blog
Vakantie Bonaire

Vakantie Bonaire

Bonaire voor mensen die ook onderwater willen genieten!

?c=433&m=1811318&a=120684&r=&t=html

Bonaire heeft niet heel veel inwoners en is daarmee een erg rustig eilandje. Het is echter wel een mooie locatie om een Rondreis Bonairerondreis te starten en vervolgens alle ABC eilanden een keertje aan te doen. In Bonaire kan je rekenen op een schitterende natuur, waar je van alles kunt ontdekken. Verder is de bevolking op het eiland erg vriendelijk en kan je tijdens je rondreis Bonaire uiteraard ook een keer je rust vinden op één van de parelwitte stranden.

Een mooi park dat je kunt bezoeken op dit eiland is het Washington Slagbaai Nationaal Park. Ruim 5600 hectare geven je de gelegenheid om te mountainbiken en unieke planten en dieren te bezichtigen. Ook oude lavastromen zijn te vinden wat dit park tijdens je rondreis al direct echt de moeite waard maakt.

Bonaire is de perfecte winterzon vakantie bestemming! Je kunt er heerlijk duiken, snorkelen en genieten van de onderwater wereld. Hoewel Bonaire qua oppervlakte een stuk groter is dan Aruba kent het eiland minder inwoners. Het is er dus wat rustiger. Mede hierdoor zijn de hotels waarschijnlijk ook wat minder luxe en kleiner. Er ontstaat een wat meer gemoedelijke sfeer dan in de andere grote hotels op de andere eilanden.

Rondreizen met de auto

Dit eiland ligt in de Caribische zee op zo’n 80 kilometer van de kust van Venezuela. Curaçao ligt op zo’n 50 kilometer van het eiland verwijderd. Het eiland is niet heel groot, namelijk maar 39 kilometer lang en zo’n 12 kilometer breed. Op Bonaire zijn verschillende mogelijkheden tot het huren van een auto. Je moet hiervoor wel in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs en minimaal 23 jaar of ouder zijn.

Een andere voorwaarde is dat je minimaal 2 jaar je rijbewijs hebt. Omdat het eiland niet zo groot is hoef je niet perse een auto te huren. Er zijn namelijk ook mogelijkheden om een fiets te huren of kies voor een scooter om jezelf toch nog net iets sneller te kunnen verplaatsen.

bonaire 1901311 640

Wanneer kun je het beste Bonaire bezoeken?

Bonaire is een perfecte winterzon vakantie bestemming. Je kunt eigenlijk het hele jaar door Bonaire wel bezoeken, maar vooral gedurende de wintermaanden is het een uitstekende plek om te vertoeven. De temperatuur zit rond de dertig graden en je hebt volop zon. Regen is er bijna niet, waardoor je vakantie niet in het water kan vallen. Het zeewater heeft een temperatuur van rond de zesentwintig graden. Ook de zee is lekker rustig, waardoor je heerlijk kunt duiken.

Klimaat

De temperaturen op het eiland Bonaire liggen zo tussen de 28 en 30 graden. Met een koel windje zijn dit hele aangename temperaturen en is het goed op het eiland uit te houden. Wanneer je naar Bonaire reist hoef je jezelf niet druk te maken over eventuele orkanen. Deze komen namelijk in deze regio niet voor. De warmste maanden van Bonaire zijn tussen augustus en oktober, omdat in deze maanden altijd een zachte wind aanwezig is. De meeste kansen op regen is in de maande juni tot en met november, waarbij de regen vaak eind van de middag en begin de avond valt.

Wat is er te zien op Bonaire?

Er zijn tal van bezienswaardigheden op Bonaire. We adviseren je om een tour over het eiland te nemen om naast de cocktails, palmbomen en witte stranden ook in contact te komen met de lokale bevolking. Het is heerlijk om te zien hoe je jouw strandvakantie ook wat diepgang kunt geven.Rondreis Bonaire

Zo kun je naar het Washington Slagbaai Nationaal park gaan. Het bevindt zich ten noordwesten van het eiland Bonaire en is bijna 6.000 hectares groot. Je kunt er gaan mountainbiken, wandelen, duiken en ook vogels gaan spotten. Je zult er de unieke flora en fauna zien van Bonaire.

Ook is het aan te raden om naar klein Bonaire te gaan. Het is een klein eiland van zes vierkante kilometer waar je vele verschillende soorten cactussen en planten zult zien. Het is een beschermd eiland waar je ook kunt gaan duiken en snorkelen om zeepaardjes en zeeschildpadden te bekijken.
Ook Lac is een geweldige plek om naartoe te gaan. Het is een ondiepe lagune waar je veel zeeschildpadden, karko’s en andere dieren zult zien. Het is een geweldige plek.

Vliegen naar Bonaire

Wanneer je een rondreis gaat maken in Bonaire moet je uiteraard met het vliegtuig. Vanaf Nederland is het naar dit eiland zo’n 9 uur vliegen wanneer je niet moet overstappen. Met een overstap duurt een vlucht gemiddeld tussen de 10 en 12 uur. Op Bonaire is er uiteraard een tijdsverschil van zo’n 5 tot 6 uur, afhankelijk van de periode waar je in reist. Het tijdverschil is in de winter het kleinst en in de zomer met zo’n 6 uur het grootst.

De perfecte winterzon vakantie bestemming: BonaireRondreis Bonaire

Als we alle punten bekijken waarop een winterzon bestemming wordt beoordeeld dan is kunnen we je vertellen dat Bonaire op alle punten scoort. Eigenlijk zou je niet langer moeten nadenken, maar gewoon je winter zon vakantie moeten gaan boeken naar Bonaire. Neem gerust een kijkje in ons aanbod om te kijken of er een aanbieding is waar jij van kunt genieten.

Wist je trouwens dat Bonaire een van de schoonste vakantiebestemmingen van de Caraïben is? Een extra reden om dus voor Bonaire te kiezen als jouw winterzon vakantie bestemming.

Voor alle eilanden kan je naar onze rondreis ABC eilanden navigeren.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bonaire. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

0