blog
Vervoer op Bali

Vervoer op Bali

De Nederlandse vakantieganger reist graag naar Azië voor een welverdiende vakantie. Bali is één van de populairste vakantiebestemmingen en dat heeft veel redenen. Het heerlijke klimaat, de prachtige zandstranden en de vriendelijke bevolking zijn daar enkele voorbeelden van. Je kan op Bali allerlei bekende bezienswaardigheden bezoeken, maar die zijn niet allemaal even gemakkelijk te bereiken. Het verkeer is nog wel eens chaotisch en dat kan voor verwarring zorgen. Wij vallen ook maar gelijk met de deur in huis, het openbaar vervoer op Bali is geen aanrader. De reiziger kan het beste voor een alternatief kiezen, zoals een taxi of een auto met chauffeur. Hieronder hebben de vervoersmogelijkheden op Bali op een rijtje gezet.

Huur een auto op Bali

Het is mogelijk om een auto te huren op Bali en zelf over het eiland te gaan rijden. Je dient wel over een internationaal rijbewijs te beschikken en het stuur zit normaliter aan de rechterkant. Je kan een auto huren bij één van de autoverhuurbedrijven, bijvoorbeeld voor een periode van een halve of een hele dag. Kies jij voor een langere huurperiode, dan zal de dagprijs ook flink dalen. Je kan ook voor vertrek alvast een auto reserveren en deze ophalen op het vliegveld. Een auto huren kost doorgaans rond de 150.000 roepie per dag, oftewel 9,50 euro. Aangezien de prijs zo laag is, kan jij ook voor een luxer model kiezen. De meeste autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in de bekende en toeristische gebieden. In sommige gevallen kan jij zelfs een auto huren bij jouw hotel. Let op, kies altijd voor de beste verzekering.

Auto met chauffeur

Wij kunnen het begrijpen als jij liever niet zelf in de auto stapt. In dat geval raden wij je aan om te kiezen voor een auto met een chauffeur. Je kan een gehele dag gebruikmaken van een auto met chauffeur voor ongeveer 500.000 roepie, oftewel 31,60 euro. Dat is ook nog eens inclusief de benzine. Het fijne is dat je de hele dag overal heen kan reizen en de chauffeur gewoon op je zal blijven wachten. Je kan voor een auto met chauffeur het beste aankloppen bij de betrouwbare verhuurbedrijven Trac en BCR.

Brommer huren

Verreweg de meeste toeristen kiezen ervoor om een brommer of scooter te huren op Bali. Het is een fijn vervoersmiddel, waarmee je een stuk eenvoudiger over het eiland kan reizen. De meeste hotels bieden eigen brommers aan tegen een scherpe prijs, dat raden wij dan ook aan. Het is wel verstandig om ten alle tijden een helm te dragen, simpelweg voor de veiligheid. Vergeet niet om jouw rijbewijs mee te nemen. Let op, het kan voorkomen dat je een politiecontrole tegenkomt.

Blue Bird taxi

De taxi’s zijn in alle bekende gebieden te vinden en te herkennen aan de blauwe kleur. Wij raden je aan om goed op te letten en alleen gebruik te maken van de Blue Bird taxi’s. Er zijn ook illegale taxi’s actief, die proberen zoveel als mogelijk overeenkomsten te hebben met Blue Bird. Let goed op de blauwe vogel als logo en reis gewoon op de meter. Je kan ook taxi bestellen, het hotel zal het taxibedrijf voor je bellen. De taxi’s op Bali zijn veel goedkoper dan in Nederland en een goede keuze. Het is ook mogelijk om een ritje te boeken bij Uber of Grab. De laatstgenoemde aanbieder is groter en bekender op Bali.

Er rijden ook nog motortaxi’s op Bali, maar die zijn behoorlijk gevaarlijk. De chauffeurs rijden behoorlijk roekeloos, maar je komt wel snel aan op jouw eindbestemming. De motortaxi’s kunnen de files ontwijken en dat is een groot voordeel. Daarnaast zijn de prijzen bijzonder laag. Je kan een motortaxi aanvragen via de applicatie Go Jek, de app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Dé Bali reisspecialisten:

0