Rondreis Cuba, een prachtig eiland in het Caraïbisch gebied

Rondreis Cuba, een prachtig eiland in het Caraïbisch gebied

Ga mee op een rondreis Cuba een vrolijk en veelzijdige bestemming in het Caraïbisch gebied. Het eiland Cuba heeft voor elk soort bezoeker zijn eigen ervaringen om te beleven. Op Cuba kan je cultuur, zon, feestjes en oude koloniale gebouwen vinden. Cuba grenst zich aan de Caraïbische Zee, Golf van Mexico, Straat Florida en de Atlantische Oceaan.

Waar staat Cuba om bekend?

Cuba staat bekend om zijn sigaren. Je hebt vast zat films en series gezien waar de bekende Cubaanse sigaar wordt gerookt ( Fidel Castro en Cubra Libres). Naast zijn sigaren staat Cuba bekend om zijn Salsa muziek en dans, gebouwen, rum, de vele oldtimers die er rondrijden en de geweldige feesten die er worden gegeven.

rondreis cuba

Bezienswaardigheden op Cuba

Chorro de Maita

Tijdens een rondreis Cuba kan je een bezoek gaan brengen aan Chorro de Maita. Op deze archeologische vindplaats kan je proberen spullen van inheemse Taino-indianen te vinden.

Castillo del Morro

Ook is Castillo del Morro een aanrader dit zeer imposante kasteel is het symbool van Havana. En is een van de meest indrukwekkende nationale monumenten van Cuba.

Parque  Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma is een prachtig park in Cuba. Het park is maar liefst 40.000 ha groot en herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. Vooral de orchidee is een  van de kenmerken van dit park.

Naast al deze prachtige bezienswaardigheden heeft Cuba ook een groot aanbod aan gezellige marktjes, prachtige stranden zoals de aanrader Varadero Beach. Amusementen park Parque retio Josono en natuurlijk de vele winkelmogelijkheden.

rondreis cuba

De bevolking en cultuur in Cuba

De Cubaanse bevolking is zeer gevarieerd er zijn blanken, zwarten, gemengde  en Aziaten te vinden. De Cubaanse bevolking is niet veel te vinden in hun eigen huis .Ze gaan er graag op uit. Ze staan er bekend om dat ze veel Domino spelen, flirten, gesprekken beginnen met toeristen en veel rond fietsen.

Ze houden gewoon van gezelligheid en het is dan ook belangrijk als jij een rondreis door Cuba gaat maken, dat jij zelf ook van gezelligheid houdt! De taal die gesproken wordt in Cuba is Spaans en ze zijn vaak moeilijk te verstaan wat voor leuke gesprekken kan gaan zorgen.

Culinair in Cuba

Cuba wat als een eiland klinkt dat zich heel erg verdiept in rare voedselsoorten is op het gebied eigenlijk helemaal niet zo interessant, als je jouw tong op de proef wil stellen raden wij een rondreis Thailand aan. Door de Nederlandse geschiedenis van Cuba is het op culinair gebied een beetje veranderd in de Nederlandse keuken.

Veel van het eten is vet, rijk aan koolhydraten en niet erg gekruid. Wel kan je tijdens een rondreis Cuba ontdekken dat de keuken nog wel geïnspireerd wordt door Afrikaanse en Spaanse ingrediënten. Cuba is verder op het gebied van drinken een aanrader ze zijn zeer gespecialiseerd in het maken van rum en cocktails!

Belangrijk om te weten is dat het drinkwater uit de kraan niet drinkbaar is in Cuba, het is daarom aanbevolen om flesjes water te kopen in Cuba zelf.

Een rondreis door Cuba boeken

Als jij gaat rondreizen in Cuba is het belangrijk dat je rekening houdt dat je een visum (toeristenkaart nodig hebt) deze worden vaak al door onze reisorganisaties geregeld. Het is belangrijk dat je het even dubbel checkt. Zorg er ook voor dat al het vervoer wordt geregeld in Cuba of dat je weet hoe jij dit zelf kan gaan regelen.

Wanneer je gereed bent om een rondreis naar Cuba te gaan boeken, hebben wij voor jou alle betrouwbare reisorganisaties hieronder op een rij gezet zodat jij makkelijk een rondreis Cuba kunt gaan vergelijken,voor de beste en goedkoopste rondreis!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Cuba

 

2 gedachten over “Rondreis Cuba, een prachtig eiland in het Caraïbisch gebied

Reacties zijn gesloten.