blog
Dé stranden van Cuba

Dé stranden van Cuba

Een Cuba vakantie is voor ieder wat wils. Eén van de belangrijkste redenen waarom toeristen van Cuba houden, is zonder twijfel de stranden die tot de beste van de wereld behoren. Wit poederachtig zand en warme turquoise wateren trekken jaar na jaar gasten van over de hele wereld aan.

Als je op zoek bent naar een all inclusive vakantie op een strand van wereldklasse, overweeg dan Varadero, Cayo Coco, Cayo Santa Maria, Cayo Guillermo en Holguin. Deze bestemmingen aan de noordkant van het eiland zijn ideaal om te genieten in de warme Caribische zon. Op die manier kan je jouw stress helemaal laten wegsmelten, terwijl je ontspant met een of twee Cubaanse deugden.

De prachtige natuur

Een Cuba vakantie biedt een scala aan bestemmingen voor ecotoeristen en natuurliefhebbers. Hoewel het eiland vooral bekend is vanwege de stranden en de top resorts al moet je bedenken dat het een tropisch eiland is. In het binnenland zijn jungles en regenwouden te vinden met een prachtige natuur. De natuur biedt er een perfecte omgeving om te wandelen, om vogels te spotten, om te paardrijden en voor de meer avontuurlijke activiteiten, zoals rotsklimmen.

Het spectaculair landschap en de flora en fauna zullen jaren in je zintuigen blijven zitten. Als je verblijft in Santiago de Cuba, ten zuidoosten van het eiland, bevind je je op een uitstekende plaats in geval je de natuur van Cuba wilt ontdekken. In de omgeving ervan worden namelijk tal van excursies aangeboden naar de bergachtige regio’s, alsook naar de jungle regio’s van Cuba. Ze zijn gericht op ecotoerisme en avontuurlijke reizen.

Geschiedenis en cultuur

Cuba heeft een zeer rijke geschiedenis waarvan toeristen de dag van vandaag nog steeds een fascinerende weergave kunnen zien. Denk maar aan de tijden met piraten, de revolutie geleid door Fidel Castro en Che Guevara, alsook aan de voortdurende verschillen met de Verenigde Staten. Als je Santiago de Cuba in het zuiden bezoekt, kom je meer te weten over de invasie in de Moncada kazerne, waar de revolutie begon.

Je kan er tevens een reis maken naar de Sierra Madres, om de oude schuilplaats van Fidel Castro en de rebellen te verkennen. De stad Trinidad neemt je ook mee in de tijd. Je gaat er terug naar de koloniale dagen via de indrukwekkende architectuur dat een typisch, authentiek Cubaans gevoel weergeeft. Via de tijd die je doorbrengt in de hoofdstad van Havana, zie je een dwarsdoorsnede van de geschiedenis en de cultuur van Cuba.

Er zijn in het verleden forten gebouwd om de piraten af te weren en je kan er musea bezoeken die de revolutie demonstreren. In de lokale cafés komt het leven van Cuba telkens weer op gang. Waar je ook naartoe gaat, in Cuba vind je duidelijke verwijzingen naar de ongelooflijke geschiedenis en cultuur van het eiland, hetzij door architectuur en musea, of gewoon door muziek en dans. De beste locaties om de geschiedenis en de cultuur van Cuba te ontdekken, zijn Trinidad, Havana, Cienfuegos en Santiago de Cuba.

Watersporten in Cuba

Als je een beetje actiever bent, biedt Cuba een scala aan sporten en activiteiten. Met zijn natuurlijke koraalheldere water, is Cuba een uitstekende vakantiebestemming om te snorkelen en te duiken, zowel voor beginners, als gevorderde duikers.

Veel resorts bieden de traditionele watersporten aan, zoals kajakken, parasailing, waterskiën en jetskiën, maar vaak worden er ook excursies aangeboden naar de buitengebieden om te duiken.

Cuba, een vakantiebestemming met veel mogelijkheden

Cuba is een fascinerende vakantiebestemming die voor elk wat wils heeft. Je kan er naar eigen keuze zo weinig of zo veel doen als je zelf wilt. Het is een ideaal eiland om te ontspannen en om jezelf te belonen met leuke activiteiten. Het eiland is een natuurlijke speeltuin voor koppels, gezinnen, strandliefhebbers en cultuurliefhebbers. Weet je nog niet waar je volgende keer op vakantie wilt gaan? Overweeg dan zeker een vakantie of rondreis naar Cuba!

De Cuba reisspecialisten:

0