend van handwerk tot plaatselijk geteelde groenten en fruit. Het winkelend publiek kan batiks, houtsnijwerk, geschenkmanden met kruiden, bananenketchup en -olie, handgemaakte bezems, hete-pepersauzen en souvenirs uitproberen en aanschaffen.

Derek Walcott Square

Derek Walcott Square is een perfecte introductie tot het historische Castries. De beroemdste bezienswaardigheid van de hoofdstad, de Cathedral of Immaculate Conception, ligt pal aan dit schilderachtige plein en heeft vele plaatsen die de bezoekers kunnen verkennen. Grote stenen bogen flankeren het plein en omlijsten de trottoirs met fel beschilderde koloniale gebouwen die eeuwen oud zijn.

Derek Walcott Square is het perfecte startpunt voor een wandeling door St. Lucia’s hoofdstad, Castries. Op dit stadsplein vind je heerlijk eten van verkopers tegen kostenvriendelijke prijzen, een onberispelijke katholieke kathedraal en fel beschilderde peperkoek koloniale gebouwen met veranda’s die op prachtige wijze over de stoep hangen!

 

Wat dacht je hiervan?

 

Schermafbeelding 2021 06 14 om 18.53.31

 

 

0